Reklama

Reklama

Tulák z širých plání

  • Česko Tulák z horských plání (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neznají jeho jméno ani tvář, ale navždy si zapamatují den, kdy přijel do města... Tajuplný cizinec (C. Eastwood) se znenadání objeví v zapadlém městečku a je místními najat, aby je chránil před nájezdy pistolníků. Lidé však netuší, že tulák skrývá překvapivější tajemství, než by se mohlo na první pohled zdát, a když vezme spravedlnost do svých rukou, začnou se dít nečekané věci! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (226)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Poměrně netradiční western o jedné pomstě. Clint zosobňuje hrdinu jak se patří: zamlklý drsňák s ostrým pohledem, ochotný i z malicherných příčin udělat kdekomu nový větrací otvor pro mozek, a uspokojit každou ženu (ať už dotyčná o podobnou službu má zájem či nikoliv), bere chudým i bohatým bez rozdílu a bez ohledu na jejich nesouhlas, vědom si své naprosté převahy... Takový typický kladný hrdina:-). Díky Eastwoodově cestě za pomstou a jejich vlastní ochranou absolvují obyvatelé městečka kurs střelby, stolařiny, ba i natěračský kurs, aby byla náležitě přivítána trojice padouchů, mířící k městu. Díky prostřihům z minulosti si divák poměrně rychle udělá představu o motivaci hlavního hrdiny, což sebou přináší značnou porci předvídatelnosti. Mysteriózní závěr s odhalením totožnosti mně osobně nesedl, rozhodla jsem se tedy, že jsem ho špatně pochopila a domyslela si alternativní konec:-). Solidní film, byť poněkud mimózní, udržel mě při vědomí i navzdory pokročilé noční hodině, což se nepodaří zdaleka každému snímku. 68% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne zajimavej western, cekal jsem klasiku o velkym panu pistolnikovi chranicim mestecko, ale tady je vsechno trochu jinak. Clint tu je zase za drsnaka, ale zaroven i trochu zmetka, kterej kazdyho v mestecku vyuziva, prudi a nema problem ani nekoho znasilnit. I kdyz je fakt, ze osazenstvo mestecka jsou pekny vylupci a spousta si to zaslouzi, navic do jednoho priserny srabove. Film se sice trochu tahne, ale zaroven je zajimavej a Clint je skvelej, takze nudit nezacne. Akorat to "sokujici" zaverecny odhaleni mi bylo jasny nekdy od pulky filmu a zhruba od ty doby jsem si musel furt dokola rikat, ze vsichni lidi tam snad maj sklerozu. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Clint Eastwood sa proste westernom rozumie, o tom zadna. A tento western s mystickym nadychom zo 70. rokov je toho peknym dokazom. A tak sa zas a opat predstavuje v roli drsneho kovboja, ktorym oslovil dost velku cast svojej fanusikovskej zakladne /aj mna uz v dolarovej trilogii ....../. Drsne hlasky, prestrelky a vyborna Eastwoodova rezia zaistuju tomuto filmu 73 % ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký herec Clint Eastwood je najlepší filmový pištoľník. O tento post ho už zrejme nikdy nikto neoberie. Bol dokonalým predstaviteľom drsných, mlčanlivých, tajomných hrdinov, ktorí pekelne rýchlo tasia kolty a mieria vždy presne. Moc toho nenarozpráva, za neho hovorí olovo. Odštartovalo to kultovou dolárovou trilógiou talianskeho režiséra Sergio Leoneho ("Za hrsť dolárov", "Pre pár dolárov naviac", "Dobrý, zlý a škaredý"). Neskôr sa Clint Eastwood podujal svoje pištoľnícke western movie režírovať aj sám. Prvým jeho zárezom na pažbe bol snímok "Tulák z vysokých plání" (High Plains Drifter), ktorý natočil v roku 1973. Nebolo to špatné, ale predsa len je z toho ešte tak trocha cítiť, že s réžiou iba začínal. Začiatky bývajú vždy ťažké, náročné. Pán Eastwood zvládol ten svoj režisérsky na tri hviezdičky. *** ()

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Možná ještě trochu neohrabané, ale za ty psí kusy s kamerou, divadelní feeling a celkově drzost udělím minimálně pusu na čelíčko. A taky vždycky celkem dost obdivuju, jakým způsobem Clint obsazuje vedlejší role. Tady mě dostal samozřejmě trpaslíček a potom lazebník, ten byl skvostný. Hardcore westernové psychologické magicky realistické divadlo. Díky. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (20)

  • Poté, co bylo město Lago přejmenováno na „Hell“ (Peklo), Clint Eastwood (Cizinec) říkal hercům a štábu: „Jděte do pekla!“ (Marek06)
  • Natáčení probíhalo v Mono Lake v Kalifornii a v nevadském Winnemucca Lake. (reich)
  • Clint Eastwood (Cizinec) sám prozkoumával místa, když řídil pick-up po Oregonu, Nevadě a Kalifornii. Vybral si břehy jezera Mono, protože oblast považoval za vysoce fotogenickou. Další scény byly natočeny v Renu a v kalifornském Inyo National Forest. (Marek06)

Související novinky

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

02.01.2012

Je zpátky. První teaser na The Expendables 2 nám dokázal, že se mu tentokrát bude kouřit nejen z cigára, ale i z bouchačky. A jen tak se vůně střelného prachu kolem něj nerozplyne. Už od října natáčí… (více)

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

31.10.2011

Nedávno se potkali na placu The Expendables 2 (naštěstí se jim nehoda, během které zahynul bulharský kaskadér, vyhnula). V akci budou pokračovat i poté. Arnold si ještě letos zahraje pohraničního… (více)

Reklama

Reklama