Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poklidný předměstský život dobře situované rodiny Brewerových nečekaně rozvrátí šokující smrt staršího syna Bennetta. Otec, matka i mladší bratr se s náhlou ztrátou blízké osoby snaží vyrovnat každý po svém, dobrovolnou izolovanost jejich paralelních světů však „naruší“ Bennettova nová přítelkyně. Je pevně rozhodnuta dozvědět se více o mladíkovi, se kterým ji pojila krátká, ale intenzivní romance. Debutující Shana Festeová natočila nečekaně vyzrálou studii o vyrovnávání se s bolestí, aniž by sklouzla k povrchnímu sentimentu. Její intenzivní psychologický vhled pod zdánlivě idylický povrch středostavovské rodiny byl inspirován dramatem Roberta Redforda Obyčejní lidé. Skvělým Susan Sarandonové a Pierci Brosnanovi v rolích rodičů se svým hereckým výkonem přinejmenším vyrovná jedna z nejtalentovanějších hereček současnosti, Britka Carey Mulliganová. [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (118)

jafuska 

všechny recenze uživatele

pěkný film o tragické smrti mladého kluka a jeho rodiny, která se s jeho smrtí nedokáže smířit, hlavně jeho matka, ale vše změní v příchodu dívky, která s ním byla v okamžiku tragédie, která nosí pod srdcem jeho dítě, jediný co mě tam vadilo, že jsem bohužel neuvěřila emocím herci Pierce Brosnan, ten bohužel nehrál nijak přesvědčivě, ačkoliv je to jinak dobrý herec, ale to je jediná chybička, která v tomto filmu je, jinak bych dala 5 hvězdiček, ale i tak to stálo za to se na tento film dívat, který byl jinak plný emocí ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nemám problém s podobnými konverzačnými filmami, ale toto sa neskutočne vlieklo. Vyrovnávanie sa matky so smrťou syna išlo tiež dosť na nervy. Myslel som si, že príchodom "nevesty" - C. Mulligan to začne medzi postavami vrieť a začne to gradovať, ale opak bol pravdou. Na môj vkus dosť ukecané, rozťahané a celkovo nezáživne podané. Tri hviezdy len z lásky k Susan Sarandon. 50%. ()

Reklama

Bubble74 

všechny recenze uživatele

Drama o nejhlubším lidském smutku a o těch, kteří se s ním snaží vypořádat. Každý po svém. Přesně tak, jak to v reálném životě reální lidé dělají. Vykresleno přestože srdceryvně tak bez sebemenšího sklouznutí ke klišé a tak opravdově a přesvědčivě, že jsem dokázala intenzivně vnímat bolest všech zúčastněných a na konci s nimi cítit tu kapku naděje. Za to klobouk dolů před Shanou Feste. To se ve svém debutu podaří málokomu. Herecké výkony byly skvělé a obzvlášť mě překvapil Pierce Brosnan. Role v jaké jsme ho ještě neviděli a kterou zahrál naprosto excelentně. Silný zážitek. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

To, že Susan Sarandon je pani herečka, dokázala už viackrát. Ale že Pierce Brosnan vie hrať aj niečo iné ako akčného hrdinu, ma dosť prekvapilo. A keďže zvyšok obsadenia nezaostával, nič ma nerušilo si vychutnať ženský pohľad na vyrovnávanie sa s tragédiou v rodine. Aj keď v tak trochu zromantizovanej.. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Nedá se říct, že by mě tenhle film nějak obzvlášť zklamal, protože co se týče tématu, tak vše bylo uděláno/natočeno dobře, herci byli sympatičtí a uvěřitelní (speciálně Carey Mulligan) ale co mě naštvalo a proč dávám o něco nižší hodnocení, je nedořešená linie se Zoë Kravitz. Když už do filmu dosadíte takový zajímavý charakter, který má něco za sebou, tak je snad necháte alespoň povyprávět, co přesně mají za sebou a proč se chovají tak, jak se chovají, ne jim nedat šanci... Nechci tuctový happy end, to fakt ne, ale spíše jsem celou dobu čekal na nějaké ukončení jejího příběhu a tím se zároveň mohl uzavřít příběh mladšího bratra… Nebýt toho, pravděpodobně bych šel po plném hodnocení. Škoda. 80 %. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Filmovanie prebiehalo v meste Rockland, ktoré sa nachádza v americkom štáte New York. (MikaelSVK)
  • Celosvětová premiéra proběhla 17. ledna 2009 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama