Reklama

Reklama

Připravte se na pořádný tanec! Stěhování z Bostonu do provinčního maloměsta znamená pro středoškoláka Rena MacCormacka (Kenny Wormald) obrovský kulturní šok. Po tragické nehodě tu totiž zdejší reverend Shaw Moore (Dennis Quaid) dosáhl zákazu hudebních a tanečních akcí. Pro Rena, který se zamiluje do reverendovy nezkrotné dcery (Julianne Hough), je to výzva. Díky němu nakonec strnulé město znovu ožívá. Diváci i kritika jsou zajedno: „Budete mít chuť vstát a dát se do tance! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (141)

Guzo 

všechny recenze uživatele

Určitě existují lepší i horší filmy s tematikou tancování, ale v rámci tohohle subžánru se podle mě jedná o lehký nadprůměr (i když musím uznat, že jsem jich zase tolik neviděl). Bohužel u mě nové Footloose strádá hlavně díky hlavnímu hrdinovi, který mi nepřišel moc sympatický. Taky časové zasazení mi přišlo dost divné - hudba, kostýmy, účesy, to všechno je docela oldschoolové, na druhou stranu tam poslouchají v autě písničky z mp3 a reverend v kostele káže o internetu. Pro milovníky podobných filmů je to určitě povinnost, pro nás ostatní, jednou pustit a dost. 5/10 ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl ty dvě hvězdy rozdělit, tak první hvězda by padla na taneční kreace a povedenej maturitní ples (PS: Taky bych se chtěl během týdne naučit pařit jako Willard :D) a druhá hvězda by padla na super hot Julianne Hough. Tady nejde o nějaký propracovaný děj nebo pointu, tady jde hlavně o to si film užít a pokud jste velcí fanoušci tance, třeba se i zakroutit v křesle. ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Původní verzi jsem bohužel neviděla, ale tohle mi samo o sobě přišlo neuvěřitelně vhod. Skoro mě to až překvapilo vzhledem k tomu, jak špatně je tady film hodnocen. Jasně, dějově to není žádné terno a jedná se spíš o nenáročný pohodový snímek, ale myslím, že někomu, komu jde více o hudbu a tanec, se tenhle modernější Footloose může rozhodně líbit. A z nějakého důvodu mi přišlo, že v tom je i špetka ze starší americké filmové školy (nemyslím jen některým výběrem hudby). Kenny Wormald mě například mile překvapil svou silou a pohyblivostí. Miles Teller naopak sice tančil až na konci, ale o to víc jsem koukala, co vlastně dokáže - po tomhle filmu si začínám myslet, že je to jeden z těch hereckých chameleonů. Zde hrál spíše venkovského balíka s buranským přízvukem, ale na konci se ukázal jako dobrý tanečník (což je sakra rozdíl oproti jeho rolím třeba v Divergenci nebo Fantastické čtyřce). Takže i herecky mi film hodně sedl. ~(4,0)~ ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Ronny Brewer, Dean Pitchford / Predloha: Dean Pitchford (Charaktery) | Hudba: Deborah Lurie, Blake Shelton | Distribúcia: Paramount Pictures | Štúdio: Spyglass Entertainment, MTV Films, Dylan Sellers, Zadan/Meron Weston Pictures | Rozpočet: 24 miliónov $ | Tržby: 62,701,289 $ || Nebyť klišoidnosti poslednej tretiny, tak je to najzábavnejší tanečný film za posledné roky. Avšak faktor tanca, ktorý by mal byť u tejto žánrovky primárnou zložkou, je kvalitatíne na míľe ďaleko od Step Up Revolution, ktorý bol vyváženejší jak umelecky, tak remeselne. I tak dobrá zábava na jedno videnie. Choreografie nasratého mladíka v podaní Kennyho Wormalda v sklade je ale jednou z najzaujímavejších. 70% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Footloose: Tanec zakázaný viacmenej splnil očakávania. Je použitých dosť klišé, absentuje viac tanečných scén, z ktorých by divákovi behal mráz po chrbte (tie nechýbajú v iných tanečných filmoch, napr. Let 'dance). Na druhú stranu, niektoré časti sú natočené chytľavou formou, snímka sadne mladému publiku. Ideálny oddychový film na nedeľný večer. 60% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (19)

  • Vo filme si Ariel (Julianne Hough) vyzlečie tričko, aby odštartovala autobusové derby. Rovnakým spôsobom mala v pôvodnom scenári k originálnemu Footloose (1984) odštartovať preteky traktorov. (Arsenal83)

Související novinky

Zaškatulkovaní (?) jinoši

Zaškatulkovaní (?) jinoši

29.03.2009

Robert Pattinson a Zac Efron. Každá průměrná dorostenka by některého z nich ráda viděla v roli otce svých dětí. Jaké role jim ale nabízí Hollywood? Pattinson se právě proslavil, takže se ještě nemůže… (více)

Reklama

Reklama