Reklama

Reklama

O poklad Anežky České

(pořad)
Soutěžní / Historický
Česko, 1993, 129 x 34-50 min

Účinkují:

Marek Eben (moderátor), Klára Kovaříková, Klára Doležalová, Miroslav Fantyš, Luděk Munzar, Karel Augusta, Pavel Nový, Dana Morávková, Jiří Zahajský, Dana Hlaváčová, Markéta Hrubešová (více)
(další profese)

V soutěžním cyklu budeme postupně navštěvovat hradní a zámecká sídla v jednotlivých koutech naší země. O jejich bohaté minulosti se dozvíme nejen díky otázkám připraveným pro soutěžící, ale také prostřednictvím historických epizod v podání předních herců. (Česká televize)

Recenze (128)

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších televizních pořadů, co znám. Žádná pokleslá zábava pro tupé góje, ale velmi inteligentní a vkusná soutěž s přehlídkou našich nádherných zámků, klášterů apod. Navíc s hranými scénkami, které jsou velmi na úrovni a vystupuje v nich celá plejáda našich známých herců (vzpomeňme třeba natěšenou rajdu Kateřinu Brožovou s hlubokým výstřihem, vůči níž je ovšem její manžel chladný, neboť je uchvácen malbami na stropě ložnice...). Přiznávám, že i když mám dějepis rád, tak otázky jsou na mě docela těžké, a tak si většinou připadám jako úplný blbec, ale to vůbec nevadí. Rád se něčemu přiučím. V dnešní době by se Česká televize na něco takového už nezmohla, bohužel. Vynikající moderátorská dvojice - kultivovaný Marek z Ebenu a sličná panna Klárka. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Marek Eben, mladičká Klára Doležalové a mistr prekéř, kteří nás spolu s hereckými hosty v dobových kostýmech provázeli českými památkami. Soutěž byla velice náročná a mnozí její účastníci mě překvapovali hlubokými znalostmi, stejně tak jako Marek Eben, který se musel naučit hodně historických fakt. Jako průvodce po památkách rozhodně hezčí, než trochu utahaná soutěž, ale rozhodně zábavný i poučný pořad. Škoda, že obdobný dnes již na obrazovkách nenajdeme. ()

Reklama

HrochOch 

všechny recenze uživatele

V rámci pokrytectví mně vlastního, nestrpím sledovat pořad, v němž životní teoretici s opovržením frkají nad banalitou otázky typu "Ve kterém roce vyléčil Karel IV. svůj poslední hemeroid". S úžasem ale věřím, že na světě existují lidi, jejichž mozkové závity se v rámci daného tématu mají chuť alespoň vyskytovat.. ()

-henry- 

všechny recenze uživatele

100% odradilo od české historie. Proti tomuto pořadu nastupující konkurenční Nova nemohla prohrát :) Ocenit se dá pouze bohulibý námět. UPDATE: Po letech Česká televize podobnou supernudu oprášila licencovaným (!) pořadem Kde domov můj. Kdyby si to aspoň vymyslela sama :D ()

Dvojirakri 

všechny recenze uživatele

Soutěž která nepodléhá zubu času neb dějiny, o nichž předně pojednává, ty jsou dávno známé. To hodnocení tady mě mrzí, dějepis asi nepatří mezi oblíbené předměty na školách, navíc blbnout nebo kravit v prostředí zámků a hradů se nehodí a nemám to rád, dnešní móda pořádat v takových prostorách kdejaká ejchuchu aby parchanti měli na co vzpomínat je v tomto šílená a v dětech to nevytváří žádný vztah ke kulturní památce. Hrané scénky nebyly vždy nejzábavnější, ale víc se pro zpestření pořadu asi udělat nedalo. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Miroslav Fantyš hraje v cyklu roli takzvaného pregéře. Pregéř je název mincovní lavice pro výrobu mincí a později byl takto označován dělník razící mince. (sator)

Reklama

Reklama