Reklama

Reklama

Dračí příběh

(TV film)
  • Rumunsko Fire & Ice: Cronica dragonilor (více)

Obsahy(1)

Režisér Jean C. Comar natočil pohádku o dvou dracích a dvou královstvích. Království krále Augustina ohrožuje drak, který ohněm ničí vše. Království krále Quiloka vlastní vajíčko Ledového draka jako obranu proti ohni. Quilok chce celé sousední království jako dar za poskytnutí ochrany. To však nesnese ctižádostivá dcera krále Augustina Luisa a vydá se na vlastní nebezpečí do lesů Izmy hledat prince Aladora, který už jednou draka pokořil. V lese potká dva muže, z nichž jeden je Gabriel, syn již mrtvého prince Aladora. Gabriel se nakonec rozhodne pomoci, ale nebude to lehké. Musí probudit pokořeného Ledového draka, kterého uvěznil jeho otec a taky musí ukrást ze sousedního království dračí vejce, aby měl ochranu před tímto drakem. Vyvolaný drak má zabít druhého draka a vajíčko pak poskytne nutnou ochranu před drakem ledu. (Terva)

(více)

Recenze (88)

honajz 

všechny recenze uživatele

Nebylo to až tak špatné, dokonce za první hodinu bych byl dal i tři hvězdy, navzdory nesmyslům jako krýt se před drakem, co chrlí oheň, za dřevěnou (!) bednu nebo dřevěný stojan. Kamera se mi moc líbila i střih. Jen ten scénář a děj - spousta vaty, řečí o ničem, nakonec ani nevíme, jak a proč ti draci, jak mohl drak napadat vedlejší královstvím jen kvůli vejci jiného draka (!), kterého se pak snaží zlikvidovat (!). Snůška nelogičností, nedomyšleností (království vypadá, že sestává z jedné návsi, kde se pár rumunských komparsistů nechá zválcovat nějakým drakem, ale král s královnou mají vždy co jíst a stoly plné). Záporák zrádce se mi líbil, až do onoho zlomu po hodině příběhu, kdy se z něho stane směšná patlavá figurka, a od kdy jde celý příběh zcela šejdrem. Nosatá princezna pak jen kouká a kouká, rytíř, co v poslední chvíli otočil, kouká taky, koukají na solný důl, div si oči nevykoukají, ale jinak jsou zcela zbyteční... Jen John Rhys-Davies si to asi užil a je to na něm znát. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Každý, kto sa dnes rozhodne točiť fantasy film musí počítať s tým, že režisér Peter Jackson nasadil latku v tomto subžánre poriadne vysoko, keď bravúrne sfilmoval Tolkienovu trilógiu "Pán Prsteňov". Takže ku tomu, aby z toho nebol len nudný gýč či totálny prepadák je potreba predovšetkým dobrý príbeh, bohatých producentov, kvalitných hercov a profesionálny team odborníkov na špeciálne efekty. Snímok "Oheň a ľad: Súboj drakov" neobsahuje ani jednu z týchto ingrediencií. Je to sprostosť s mizerným scenárom, otrasnými hercami a žalostne slabými filmovými trikmi. * ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Trošku divný film. Šla jsem se na něj dívat s očekáváním, že uvidím další dobrý historický a dobrodružný film s draky. Místo toho jsem dostala dlouho nic nic nic, pak přišli na řadu draci, ale jejich souboj trval až moc dlouho, a pak zničehonic byl jeden mrtvý. No a skončí to tím, že nějaký rytíř zahodí dračí vejce do solného dolu, kde ho pak pohřbí i s druhým drakem. Konec. ()

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

S vypětím všech svých duševních sil jsem tento "klenot" shlédl a říkám - NIKDY VÍCE ! V tomto filmu jsem nevěřil ničemu a nikomu. Padouchovi - že je padouch, hrdinovi - že je hrdina, lásce - že je láska, nenávisti a zradě - že jsou takové jak jsou zde podány. Proboha já nevěřil i tomu, že ti dva létající rejnoci jsou draky ! Hvězdičku dávám pouze za to, že mě jinak tento film neurazil, a za docela pohlednou princeznu. ()

amyth odpad!

všechny recenze uživatele

No na to co teď běží v televizi už snad ani nejsou měřítka...... tohle se blíží zhovadilosti z té "opačné" strany - tzv. Olmerova cesta ...... Fantom Paříže jsem považoval za velmi sympatický úlet, Catwomen za zločin proti filmu, ale tohle, tohle je na hvězdu na chodníku slávy. Pitof - člověk co dokázal natočit 84 minut koncentrované nudy ........ ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Rumunsku. (Terva)

Reklama

Reklama