Reklama

Reklama

Castle na zabití

(seriál)
Ukázka z filmu 9
Krimi / Komedie / Drama / Mysteriózní
USA, (2009–2016), 124 h 47 min (Minutáž: 40–45 min)

Předloha:

Barry Schindel (povídka)

Hrají:

Nathan Fillion, Stana Katic, Molly C. Quinn, Susan Sullivan, Jon Huertas, Seamus Dever, Tamala Jones, Ruben Santiago-Hudson, Penny Johnson Jerald (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(173)

Úspěšný autor kriminálních románů Rick Castle žije se svou pubertální dcerou a svojí matkou v celku vyvážené domácnosti. Jednoho dne se však dostává na policejní oddělení, protože se ve městě objeví vrah, který kopíruje způsoby vražd z jeho knih. Při té příležitosti se seznámí s půvabnou vyšetřovatelkou Kate Beckettovou, a protože ho žena zajímá, přes své známosti se "vetře" na policejní oddělení, aby se mohl účastnit vyšetřování, které Kate vede... (TV Nova)

(více)

Videa (14)

Ukázka z filmu 9

Recenze (367)

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Castle je kriminálka, ktorá si zaslúži pozornejší prístup ako epizódku kde-tu zachytenú na televíznej obrazovke. Až po zhliadnutí celej prvej sezóny takpovediac „na jedno posedenie“ dokážem túto prvotriednu záležitosť doceniť naplno. Ide totiž o uvoľnenú, vtipnú a trefne nahláškovanú, zároveň často krutoprísne napínavú a predovšetkým výborne napísanú krimi sériu, v ktorej okrem bohatých detektívnych zápletiek (všetky CSI počuli hlasné spláchnutie) a popkultúnych odkazov dominujú postavy. Hlavní protagonosti sú totiž jedným slovom fenomenálni a Filliona i Katic som si zamiloval na prvý pohľad. Inak to proste vďaka neuveriteľnej charizme, šarmu, inteligencii a vtipnosti ani nejde, a to už nehovorím o tej nesmierne reaktívnej vzájomnej chémii. Takisto vedľajšie postavy sú skvelo napísané a slúžia nielen na pobavenie, ale dodávajú postavám hlbší rozmer. Jednoduché, svižné, inteligentné a zábavné. Perfectisimo! Navyše druhá a tretia séria kvalitatívne prekonávajú prvú v každom jednom ohľade. (1.séria – 90%, 2. séria – 95%, 3. séria – 95%) ()

Skleena 

všechny recenze uživatele

Přes vlažný rozjezd se nedá Richardovi Castlovi upřít cit pro ten správný moment, kdy zahlásit nějakou krávovinu, aby koutky úst škubly divákovi zcela neesteticky v širokém výtlemu nahoru. Ani ke konci druhé série mě zatím soustavné popichování mezi dvěma ústředními představiteli neomrzelo, navíc to tak hezky jiskří, přesně jak to u podobných seriálů s mužem a ženou v hlavních rolí má být. Jednotlivé díly vyvážené, vražedné scénáře zatím pořád o něčem novém. Hvězdičky navíc! Uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál, snad tempo vydrží a i ti dva Beckettini policejní "přisírkové" dostanou víc prostoru - zaslouží si ho. ()

Reklama

ladynka 

všechny recenze uživatele

To, co ztělesňoval v minulém století seriál Moonlighting, vykřesal v roce 2009 Castle. Detektivní seriál, který se točí zejména kolem špičkování hlavních protikladně působících postav, přináší hlavní klady seriálu - sympatické hrdiny, chytrý humor a spoustu nápadů ke zločinům (Castlovy teorie jsou pochopitelně to nejlepší i díky rozsahlým znalostem žánru :-). Bonusem jsou epizody nebo jejich časti, které často slouží jako pocty mysteriózním klasikám - Akta X, noirové filmy, úpírské seriály, horory... 1. série (4*), 2. série (5*), 3. série (5*), 4. série (2*), 5. série (3*). ()

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: JOJ = 13.1.2010 + ČESKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: PRIMA = 8.9.2010 --- Ak budú slovné prestrelky medzi spisovateľom a vyšetrovateľkou gradovať, zostane aj moje hodnotenie takto vysoko. Som príjemne prekvapený. (10.3.2009) Človek, ktorý vymyslel ten slovenský názov je CHUJ ! (24.12.2009) Tak ten slovenský DEMENTNÝ názov je používaný iba v programových vestníkoch a na propagáciu na webe. Dnes som sa odvážil zhliadnuť na vlastné oči akým spôsobom je CASTLE na JOJ vysielaný a ALELUJA, JOJ v dabingu žiadnu Vtierku ani nič podobné NEPOUŽILA. Názov ponechala dabingom nedotknutý. Hurá !!! (3.2.2010) EDIT: Tak v II. sérii už JOJ použila ten odporný názov aj v dabingu. FUJ ! (8.9.2010) ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Kriminální oddechovka, který se nevyžívá v nechutnostech, ale ve vtipech? Hell yeah! Update po 7. sérii: Nutno uznat, že Castleovi trochu dochází dech a začátek sedmé série nebyl zrovna šťastný. Celá zápletka kolem Richardova zmizení je navíc trochu... nudná, a sami tvůrci jako by si s ní nevěděli rady. Naštěstí i po svatbě chemie mezi ústředním párem celkem funguje, takže se seriál nepropadá do horoucích pekel jako třeba Bones. Konec série mě i tak nechává v rozpacích a trochu se děsím toho, co tvůrci vymyslí pro tu další. Zatím to vypadá, že přijdou změny, a je jen otázkou, jestli budou ku prospěchu věci. ()

Galerie (2 637)

Zajímavosti (29)

  • Richard Castle zobrazuje sám sebe v románech o Nikky Heat jako Jamesona Rooka. Slova "rook" a "castle" se v angličtině obě používají jako označení šachové figurky věže. Jméno Castle vzniklo zpočátku jako parodie na skutečného nejprodávanějšího knižního autora Stephena Kinga, jehož příjmení rovněž označuje jednu ze šachových figurek. (Ajka1)
  • Stana Katic v pořadu Noční show Davida Lettermana (od r 1993) přiznala, jak ve skutečnosti získala roli Kate Beckettové. Při kamerových zkouškách si Stana uvědomila, že má na sobě příliš dlouhou tuniku, a tak požádala Nathana, který si kousek opodál dopřával šálek kávy, zda-li by jí pomohl ho zkrátit. Ve chvíli, kdy se Nathan chopil nůžek a začal stříhat, vešel do místnosti producent, uviděl je a dal Staně roli. (Ajka1)
  • V 6. epizodě 2. série má Jon Huertas na halloweenské párty kostým/uniformu vojáka ze seriálu Generation Kill (od r 2008), kde hrál seržanta Poka Esperu. (ČSFD)

Reklama

Reklama