Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavná éra kliniky "Cunningham Hall", kdysi proslulého ústavu pro duševně choré, je u konce. Nadbytek pacientů a nedostatek financí proměnily váženou instituci v zanedbaný páchnoucí blázinec. Prach v zatuchlých nemocničních chodbách rozvíří příchod nesmělého studenta medicíny Clarka (Joshua Leonard). Krátce po jeho nástupu jsou brutálně zavražděni lékař a vrchní sestra. Mezi pacienty se množí záchvaty zuřivého šílenství. Clarka pronásledují příšerné vidiny. Zdá se, že jediným člověkem, který má klíč k tajemství kliniky, je Ben, zaživa pohřbený v podzemí ústavu, v "díře" mezi beznadějnými případy... (Magic Box)

(více)

Recenze (73)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Velmi podobné filmu The Ward, který u mě o hvězdu vyhrál. Hlavní hrdinové hrají stejně, jen tam je kočka, tady pidlookáč. V Madhouse jsou pěkně udělané freak masky, ve Ward je lepší kamera a více napětí. Holt Carpenter už má něco za sebou. Zvolte výše zmíněný. Tohle slabší průměr ze slušného blázinca. 55% ()

HonzyR 

všechny recenze uživatele

Předvídatelné až hrůza. Blairwitchský Joshua se snaží, k pozitivnímu výsledku to bohužel nestačí. Strašidelné ani trochu, místy spíše komické a neuvěřitelně laciné. Na druhou stranu fungovala alespoň ta ponorková nemoc odehrávající se za zdmi blázince. Svého potenciálu film bohužele nevyužívá ani na 50% procent. Nějakou ohromnou pecku jsem nečekal, takže ve výsledku se ani nejedná o tak velké zklamání... __35%__ ()

Reklama

movie 

všechny recenze uživatele

Laciné, ale naštěstí alespoň celkem zábavné béčko, kde se stačí malinko "poupravit" a zážitek na večer máte zaručený. Je to takový ten odvar z Gotiky a všeho dalšího, co má co dočinění s blázincem a vraždami, hehe ... Samozřejmě očekávejte předvídatelné zvraty, tupou, ale celkem fajn pointu (nebo spíš závěr), rádoby erotickou scénu a všechno tohle. Teď měl ale vlastně napadá, že slušně se "poupravit" a bavit se můžu i u lepších filmů, takže MADHOUSE nechám na 2* :) ()

Silviaxx 

všechny recenze uživatele

Tak opäť sa film tak trochu zahráva s divákom - a to po stránke, či je to ducharina alebo niečo iné a taktiež po stránke charakterov postáv. Myslím, že Madhouse má celkom prijateľné rozuzlenie a priznám sa, že mi spočiatku ani nenapadlo, že by to mohlo dopadnúť práve takto. Vizuál vždy nebol najlepší, ale to sa v tomto prípade dá vrelo odpustiť. To, čo však ovplyvňuje pozitívne moje hodnotenie, a to v značnej miere, je samotný blázinec - či už jeho prostredie, chodby, suterén alebo samotné postavy (blázni). Pokladám to za najhlavnejšiu stránku filmu, ktorá vo mne vzbudzovala tak trochu odpor a nepríjemný pocit - s týmto sa tvorcovia Madhousu skvele vyhrali a mňa to veľmi teší. Napätie som síce necítila žiadne, ale práve prostredie blázinca + fajn príbeh,zápletka,záver = moja spokojnosť :) ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Madhouse je další kus ze série hororů, které se vrací svým stylem minimálně o 20 let zpět. Madhouse má však mnohem vyšší potenciál než tehdejší laciné vyvražďovačky. Atmosféra by se tu dala krájet, herecké výkony jsou taky solidní, dokonce i pointa byla zajímavá. Bohužel ale tvůrci Madhouse chtěli za každou cenu diváka zmást, čímž asi zmátli i sami sebe a naservírovali nám hodně chaotický příběh plný zbytečných odboček a vlastně zbytečné duchařiny. Je to škoda, takhle už se ze škatulky průměrnosti nevyhrabe. 50% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel v Bukurešti v Rumunsku a v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)
  • Lék Risperdex zmínění ve filmu je odkaz na skutečné antipsychotikum Risperdal. (rafix)

Reklama

Reklama