Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vyzbrojen názorem, že práva mají pouze lidé dbalí zákona, podepřeným smrtonosným koltem Magnum v podpažním pouzdře, vydává se inspektor Harry Callahan, zvaný Drsný Harry do pronásledování zločinců. Opět má problémy, tentokrát nejen s nadřízenými, kteří nesouhlasí s jeho drsnými vyšetřovacími metodami, ale také s mafií, která se ho rozhodla zlikvidovat poté, co je připravil o jednoho z bossů. Je uklizen do malého městečka, kde má vyšetřit brutální vraždu. Callahan se neochotně podvolí a odjede vraždu vyšetřit, pronásledován neúnavnou mafií, která mu nepřestává usilovat o život. Brzy dojde k dalším vraždám a Callahan se přes snahu místních policistů překazit jeho vyšetřování prokouše k pravdě. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

choze 

všechny recenze uživatele

"Srovnej se s tím - dneska je to úplně jiná hra." Po slabší trojce a následné sedmileté pauze se Drsnej Harry vrátil na plátna kin v nové dekádě a v konkurenci Ramba, Rockyho, Indyho a Terminátora se obávám nemohl ani s nově nafasovanou ještě impozantnější bouchačkou nabídnout víc než nostalgii po oblíbené postavě. Žánru, který v sedmdesátkách nakopnul a dominoval mu, už v osmdesátkách neměl moc co dát a nepomohla mu ani přeakčnělost první půlky jeho čtvrtého dobrodružství, ani určitý úkrok v sérii daný tím, že poprvé Harry nečelil hrozbě pro celé San Francisco a poprvé ze San Francisca vytáhl paty. A ani to, že si to Clint zrežíroval. Navíc je i přes přítomnost komického psího parťáka a další várku vypečených hlášek (a opakování klasické "Go ahead. Make my day.") čtyřka nejtemnější - od rape and revenge story a la I spit on your grave hodící se spíš zpět do semdesátek, přes zvýšený počet nočních scén, až po pochmurnější hudbu Lalo Schiffrina. Jako mladšímu mi ta temnost nesedla, s odstupem času ji naopak oceňuju. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Hlášky super, Callahan ako pištolník z mesta neprekonateľný, posunutie tradičnej roviny dobra a zla zvládnuté na veľmi dobrej úrovni. Trochu nechápem tomu slabému hodnoteniu. Akčnosťou sa to neposúva nikde. Ale stále mi to príde ako provotriedne filmové krimi. Eastwood v réžií ťažko rozpoznateľný, jeho postava ale má všetky potrebné prvky aké ju robia ikonickou. Starý, ufrflaný a so zmyslom pre morálku zamračený Callahan. Množstvo dejových odpočiek drobných zločinov znova krásne vypĺňa dej a obohacuje charakter. Pre mňa po druhej časti najlepší diel. A všetci sú tam psychopati. Amerika je divná. Meathead je cool! ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Dirty Harry, drsňák jakého svět neviděl, postrach všech policejních šéfů a policajt kterému nedělá problém porušit jakýkoli zákon a ohrozit život jakéhokoli civilisty... a taky asi nejslavnější postava Clinta Eastwooda, která doslova vyrobyla archeotyp nekomromisního poldy s velkou bouchačkou. Co se ůbec dá napsat o čtvrtém dílu jeho miniseriálu? Detektivní příběh je v něm docela zajímavý a v rámci mezí snad i napínavý, herci hrají standartně, náčelníci nadávají s ještě větší intenzitou než minule a sledovat jak se hlavní postavě "neuvěřitelnou náhodou" plete do cesty jeden zločinec za druhým (aby okamžitě skončil s vysokokaliberní kulkou v hlavě) je pořád stejně zábavné, takže kdo se sérií zkušenosti má tady určitě neprohloupí a ten kdo nemá s ním klidně může začít. 7/10 ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5*/5...Harry Callahan is back a s ním aj skvelé hlášky, spravodlivosť a ..odporný pes :) Dôstojný štvrtý diel série, ktorý predsa len za svojimi predchodcami kvalitatívne zaostáva. Clint vo svojej najvydarenejšej filmovej roli opäť obstál na výbornú napriek pribúdajúcim šedinám. Jeho réžijné umenie však nezakryje pár scenáristicých lapsusov a logickým medzier. Finále na kolotoči je práve jedna z tých nepodarenejších scén a pripomína mi nepodarený záver Hitchovho Strangers on a Train. Celkovo je to však stále nadpriemerné, Harry je skrátka sympaťák porovnateľný s Rockym :) ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Smith and Wesson... and me. Swell. Clint s velkou bouchačkou počtvrté ztrácí veškeré oslí můstky mezi scénami a jde už jen o to, jak krutou hlášku Clint z plátna vycedí a kolik drsných ksichtů u toho hodí. A když se mlátí ženský a střílí negři, starý dobrý Harry pořád baví. Už to ale není taková zábava se na to dívat skoro dvě hodiny. [Přesná stopáž: 112 min] ()

Galerie (50)

Zajímavosti (12)

  • Pro natáčení bylo vybráno město Santa Cruz. (ClintEastwood)
  • Ve filmu Náhlý úder se opět objevuje několik charakteristických míst San Francisca, zároveň jde o první film ze série, jehož hlavní děj je soustředěn mimo metropoli, do fiktivního městečka San Paulo. (ClintEastwood)
  • I přes úspěch předchozího dílu z roku 1976 Eastwood několikrát uvedl, že postava detektiva Callahana je už vyčerpána, na začátku osmdesátých let však diváci chtěli další díl a v hlavní roli opět vidět Clinta Eastwooda. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama