Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá dívka se probouzí v rakvi, s traumatickým poraněním hlavy a s tím spojenou ztrátou paměti. Vzápětí jí rychle dochází, že byla unesena vyšinutým sériovým vrahem, čímž pro ni začíná nová noční můra. Musí totiž přežít noc v odlehlém venkovském městečku, přičemž onen technologií vyzbrojený, maskovaný maniak, jí vytrvale půjde po krku. (ČSFD.cz)

(více)

Recenze (103)

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Bože proč? Proč? Proč jsi dal do ruky pero takovému nekopovi, který psal scénář pro tenhle snímek? Mohla to být totální pecka. Tenhle slasher měl takřka vše, co je potřeba. Perfektní zabiják s parádní zbraní, hutné a zajímavě provedené gore (bez zbytečných nechutností typu detailní vytrhávání zubů, nehtů apod.) a dle mého i sympatické herce, kteří by snad i uměli zahrát. Jenže ono není co. Scénárista jim do huby cpe neuvěřitelné bludy a nechává je pobíhat (popojíždět, pokulhávat...) dokolečka a čekat na porážku jak ta prasátka, kterak nazývá své oběti hlavní vrahoun. Pro příště jednoduché řešení - vytrhnout pisálkovi pero z ruky, bodnout mu ho do oka a pro jistotu ještě upravit jeho zevnějšek tím blýskavým porcovákem, aby už nikdy nekazil pokus o výborný slasher. *** ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Tak nejdřív PLUS : Skvělé vraždy, dobrá maska úchyláka...... A TEĎ MÍNUS : Tragické herecké výkony, vraha několikrát klepli, ale nikdy nedodělali - nekonečné zmrtvýchvstání bylo už trapné :-), nesympatická hlavní hrdinka - opravdu hnusný ksicht! Celé herecké obsazení bylo k poblití.... Kvalita filmu dosti amatérská. Konec - ubohý! OBSAH : "Laid to Rest " je děsivý příběh o mladé dívce, která se po traumatickém úrazu hlavy probudí v rakvi. Nepamatuje si na nic a neví kdo je. Zjišťuje, že byla unesena pomateným sériovým vrahem v izolovaném městečku. Musí přežít noc a obelstit technologicky smýšlejícího vraha, který se chystá dokončit své plány. ()

Reklama

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Laid to Rest je klasický slasher bez nějakých vyšších ambicí. A je to na něm docela vidět. Zabiják se jim sice docela povedl, ale jinak to nenabízí nic, co bychom neviděli už stokrát. Filmařina je to poctivá, ale to holt někdy nestačí. O nějakých větších sympatiích k hlavním hrdinům se taky příliš mluvit nedá. Nemyslete si však, že je to nudné, to bych zas filmu křivdila. Zábavné to je, nicméně mezi ostatními slashery to zapadne. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Presne ako píše J*A*S*M. Po MIDNIGHT MOVIE ďalší nízkorozpočtový horor, ktorý rozhodne má atmosféru napriek tomu, že orgazmy pri ňom musia zažívať najmä milovníci slasherov s kvalitným gore. Samozrejme, že low budget a televízna kamera sú krutou daňou žánru. Táto daň je ale vykúpená skvelými nápadmi pri ktorých možno pokrivkávajú herecké výkony, ale nuda, tá vám tu rozhodne nehrozí. A keďže po afére WOLVERINE mám dojem, že Hollywood je - pardon za výraz - v hajzli, odporúčam tamojšiemu šéfstvu investovať do remakov takýchto skvostov, a o návštevnosť sa rozhodne báť nemusia. No a ešte si nemôžem odpustiť jednu osobnú pochvalu za casting, ktorý ctil žánrové kánony a do hlavnej úlohy obsadil jednu veľmi peknú a nie úplne blbú prsaticu. Takže keď už nič iné páni, aspoň sa je na čo pozerať. :-) (5.4.2009) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Skvělý krvák, tedy slasher v duchu Jasona Voorheese či Michaela Myerse, s maskovaným pomatencem vraždícím v prvním plánu mladé dívky a ve druhém všechny ostatní. Film by se s klidem mohl jmenovat Chromová lebka podle masky maniaka. Děj je vcelku jednoduchý, postavy prchají a vrah je honí, případně se mu snaží postavit, pak je zabíjí, a nebo se schovávají, ale on je stejně najde. Velmi dobrá kamera, výborná hudba, rychlý spád a napětí a především věrohodné gore efekty. Hlavy lítají, střeva se vyvalují, gejzíry krve stříkají a ozubený nůž se míhá rychlostí blesku. Herecké výkony jsou naprosto mizerné, ale tenhle snímek je naštěstí ani nepotřebuje. Létajícím hlavám zdar a krvavým fontánám zvláště! ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně okolo 20. minuty, kdy je zabit Johnny (Johnathon Schaech), je Cindina (Lena Headey) sestra na obličeji pocákána krví. V některých záběrech má však obličej čistý. (Terva)
  • Robert Hall je zároveň majitelem studia na maskérské efekty "Almost human", které vytvořilo i krvavé efekty do tohoto filmu. Veškeré masky jsou vyrobeny ze speciálního silikonu, vyvinutého přímo pro potřeby maskérů. (Veleknez)
  • Natáčení probíhalo v lokalitě Annapolis v americkém Marylandu. (Terva)

Reklama

Reklama