Reklama

Reklama

Olive je úplně obyčejná holka, není nijak zvlášť oblíbená a někdy má pocit, že je dokonce neviditelná. Přátelí se pouze se spolužačkou Rhiannon, která se ji snaží vytáhnout o víkendu kempovat. Olive nemá náladu, a tak si vymyslí, že má rande s vysokoškolákem Georgem. Po víkendu kamarádka hoří nedočkavostí a chce z Olive dostat nejmenší podrobnosti o jejím rande. Ta popustí uzdu své fantazii a vytvoří romantickou ságu o tom, jak s ním přišla o panenství. Olivino líčení fiktivního milostného zážitku ovšem zaslechla náboženská fanatička Marianne. Během chvíle to ví celá škola. Dívce nejprve vadí, že ji všichni odsuzují a probírají její sexuální život, nakonec si ale začne na svou popularitu zvykat. To všechno se ale brzy změní... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (626)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velmi sympatický zábavný film - především díky Emmě Stone a jejím rodičům v podání Stanleyho Tucciho a Patricie Clarkson. Rozumná stopáž, zajímavý děj, žádné velké drama... Na odpočinek přímo ideální snímek, jenž má s Juno (navzdory všem srovnáváním) společnou asi jen vyřídilku hlavní hrdinky a animace v menu DVD. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Olive nechce (celkem pochopitelně) na víkend s kamarádkou a jejími rodiči, tak si vymyslí rande. Když má po víkendu vyprávět podrobnosti, zalže, kdosi ve škole to zaslechne ... a už to jede! Na lež se nabalují další, Olive pomáhá přátelům i známým, získává za to drobné výhody, je pranýřována, činí dobré skutky a celkem si to užívá. Až do chvíle, kdy si řekne, že by snad už stačilo. Příjemné, koukatelné a hlavně nápadité a živé. Právě za poslední dvě vlastnosti dávám čtyři hvězdičky. P.S. Amanda Bynes zahrála ne příliš sympatický charakter a je příznačné, že to byla její poslední role (2010) a s jejím životem to od té doby jde docela dost z kopce. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Překvapivě slušná teen komedie, která je inteligentnější a zábavnější než by se na první pohled mohlo zdát. Vtipné vyprávění o panenské středoškolačce, která si svou třídní úspěšnost, zajišťuje lhaním o svých sexuálních dobrodružstvích, tak dlouho, až se jí to vymkne z rukou a náprava bude těžší než se zdá. Emma Stone je výborná a řada scén i dialogů opravdu vtipná. Slušné překvapení, kterému chybí jen o něco větší odvaz. ()

Thomick odpad!

všechny recenze uživatele

Laciný až běda, jakási aktuálnost v narážkách je samoúčelná (že je Bible hned vedle stmívání, wtf, tomu se mám jako smát???), holky se stírají neuvěřitelně trapným způsobem, hlavně ta afektovaná koza Mary-Ann mě šíleně točila (i když se mi chce věřit, že to byl i scénáristův záměr - nicméně šlo to udělat lépe). Rozhovory typu „Zajímám tě?" – "Jasně, si moc hezká, chytrá…“, no takovou šablonu by během pěti minut spíchl i můj třináctiletej brácha. To i on může točit „filmy pro teenagery“? A ze všeho nejhorší je, že ani ta Emma nebyla tak pěkná, abych za ní dodal alespoň jednu hvězdičku. Až sem se tenhle perspektivní žánr fakt nikdy neměl dostat. :( ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Příběh otloukánka a ošklivého káčátka, které se snaží přežít a vydobýt si pozici v pekle americké střední školy viděný tucetkrát na různý způsob. V tomhle konkrétním případě musíme akceptovat, že ošklivé káčátko hraje pohledná Emma Stone – ale dejme tomu, třeba chodí na specializovanou střední pro puberťáky s vadou zraku. Dále se musíme smířit s tím, že na střední škole začnou ostatní studenti opovrhovat někým, kdo ztratí panenství – já jsem asi chodila na nějakou hodně rozjívenou střední, kde to bylo naopak, ale dejme tomu, že v USA na střední pořád platí křesťanské hodnoty z 19. století. S velkou dávkou shovívavosti musí divák přijmout inteligenci dívky, která o sobě všude rozhlašuje, že chodí za peníze a pak se diví, že o ní všichni prohlašují, že je děvka. ____ Ale jsou tu i klady. Třeba rodiče hlavní hrdinky jsou moc fajn napsané postavy a vůbec vztahy v rodině jsou příjemně uvolněné a konverzace mezi jejími členy je vtipná. Humor se vyskytuje v celém filmu a občas se i povede. Příjemná je zmiňovaná inspirace teenagerskými filmy z 80tek a dokonce i Dobrodružstvím Huckleberryho Finna od Marka Twaina. Když to shrnu: je to blbinka pro nenáročný večer. /15. 8. 17./ ()

Galerie (43)

Zajímavosti (30)

  • Během natáčení oznámila Amanda Bynes konec své herecké kariéry s tím, že Panna nebo orel měl být jejím posledním filmem. Ještě před premiérou filmu si však svůj záměr rozmyslela. (Mr.Hudson)
  • To, že si Olive (Emma Stone) na oblečení našije červené písmeno A, odkazuje na dílo Nathaniela Hawthorna „Šarlatové písmeno“, v němž hlavní postava na oblečení musí za trest nosit červené písmeno A (jako adultery – cizoložství) jako trest za cizoložství. Tento druh trestu, tedy písmeno na šatech označující spáchaný hřích, Puritáni skutečně používali. (Facillitant)
  • V původní verzi scénáře zaznělo slovo "fuck" 41x, "shit" 13x a "cunt" 3x. Pro dosažení ratingu "PG-13" (přístupno od třinácti let) byl nakonec počet neslušných výrazů znatelně snížen. (Karlos80)

Související novinky

Dámské posily...

Dámské posily...

04.10.2010

...pro tři napjatě očekávané projekty. Především je tady Emma Stone (foto), jejíž hvězda prudce stoupá už od Zombielandu a nedávno si připsala na konto nečekaný hit Easy A. Teď se z ní stane učiněná… (více)

Reklama

Reklama