Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po jednom ze svých typicky rázných zásahů je inspektor sanfranciské policie Harry Callahan přeložen z oddělení vražd do personálního. Na scéně se však objeví pětičlenné komando vyhozeného vojáka Bobbyho, které přepadne armádní sklad a odcizí zbraně, dynamit, a dokonce i rakety. Jsou sice překvapeni inspektorem DiGeorgiem a jeho kolegou, v přestřelce však oba policisty smrtelně postřelí a zmizí. Harry se v nemocnici dozví od umírajícího přítele DiGeorgia důležitou informaci, než ji však stačí využít, vrazi se sami ozvou. Ohrožují město ukradeným arzenálem a požadují milion dolarů výkupného. Je čas, aby Drsný Harry znovu vyrazil do akce. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

Satan 

všechny recenze uživatele

Marvelous. Kriminální živel to v San Franciscu zase zkouší, ale zase to od krabatého Clinťáka schytá čtyřiačtyřicítkou. Postřílených ženských a krve od Magnum Force moc neubylo, ale hlavní linie se smrskla do lineární řežby o pár náhodách. Řekněme, že třirkát a dost, stejný mustr už tady trochu nudí. Na druhou stranu tady Clint sype mazané hlášky, možná nejlepší z celé série. [Přesná stopáž: 93 min] ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Treti diel o drsnom policajtovi Harry Callahanovi je opat slabsi ako predchadzajuce dva diely. Scenar je slaby a predvidatelny, reziserskej stolicky sa zmocnil zas novy reziser, tentokrat James Fargo, ktory nema reziserske schopnosti Dona Siegla a Ted Posta. K tomu vsetkemu Callahan uz nie je sam, ale dostal partaka, teda vlastne partacku Tyne Daly. A este jedna zmena tu je, pokial jednicka a dvojka boli kriminalky/detektivky, Nasilnik je cistokrvny akcnak. S nahanackou po strechach a finalnou prestrelkou, k akcnemu nadychu filmu pomaha aj dost drsna autonahanacka. Drsny Harry uz taktiez nehlaskuje tak, ako mal v dobrom zvyku v jednicke, pripadne dvojke. To vsak vyvazuje zaverecna scena. Napriek vsetkym nedostatkom stale kvalitna nadpriemerna podivana : 86 % ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Trojka konečně svižnější. Harry tu je ještě umocněný postrach všech korektních policejních páprdů, navíc dostává parťačku a z toho pak plyne většina úšklebků a srand - bude jistě skvělá podívaná pro každou "moderní ženu" :) Po psycho blbečkovi a skvadře katů strážníků přichází banda militantních hippíků s bazukou a účtování na ostrůvku Alcatraz. Zdálo se mi o něco lehčí na pořádnou .44 Magnum show, méně temný, ale výsledný (a čistě dnešní) dojem zatím nejlepší v sérii. Obojí spád a pěkný vizuál. A miluju scénu liquor store rukojmí v úvodu. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Dnešní setkání po letech nedopadlo pro Harryho Callahana nejlépe. Tedy, abych to upřesnil, inspektor Callahan byl v pohodě, opět byl pevným středobodem ne zcela kvalitního příběhu, který u mě tentokrát nevyvolával jen kladné reakce. Vždy, když jsem viděl rozevlátou, potrhle pobíhající inspekrorku Moore, pociťoval jsem návaly trapného zoufalství. Dnes jsem se už rozhodně nebavil tak jako před dvaceti lety, takže mi vadila i nepříliš povedená umělá krev, kterou bych, v případě celkové spokojenosti s filmem, vůbec nezmiňoval. / Poučení: Pozor na shetlandské poníky. ()

woody 

všechny recenze uživatele

"Dejte mi váš odznak!" "Tady máte ten svůj sedmihranej čípek!" "Co jste to řek?" "Řek jsem abyste si ho strčil do řiti!" Skvělý film. Jednička a dvojka jsou kriminálky. Temné a syrové kriminálky. Tohle je akčňák. A dokonalý, tak jak to od 70-tých let, plných deziluzí očekáváme. Bobby Maxwell se svou partičkou brutálních mániček vyhlásili válku San Franciscu. A zastavit je může jen jeden člověk. Harry a parťák. No, parťák, ona je to parťačka. Honičky po střechách, bomby, únos starosty, finále v pevnosti Alcatraz. To Alcatraz pomalu chátral a Enforcer nám odhaluje čím se inspiroval Bay a jeho Skála. Nádherné jsou scény z bordelu. ("To to mám za čtyřicet dolarů dělat s gumovou pannou?" "Ale na 32 poloh!") případně z pohovoru na osobním oddělení. A jak se to řeší se zloději v obchodě, kteří drží rukojmí? "Chtěli auto. Dostanou ho!" Jedny z nejlepších hlášek, které se dají tesat do kamene... Doporučuji, ačkoliv Harry tady s tarasnicí působí jako Rambo, není tomu tak :-) ()

Galerie (92)

Zajímavosti (14)

  • Clint Eastwood si pročítal spoustu scénářů, ale nemohl najít "ten pravý". (ClintEastwood)
  • James Fargo měl původně u snímku pracovat jako asistent režie, ale Eastwood, kterému se líbil jeho přístup, se rozhodl prosadit ho jako režiséra. (ClintEastwood)
  • Natáčení probíhalo v San Francisku v Kalifornii. (reich)

Reklama

Reklama