Reklama

Reklama

Olive je úplně obyčejná holka, není nijak zvlášť oblíbená a někdy má pocit, že je dokonce neviditelná. Přátelí se pouze se spolužačkou Rhiannon, která se ji snaží vytáhnout o víkendu kempovat. Olive nemá náladu, a tak si vymyslí, že má rande s vysokoškolákem Georgem. Po víkendu kamarádka hoří nedočkavostí a chce z Olive dostat nejmenší podrobnosti o jejím rande. Ta popustí uzdu své fantazii a vytvoří romantickou ságu o tom, jak s ním přišla o panenství. Olivino líčení fiktivního milostného zážitku ovšem zaslechla náboženská fanatička Marianne. Během chvíle to ví celá škola. Dívce nejprve vadí, že ji všichni odsuzují a probírají její sexuální život, nakonec si ale začne na svou popularitu zvykat. To všechno se ale brzy změní... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (626)

LihO 

všechny recenze uživatele

Podobné "high school" komédie sú väčšinou suché, bez nápadu s nepríjemným obsadením a lacným scenárom. Čo sa však tohto filmu týka, tak som rád, že sa od tejto predstavy vzďaľoval ešte viac ako som dúfal po tom, čo som videl trajler. Priznávam, že tento komentár je trochu subjektívny hlavne kvôli sympatickej Emme Stone, na ktorú by mi nevadilo pozerať ani keby išlo o presne takú komédiu ako som opísal na začiatku. Keď sa však k tomu pridá vtipný scenár plný skvelých nápadov a dialógov, ktoré nie sú len nejaké umelé a prázdne kecy, tak to fakt stojí za to. Taktiež strih a celkové spracovanie filmu na veľmi dobrej úrovni... striedanie zrýchlených a spomalených záberov a podobné detaily. Celkový dojem, ktorý mám z tohto filmu je niekde medzi 90 - 95 % a som si istý, že ten film si opäť rád pozriem znovu :) ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Kde začít… když jsem viděl první reakce na tento film, většina byla ve stylu "super nová a chytrá komedie!", takže jsem zpozorněl. Proto, když mi kámoš řekl, jestli si od něj nechci půjčit i tento film, tak jsem neváhal a doufal jsem, že uvidím chytrou a sexy komedii. A tady se to zaseklo… Prvních 20 minut bylo tak příšerných, že jsem málem začal věřit, že peklo existuje. Tenhle snímek je totiž postaven na tak nepravděpodobné zápletce, že jsem měl chuť film vypnout, ale Emma Stone (respektive její krása a některé hlášky) mi v tom zabránila. Tak jsem film nechal pokračovat a zjistil jsem, že má vzestupnou tendenci. Líbily se mi různé odkazy na jiné filmy, opravdu se mi líbili rodiče (skvělá Clarkson a ještě lepší Tucci) a Alyson Michalka taky nebyla k zahození. Navíc, jak už jsem zmínil, Emma Stone má něco do sebe (ale to jsem věděl už od Zombielandu) ale zbytek filmu je dá se říct dost přehnaný a většinou bohužel nevtipný. Jednotlivé situace nefungují, spíše mě pobavily některé jednotlivé hlášky (-Kde máte Bibli? -Ta je v kategorii bestsellerů, hned vedle Stmívání.) ale jinak… Easy A není chytrá komedie, je to jen (bohužel) zcela průměrná komedie. Nebýt některých herců (opět se vracím ke Stone a Tuccimu) tak jdu ještě níž. 50 %. ()

Reklama

Aknah 

všechny recenze uživatele

No tohle jen působí jako klasickej teenagerovský kousek, ale opak je pravdou! Buď jsou tu pipky, šprtky nebo sportovci, takže Amerika hadr. Ale i když tu jsou středoškoláci a řeší se tu téma sexu, tak je celej film hrozně příjemně natočenej. Emma Stone ve svý roli naprosto válí, žeru její každý slovo a když dělá držtičky, tak ještě víc. Moc se mi to líbilo. Bylo to vtipné, chvílemi lehce dojemné, když zjistíte, že holka, která si hraje na frajerku, je vlastně hodně citlivá. Což odněkud znám :))) Každopádně hezké rozuzlení a především film měl myšlenku, i když by si člověk řekl, že už je to otřepaný žánr. Ani zdaleka :) ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

I’m not sure what your generation’s obsession is with documenting every thought, but I can assure you they’re not all diamonds. Šarlatové písmo musela nosit knižní hrdinka Hester Prynne, jako trest za svůj hřích. Olive, poměrně neobvykle vtipná a inteligentní středoškolačka si jej přišije na korzet dobrovolně, aby nasadila korunu klepům, které se o ní ve škole říší rychlostí světla..Emma Stone je prostě výborná komediantka, v "Easy A" to naplno ukázala, v každém záběru chrlí jednu hlášku za druhou, jeden odkaz za druhým (pobavila i parodie na falešný britský akcent Demi Moore) a celkově to, co dokáže předvést mimikou je za hranicí mého chápaní. Nebýt jí, film není ani z poloviny tak výborným počinem. Každopádně je to jeden z těch skutečně originálních a nadprůměrných středoškolských filmů, u kterého mi připadá, že většina hodnotících nepobrala ony odkazy. Achjo. Ať je to jak chce, žádný tupý moment se nenašel, romantiky bylo snesitelné množství a navíc rodiče hlavní hrdinky by chtěl asi každý. Výborná komedie jako jedna z mála. A scéna s "I got a pocket full of sunshine?" LEGENDÁRNÍ ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nevím, koho napadlo udělat z Emmy Stone sexy dračici, ale tento film se o to snaží velmi vehementně. Nenápadná dívka ze státní střední školy vypustí fámu, že se vyspala s klukem, kterého si vymyslela. Drby se šíří rychlostí světla a tak druhý den si celá škola šušká, jak se ze vzorné a nenápadné studentky stala přes noc vyhlášená coura, která dá každému. To však dívce Olivii nestačí a fámu začně přiživovat dalšími výmysly o svých sexuálních dobrodružstvích, až to zajde tak daleko, že nesmělí, nepohlední a teplí studentíci začnou za ní chodit a za peníze po ní začnou škemrat, aby před ostatními začala tvrdit, že s nimi něco měla. Námět mně přišel dost slabý a ukázalo se, že celý film není schopný utáhnout, protože poslední půlhodina byla naprosto fádní a nudná. Ani příliš vtipné kaše tento film nevstřebal a o dobré gagy byla opravdu nouze. O tom, že film se nedá odpískat rozhodla kvalitní režie Willa Glucka, který se snažil vnést do filmu trošku reálnější a umírněnější pohled na poměry na americké střední škole, a proto tuhle komedii nelze zařadit k teenagerovským odvazům, ve kterých se promenádují ultrasexy slečny a nadržení týpci vymýšlejí, jak je co nejspolehlivěji sbalit. Tahle komedie je v celkovém pojetí dost jiná. Bohužel, Emma Stone přece jen ještě není taková vyzrálá herečka, aby film stoprocentně utáhla a její snaha působit abnormálně sexy mně přišla až komická. Lépe na tom byly vedlejší postavy a vidět skvělou Amandu Bynes jako náboženskou fanatičku, Thomase Hadena Churche jako mravokárného učitele nebo Stanley Tucciho jako starostlivého otce, byl zážitek k nezaplacení. Výčet pozitiv není bezedný a tahle komedie svou jinakostí sice občas sahala k výšinám, ale aby z nich nespadla, nesměly by jí postupně dojít nápady, a tak nějak, odfláknout konec. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (30)

  • Ve chvíli, kdy spolu Olive (Emma Stone) a Rhia (Aly Michalka) sedí na autě a baví se, Olive zmiňuje seriál Super drbna (od r. 2007), ve kterém si zahrál jednu z hlavních rolí Penn Badgley, představitel Todda. (six_seven)
  • Na jedné z protestujících cedulí se píše "Exodus 20:14", což je jedno z 10 přikázání hlásící „Nemáš se dopouštět cizoložství“. (hellstruck)

Související novinky

Dámské posily...

Dámské posily...

04.10.2010

...pro tři napjatě očekávané projekty. Především je tady Emma Stone (foto), jejíž hvězda prudce stoupá už od Zombielandu a nedávno si připsala na konto nečekaný hit Easy A. Teď se z ní stane učiněná… (více)

Reklama

Reklama