Reklama

Reklama

VOD (1)

Rok 117 našeho letopočtu. Římské impérium se rozprostírá od Egypta k Španělsku, na východě sahá až k Černému moři. Jen v severní Británii se nedaří dobýt území obývané divokým a krutým kmenem Piktů, bojujících proti organizovaným římským jednotkám partyzánskými metodami. Quintus (Michael Fassbender), který jako jediný přežil piktský útok na římskou pevnost, táhne spolu s legendární Devátou Legií pod vedením generála Virila (Dominic West) na sever, aby splnili jasně znějící rozkaz – sprovodit Pikty ze světa a zničit jejich vůdce Gorlacona. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (859)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.6/10] | me: Krvavá nuda. Film bez náboja a bez postavy, ktorá by to nejako okorenila. Herecké obsadenie (s výnimkou Dominica Westa, ktorý si jednoznačne zaslúžil oveľa viac priestoru) je teda nevýrazne a nijako nechytí za srdce. Stavia na svojej brutalite a realistických bojových scénach, ale to ešte z neho nerobí historický bojový veľkofilm. Proste tento film nemá šťavu, síce neuráža divákovú inteligenciu, ale ničím nezaujme. Je priamy a nevýrazný. Typický priemer. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Průměrnej masakr bez nějakých větších ambicí. Na akční scény se slušně kouká a tak hlavně za ně a i s přihlédnutím k faktu, že to bezproblémově uteče zvedám své původní hodnocení o hvězdičku. Zkrátka takový kousek co nenadchne ani neurazí, ale ty plytké postavy trochu naštvou. Všechny charaktery jsou tu jenom načrtnuté a moc se toho o nich nedozvíme. Zkrátka klaďasové jsou kladní a záporáci záporní. A tak nejzajímavější je úloha Olgy Kurylenko která je jakože němá a tak za celý film neřekne ani slovo.50% ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Esenciálny Marshall. Scenár je v podstate zbierka blbostí, klišé, z prsta vycucaných zvratov a fakt ťažkotonážnych logických failov. Lenže čo s tým, keď je to tak nadšenecky natočené, divožienky sú rozkošné, chlapi drsne hláškujú, tempo je ostré a z plátna/obrazovky sa valí majestátna lavína čriev, mozgov a odseknutých kotŕb a hnátov? Skrátka ďalšia marshallovsky neodolateľná mäsnatá zábava. Škoda veľmi slabej záverečnej bitky a málo šťavnatej Olinkinej smrti. P.S.: Milovníci realistických historických filmov si samozrejme už po niekoľkých minútach vypichnú oči vidličkou. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Fandila jsem Piktům. Tak asi tak. Jelikož jsem celkem chápala, proč chtěj ty Římany dostat pryč. A kdyby mezi Římany nepatřil Michael Fassbender, bylo by to ještě horší, protože jinak je ta římská partička dosti tucová (pár zástupců menšin, jeden veterán, zrádce, nuda). I tady je vidět, že Marshall točit umí, ale měl by se orientovat na žánry, který líp ovládá (ano, nenápadná prosbička o další horor, jako byl The Descent), protože jinak to je celkem slabota. Nezajímavej děj by se dal překousnout, kdyby ho Marshall uměl vtipně a zábavně prodat (jako to dokázal právě u The Descent), ale tohle je prostě další utahaná variace na historický dobrodrůžo s nějakejma těma drsnejma domorodcema, která je výjimečná jedině a pouze tím, že tam hraje Michael Fassbender The Awesome. A ještě k Olze... Možná že je jen těžko uvěřitelný, aby barbaři z lesů byli tak krásný a sexy, ale zápal se jí upřít nedá. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Neil Marshall .. Jednorázová jízda po vlně digitální krve, ale také syrově vyobrazené divoké Británii se solidní partou bojovníků, kdy efektivní krvavé bitky spojuje prostý scénář. Přesto, na Marshalla, lehčí zklamání s minimální trvanlivostí a nulovým důvodům se do tohoto světa vracet. Ale jen ať si tu filmařinu piluje, jeho velké hvězdné chvíle (snad) přijdou. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (20)

  • Kmenový vůdce by v žádném případě neměl oholenou hlavu. Dlouhé vlasy a vousy byly totiž považovány znakem síly a vůdcovství. (Hal_Moore)
  • O tom, jak by snímek ve finále měl vypadat, diskutoval režisér Niel Marshall s hlavním kameramanem Samem McCurdym po dva roky. Jedinou věcí, na které se ale shodli už od samého začátku, byl fakt, že film by se měl natáčet v opravdové krajině a ne před tzv. zeleným plátnem. (Conspi)
  • Fráze „uběhnout maraton“ se poprvé použila až v roce 1896 během prvních olympijských her. (Hal_Moore)

Související novinky

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

09.07.2013

Pokud nás tvůrci čím dál sledovanější Hry o trůny něčím rozčilují, určitě je to vyhýbání se velkým bitevním scénám. Když už ale náhodou k nějaké akci dojde, stojí to za to. I proto byla epizoda… (více)

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

04.09.2012

Tvůrce Pádu do tmy, Soudného dne či Centuriona si loni odskočil do televize a bitevní epizodou Blackwater si vystřihl zdaleka nejlepší hodinku druhé série Hry o trůny. Není divu, že o jeho služby v… (více)

Neil Marshall: Profesionálové nebo emzáci?

Neil Marshall: Profesionálové nebo emzáci?

30.03.2011

Skotský béčkař, od něhož jsme naposledy viděli (pseudo)historickou řezničinu Centurion, dlouho snil o celovečerním remaku kultovního seriálu Profesionálové. To už neplatí. Film se pořád připravuje,… (více)

Jana Eyrová jako gotický horor

Jana Eyrová jako gotický horor

23.11.2009

Ano, všechno teď bude goth a emo. 260 miliónů za první víkend je 260 miliónů za první víkend (vy víte, o kterém filmu je řeč). Dokonce i klasika Charlotte Brontëové bude v nové filmové adaptaci… (více)

Reklama

Reklama