Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj filmu se točí kolem mladé ženy Kristen (Amber Heard) uvězněné v ústavu, kde ji pronásleduje záhadný duch. Čím je hrozivá stvůra blíže, tim více si Kristen uvědomuje, že může být nebezpečnější než cokoliv, co si dokázala představit. (scifiboy)

Videa (2)

Trailer

Recenze (190)

Radko 

všechny recenze uživatele

Dievča podpáli dom. Z jeho popola však nevzlietne ako Fénix do voľného sveta. S mysľou aspoň čiastočne oslobodenou od ťaživých spomienok. Naopak, dievča zatvoria do domu hrôzy. Do domu, z ktorého sa márne pokúša uniknúť. Do blázinca. Psychiater tomu hovorí experimentálna liečba, ona podstupuje elektrické šoky, farmakoterapiu a prežíva reálny horor. Výsledok je sporný. Prostredie nie je z hľadiska žánru novinkou, konkrétny príbeh a jeho vyústenie áno. Spracovanie je o čosi horšie. Hororový veterán sa rozhodol vsadiť na istotu svojich kolovrátkových strašidiel okorenených zopár šokujúcimi zábermi, no nejaký veľký desivý potenciál to v sebe nemá. A tak najzaujímavejšími ostávajú scénky jednania a rozprávania pacientiek - tínedžeriek, personálu a lekárov. Pretože z nich vyvstávajú aj záverečné dilemy. Je nútený pobyt na psychiatrii vôbec nejakým spôsobom terapeuticky hodnotný? Nejde len o ľahšiu formu uväznenia do času, kým sa rozrušená myseľ pacienta nevyladí elektrošokmi, pripútaním k posteli a silnými ohlupovákmi do absolútnej zblbnutosti, prípadne do mentálneho stavu vonku sa slobodne pohybujúcej "mentálne zdravej väčšiny"? ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

John s pravdepodobnosťou , ktorá u Mňa hraničí s istotu , už nebude Carpenterom , akým bol. Mizerná návratka do mentálneho inštitútu , ktorý zafungoval v mnohých snímkoch ďaleko viac ? To som teda nečakala...Nič origi / trendové FX / únavný ghost-huh motív.... Posledné výkriky , ktoré chválim je M. of M a účasť na projekte M.of H. S dobou nepohneš - tá pohne s Tebou. Je nevyhnutné preprášiť arénu a nahodiť borcov , ktorí to zvládajú aspoň so štipkou originality. ( je mi 1no že vystrelil M.M a Thing - z tej slávy sa dnes už neprežíva - ostáva už len zachovaná ) ()

Reklama

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Nefungující horor poznáte, když u něj minimálně 2x usnete, což se mi u tohohle stalo. THE WARD je typ duchařskýho hororu, který fungoval před cca 10/20 lety, ale ne dneska - ne s tak otřepanou pointou, jíž jsem se musel smát. Ne s tak předvídatelnýma lekačkama a trapnym duchem. Amber Heard to možná slušelo vedle Cage, kde byla ta peroxidová tuctovost ku prospěchu věci, protože stačilo zakroutit prdelí. Tady se holka sice snaží, ale prostě je herecky marná, i když je roztomilá. Carpenter je už taky dědula a posledním koukatelným filmem byl ESCAPE FROM L.A. Snad nikdo nečekal, že by z LÉČEBNY mohl být druhý HALLOWEEN nebo THE THING. Průměrný béčkový prefabrikát. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

V Carpenterově filmografii bohužel jen slušný průměr, od mistra žánru jsem očekával něco... nenormálnějšího. Filmařské řemeslo zvládnuto dobře, kamera neposkakuje, ale vůbec mě nepřesvědčily holčičí herečky, na poměry uzavřené pakárny nějak podezřele dobře 'vystajlované' a hlavně protivně přehrávající. Zápletka je taky už docela provařená, ale popravdě trvalo mi asi do poloviny filmu, než jsem o ní začal vážně uvažovat a až do konce jsem si jí nebyl tak úplně jistý. Chvílemi jsem váhal nad čtvrtou hvězdou, ale... (SPOILER) ...průměrnost filmu ještě víc vynikne v porovnání se Scorseseho pětihvězdovým Shutter Island ze stejného roku a... se stejnou pointou. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

U horrorů, najmě horrorů od pana Carpentera, se nedá očekávat lineární děj, to jsem věděl. Nedá se očekávat ani hlava, ani pata v oblasti děje a smysluplnosti. Naopak se dá očekávat silné posílení svěračů všeho druhu. Děj tedy, dle očekávání, skákal sem a tam, takže když jsem musel asi v půlce na záchod, po návratu jsem plynule vlouzl do děje jakoby nic. Jakoby nic jsem sebou mrskal při očekávaných lekačkách a na konci, při finálním dějovém kotrmelci, už jsem byl vyždímaný jako froté ručník v sauně. Viděl jsem mnoho mnohem strašnějších, a pozor, myslím opravdu strašnějších, filmů, a jen nemnoho lepších. Proto jsou ty 3* trochu málo, ale za výkony, zvláště personálu v ústavu, jsem musel jít níž, než bych jinak dal. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (2)

  • Všetky herečky sa na tanečné scény pripravovali pomocou internetu, kde si hľadali svoje tanečné pohyby. (misterz)

Související novinky

Upíři (opět) podle Carpentera?

Upíři (opět) podle Carpentera?

07.06.2010

A s Hilary Swank v hlavní roli? Možná. Nedávno jsme psali, že Dario Argento připravuje další verzi Draculy, údajně věrnou předloze Brama Stokera. John Carpenter zřejmě natočí zmodernizovanou verzi… (více)

Hororové návraty

Hororové návraty

19.06.2009

Jedna klasika a jeden klasik brzy opět zčeří žánrové vody. Frankenstein a Carpenter. Ví se, že o svém pojetí slavného románu Mary Shelleyové sní Guillermo del Toro, minulý týden dokonce blouznil něco… (více)

Reklama

Reklama