Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohled za kulisy naší prosperity. Milostný příběh z komunity "novodobých otroků", ukrajinských dělníků. Život "novodobého otroka", ukrajinského dělníka Vladimíra, který pracuje na stavbách po Praze, zkomplikuje setkání s českým vysokoškolským učitelem Richardem. Ten se rozhodne pomoci jeho lásce Aljoně tím, že si ji vezme za ženu. Vladimír pracuje a žárlí. Přichází o vydělané peníze a spáchá zločin. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (27)

Philippa 

všechny recenze uživatele

V první polovině jsem si už občas myslela, že budu vypínat. Ale tentokráte jsem cvičila svou trpělivost a kupodivu s druhou polovinou jsem takový problém neměla.Ovšem třešničkou na dortu byl závěr. To na mne bylo opět trochu moc. Celou dobu si na poetiku a symboly pan režisér Brabec nehrál, tak mi v posledním záběru ta "hvězda-duše" stoupající vzhůru přišla jako nesmyslná a hlavně zbytečná póza. A pořád přemýšlím, proč pokaždé když se Vladimír Dlouhý objeví v nějakém filmu, má nevkusně namalované oční linky. Snad jediné co mě napadá, aby skryl ty kruhy pod kruhama.... ()

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Film jako made in Ukraina. Hezké popěvky a to věčné pití. A i přesto všechno se tam vlezla láska jako trám. Voloďa miloval až moc a dělal jednu botu za druhou. Aljona, poctivá a skromná dříčka, chtěla jenom to nejlepší pro svého syna, kterého nechala na Ukrajině. A sňatek z Čechem její situaci měl vyřešit nadobro. Realita, jak ji všichni známe z doslechu nebo ze svého okolí. Smutné to osudy gastarbeiterů. Vladimír Dlouhý vypadá jako velká troska, názorná ukázka, co umí alkohol. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Příjemný film o nepříjemném životě pracujících Ukrajinců.kdyby nebyl takový konec jaký byl dal bych i hvězdu navíc. Proč si film zapamatuju? 1) český film s titulkami 2) dobří neznámí ruští/ukrajinští herci 3) celkem odvážné " erotické " scény, kterým vévodí věčně nahá Barbora Mottlová , která z tohoto televizního dílka udělala jeden z nejerotičtějších počinů filmového desetiletí v českém filmu ()

Endyis 

všechny recenze uživatele

Domnívám se, že se jednalo o dobře zvolené téma. Škoda že podobné snímky jsou odkázány pouze na televizní tvorbu a naprosto béčková a braková témata jdou do kin. Potřeboval bycho to shlédnout ještě jednou, pač jsem to neviděl úplně od začátku, ale jednalo se o solidní počin, jenž narážel na "klasickou omezenost televizní tvorby", ovšem Brabcovi věřím, jeho kuře melancholik se mi moc líbilo. 60% ()

NGP 

všechny recenze uživatele

Škoda, že pro obyčejného diváka tento film je nepochopitelný. Tyhle věci se dějí všem emigrantům, každý si tím musí projít. Sledovat to u obrazovky je něco jiného, než tím žít, a vědět, jaké to je. Kdo tento film kritizuje jenom kvůli Ukrajincům, ať se zamyslí, protože stejně tak jsou Češi v očích Anglanů. Pro mě ve filmu je hlavní příběh, a to tento film měl. Možná byli slabé scény, ale stejně to působilo velmi silným dojmem. Ale musím podotknout, že film má mnoho dalších nedostatků, které brzdí skvělé hodnocení. U Užhorodu se vůbec nemluví rusky, pro ně by to mohla být i urážka. Ruštině se ten jazyk ani trochu nepodobá. Tak nechápu, proč herci mluví rusky teda. Také byli dost nevyjasněné momenty, kdy třeba zaměstnavatel týmu Ukrajinců jim dokonce říká kolik bere. 60% z jejich mzdy??? Zaprvé, to nikdo nebere. Zadruhé, nikdo se s tím dělníkům nesvěřuje, leda že by byl blbej. Ostatně snaha o emigrantské drama je vidět, a to se cení. Ale bohužel, doporučovala bych to točit někomu, kdo to sám zažil, a ví jak to chodí. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama