Reklama

Reklama

O poklad Anežky České

(pořad)
Soutěžní / Historický
Česko, 1993, 129 x 34-50 min

Účinkují:

Marek Eben (moderátor), Klára Kovaříková, Klára Doležalová, Miroslav Fantyš, Luděk Munzar, Karel Augusta, Pavel Nový, Dana Morávková, Jiří Zahajský, Dana Hlaváčová, Markéta Hrubešová (více)
(další profese)

V soutěžním cyklu budeme postupně navštěvovat hradní a zámecká sídla v jednotlivých koutech naší země. O jejich bohaté minulosti se dozvíme nejen díky otázkám připraveným pro soutěžící, ale také prostřednictvím historických epizod v podání předních herců. (Česká televize)

Recenze (128)

Verbudrak 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem těch dílů mnoho, protože jsem je nikdy nevyhledával, to asi dělal málokdo... ale kdykoli jsem na nějaký náhodou narazil, podíval jsem se dycinky rád. (Zvlášť když to bylo o hradu, kde jsem sám byl.) Což by platilo i dnes, akorát šance je malá. Samozřejmě, že je to v kontextu všeho jiného televizního obsahu v podstatě totální úchylárna, ale to je tou velmi úzkou cílovkou, jinak po všech stránkách a v rámci možností jde o vrcholnou kvalitu tvorby. A víte, proč? To kvůli té pozitivní energii a nadšení, co do toho tvůrci dávali. Včetně pana pregéře. Ta role mi přišla vždy nesmírně ponižující, ale ten herec do toho dával duši. :) ()

Ferinka 

všechny recenze uživatele

Neříkám, že je to soutěž napínavá nebo dokonce zábavná, ale to není ani její primární účel. Spíš je vystavěna tak, aby divákovi (ať už je to dějepisný nadšenec nebo naprostý analfabet v tomto oboru) naservírovala historii na stříbrém podnose. Navíc Marek Eben a výborné tématické scénky herců během soutěže jí povyšují ještě o stupínek výše. ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Ač jsme jako malí s rodiči často jezdili na mnoho hradů a zámků, to prostředí mě vlastně nikdy moc nelákalo a nebavilo. Svým obsahem mě tak nelákala ani televizní soutěž O poklad Anežky české. Pár dílů jsem ale viděl a pro diváky, kteří mají rádi historii, hrady a zámky, to muselo být jako stvořené. Sice soutěž neoplývala žádným strhujícím napětím, ale její forma byla právě pro historiky udělána dobře. No a k tomu byl Marek Eben, který by zvládl umoderovat naprosto cokoli na té nejvyšší úrovni. Navíc měl k ruce vždy i sympatickou asistentku Kláru, na kterou se dobře dívalo. ()

haWranka

všechny recenze uživatele

Hmmm, vzpomínky na dětsví. Ráda navštěvuju hrady a zámky, zajímám se o historii, takže tohle mě vždycky bavilo. I když jsem neznala odpověď snad na jedinout otázku. Jak bych na tom asi byla dneska...? Radši to nechci vědět. Každopádně tohle byl jeden z mála televizních pořadů, kde se člověk zábavnou formou opravdu dozvěděl něco nového. Víc takových, míň přiblblých talentů a blbců ve vile. ()

-henry- 

všechny recenze uživatele

100% odradilo od české historie. Proti tomuto pořadu nastupující konkurenční Nova nemohla prohrát :) Ocenit se dá pouze bohulibý námět. UPDATE: Po letech Česká televize podobnou supernudu oprášila licencovaným (!) pořadem Kde domov můj. Kdyby si to aspoň vymyslela sama :D ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Miroslav Fantyš hraje v cyklu roli takzvaného pregéře. Pregéř je název mincovní lavice pro výrobu mincí a později byl takto označován dělník razící mince. (sator)

Reklama

Reklama