Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Bez dozoru překypuje elánem, oslnivými tanečními čísly a elektrizující hudbou. Znázorňuje nadčasový souboj mezi nevinným potěšením a přísnou morálkou. Přestěhování z Chicaga na vesnickou periférii, kde je místním knězem zakázáno hrát rockovou muziku a tancovat, znamená pro mladého Rena (Kevin Bacon) doslova šok. Jelikož už ale poznal svět, nehodlá se s bigotností a zapšklostí nového maloměstského domova jen tak smířit. V boji za svobodu vyjádření a vyznání se k němu připojí mnoho nových přátel... (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, jestli znám nějaký taneční film, v němž se tancuje méně, než tady. Protože tady toho dancu opravdu moc nenajdete. Určitě tu ale najdete Bacona rebelujícího na maloměstě pro holku, která by mu snad jednou mohla roztáhnout nohy, aby zjistil, zda tam má taky takový nafoukaný háro jako na hlavě. A celý film je vlastně o tom, jak se kvůli tomu snaží okouzlit jejího puritánskýho fotříka a srazit na kolena jejího namyšlenýho "já jsem ale alfa samec" fráju, Nic víc, nic míň. Ale koukat se na to dalo. A docela to i odsýpalo. Páč Bacon bejval zamlada celkem sympaťák a trvalá Lori Singer je fakt neoblomná! ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Blbí teenageři a reaganovský rebel bez příčiny zde reprezentují generační konflikt. 1) Hlavním kladem typicky osmdesátkového snímku (hudba, móda, tanec, chování) je horda pěkných kluků v dobově těsných džínách._____ 2) Je tu 26letý Kevin Bacon s nepříjemným (vždy) úsměvem, ale velice sexy postavou, dále pak 28letý Jim Youngs (Chuck), 19letý Christopher Penn (Willard), 28letý John Laughlin (Woody) či 25letý Brian Wimmer (Bit Part). Za ně všechny dávám hvězdičku navíc. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ve své době neskutečně úspěšný snímek o rebelovi z velkého města, (mladičký K. Bacon) který se po přestěhování na venkov, pokouší svým temperamentem rozpohybovat konzervativní vesničany. Nechybí dobová hudba, povedené taneční kreace a rebelující mládež. Překvapivě i v dnešní době dokáže film zabavit. ()

Matli 

všechny recenze uživatele

Nebýt Strážců galaxie, tak jsem tento film neviděl:-) Ale jinak celkem příjemné pokoukání na 30 let starý film, který není tak špatný. Hodně mladej Kevin Bacon, Sarah Jessica Parker a hlavně John Lithgow, kterého neznám jinak než jako Trinity Killer z Dextra :-) Písničky chytlavý a toho tance tam zase tolik není, naštěstí. 58% ()

Galerie (85)

Zajímavosti (25)

  • Scény, ve kterých se Willard Hewitt (Chris Penn) učí tančit, byly přidány do scénáře díky Pennovi, který skutečně tančit neuměl. (FilmFan24)
  • Kevin Bacon se zajímal o hlavní roli ve filmu Christine (1983) podle románu Stephena Kinga ve stejnou dobu, kdy dělal zkoušky na "Footloose". Producenti jej přesvědčili, aby se role ve filmu Christine vzdal a raději přijal hlavní roli ve Footloose. (FilmFan24)
  • Natáčelo se od 9. května do ledna 1984 v Utahu. (Varan)

Reklama

Reklama