Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street

  • USA A Nightmare on Elm Street (více)
Trailer 3

Pětice dospívajících přátel, která žije ve stejné ulici, má sny o hrozivém muži se znetvořenou tváří, strašidelným hlasem a zahradnickou rukavicí s noži místo prstů. Jednoho po druhém terorizuje ve snech – kde platí jeho pravidla a jedinou cestou, jak před ním uniknout, je probuzení. Když ale jeden z nich zemře, ostatní pochopí, že se jejich sny staly skutečností a jediný způsob, jak přežít, je zůstat vzhůru. Kdesi v jejich minulosti se skrývá dluh, jehož splatnost právě vypršela. Aby se zachránili, musejí se ponořit do mysli nejzvrácenější ze všech nočních můr: Freddyho Kruegera. Legendárního zloducha hraje v současné verzi klasického hororu Jackie Earle Haley. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (621)

tron 

všechny recenze uživatele

„Mýlil som sa. Nejde po nás preto, lebo by sme klamali. Ide po nás, lebo sme hovorili pravdu.“ Je to Bay, takže amatérstvo typu Asylum (napr. Duch podzemia) to nie je. Lenže celé je to úplne zbytočné pre každého, kto videl Cravenov originál. Skutočne si neviem prestaviť, že by remake mohol zaujať niekoho, kto je fanúšikom série. Skutočne nie. Fanúšikovia si ho na 80% pozrú, ale z piety k originálu. Páčiť sa im nebude. Tomu neverím. Mne (videl som všetky časti série viackrát, ale vyložene ma nadchol len prvý diel) nedal absolútne nič. Vraždy ma vôbec nebavili, ešte horšie boli SKOPÍROVANÉ scény (vaňa), prehnaná bayovská vizuálna štylizácia ma pravdupovediac už začína nudiť a vrcholom bolo bizarné správanie postáv (študentka má počas hodiny nočnú moru, zvrieskne naprieč celou školou a učiteľ sa jej stoicky spýta, či je v poriadku). To, že Bay mal odvahu ignorovať Englunda, nahradil ho Jackie Earle Haleyom a výrazne (ale nie extrémne) zmenil jeho vzhľad, hodnotím paradoxne ako najkladnejšiu vec tohto zbytočného filmu. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bolí. V remacích, ve kterých Mike Myers přežil s úctou aspoň jeden díl a Jason byl tak blbej až zábavnej, získává Freddy smrtelnou ránu hned v počátku. Něco tak neoriginálního, tupýho a hlavně pekelně nudnýho se jen tak nevidí. Jasný, už originální filmy nejsou z dnešního pohledu žádný zázrak, ale měli atmosféru a cool Englunda. Tady to nejenom že nedává smysl, ale atmosféra si navíc vzala dovolenou a z Freddyho udělali naprosto nesympatický hovado s hnusnou maskou. A Jackie Earle Haley se může snažit jak chce, ale Englunda prostě zastoupit nemůže. Režisér nejenom že nic kloudného nevymyslí, ale asi sám půlku natáčení prospal, protože tempo filmu je uspávací. Navíc ty přiblbé střihy do některých rádoby lekaček, no škoda mluvit. Tady se zkazilo všechno, co se dalo. Zkrátka vzniknul film, ve kterém hlavní hrdinové nesmějí usnout, vám se to ale při sledování tohoto hororu stane velmi snadno. Alespoň, že Thomas Dekker tam umře brutální smrtí, protože ten kluk si za Sarrah Chronicles nic jiného nezaslouží. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Všechno špatně. Nejnovější remake z producentské stáje Michaela Baye má blízko k filmovému odpadu. Postavy do jedné nesympatické, každý se tu chová jako debil (nezvykle vedou rodiče), filmařsky to o strachu neslyšelo a kdysi velký Freddy je upozaděná figurka s pár hláškami a naprosto mrtvolnou (a směšnou) novou ohořelou maskou. Žádná mimika, žádný styl - šeptající béčkový psychopat, který svému předchůdci nesahá ani po kotníky. Věřil jsem, že když naběhne onen známý hudební motiv a Freddyho drápy začnou úřadovat, vezmu to na milost. Jenže atmosféra se z tohohle remaku vypařila. Osobně doufám, že má Bay za tuhle ubohost pořádné noční můry. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jak Noční můře, tak i Freddymu určitě víc seděly 80tý a 90tý léta, který byly pro slashery dobou zaslíbenou, tohle bohužel hodně doplácí na trendy dnešních hororů a vytratil se jak vtip, tak atmosféra a legendární postava Freddyho tady prostě je čtvrtinová, za což do značný míry může i výběr herce, kterej vypadá jak nějakej mutant, Englund je pořád suveréně numero uno. Ale jinak si myslim, že to tak nějak zapadá do škatulky průměrných slasherů, který nejsou nic exta, ale pobaví a dokonce bych řek, že to je o něco lepší než nějaký pozdější díly ze série Noční můry a kdyby to nebyl remake, tak to určitě dostane od hororvých exprdů víc než odpady, ale je mi jasný, že pokud to je pro někoho srdcovka, tak tomu pořádně naloží ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Remake Noční můry v Elm Street selhává téměř ve všech oblastech. Tou stěžejní je asi Freddy Krueger, který se díky nevhodným úpravám změnil z charakterního vraha v tuctovou figurku s opičím obličejem. Volba masky, která má nejspíše směřovat k větší realičnosti postavy, se již od prvního Freddyho zjevení na scéně, ukazuje jako nevhodná. Nejenže působí směšně, ale zároveň postrádá snadno zapamatovatelné rysy. Z Kruegera se tak stává psychopaticky šeptající figurka, ze které si zapamatujeme tak maximálně pruhovaný svetr. Nepovedené jsou i scénáristické zásahy do vrahova charakteru, které opět vedou spíše k průměrnosti, než k odbočení od rutiny a tedy i logicky větší zajímavosti postavy. Kosmetickými zákroky prošel i vzhled filmu, který se oprostil od veškeré špinavosti a působí čistým, ba až přehnaně nablýskaným dojmem. Tuto změnu lze vypozorovat jak na samotných postavách, tak i na většině lokací (třeba bělostná škola má k přirozenosti hodně daleko). Domnívám se, že tím se tvůrci snaží současnou generaci varovat před světem plným pozlátka, do kterého s nadšením směřují, či se v něm již nachází. Ani ve vysněném životě totiž nejste před Freddym Kruegerem, ba zlem jako takovým, chráněni. Druhou možností samozřejmě je, že se jedná o pouhou módní záležitost. Podobnou očistu totiž můžeme sledovat u většiny současných mládežnických hororových snímků. Nijak nevadí, že nová Noční můra notně zaostává za originálem, větším problémem je, že jej ani nijak nedoplňuje ani neaktualizuje, čímž se stává naprosto zbytečným snímkem. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (26)

  • Natáčelo se také v opuštěném kostele metodistické církve v Gary v Indianě. (Chatterer)
  • Séria sa skladá zo siedmych „priamych“ dielov (1984, 1985, 1987, 1988, 1989, 1991, 1994) a v roku 2003 pribudol crossover Freddy Vs. Jason, kde sa Freddy zrazil s ďalšou hororovou ikonou, utopencom Jasonom Voorheesom. (tron)
  • Freddy Krueger je role, kterou v předchozích dílech ztvárnil herec Robert Englund. Ale v tomto filmu hraje Freddyho poprvé jiný herec a to Jackie Earle Haley. (LEGACY)

Související novinky

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

26.12.2018

Noční můra v Elm Street už se jednoho remaku dočkala. Snímek z roku 2010 byl ale těžký propadák, a to jak po stránce finanční, tak i mezi diváky a kritiky. Studio New Line Cinema ale o pět let… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Vřískot pěkně postaru

Vřískot pěkně postaru

26.11.2009

To znamená se všemi, kteří přežili původní trilogii. Včetně Wese Cravena. Žerty stranou, v srpnu mu bylo rovných sedmdesát a pokud se naplní „hrozby“ scénáristy Kevina Williamsona, že Scream 4 bude… (více)

Rorschach z Elm Street

Rorschach z Elm Street

06.04.2009

Přes 100 miliónů dolarů na celosvětových tržbách, to je víkendové skóre Rychlých a zběsilých. Znamená to snad, že duben se pozvolna stává součástí letní blockbusterové sezóny? Možná. Zhruba za rok,… (více)

Reklama

Reklama