Reklama

Reklama

Prokletý klub

  • Velká Británie The Damned United (více)
Trailer

Film Klub prokletých vypráví temně humorný a konflikty nabitý příběh Briana Clougha (Michael Sheen) a jeho nešťastné 44 dní dlouhé trenérské mise u tehdejších anglických fotbalových mistrů: Leeds United. Bez svého věrného asistenta Petera Taylora (Timothy Spall) po boku a s šatnou plnou hráčů, kteří – zdá se – spíše podporují jeho konkurenta Dona Revieho (Colm Meaney), projde Clough během pouhých 44 dní nečekanou zkouškou agresivity a geniality. Taková jsou fakta příběhu. Příběhu Klubu prokletých. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (353)

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Troška histórie anglického futbalu. Film o vzostupe a páde veľkého trénera. Film o tom, že môže byť človek geniálny v tom čo robí, ale ak nemá potrebné zázemie je nula. Film aj o tom, ako ťažko a neochotne sa prijímajú nové veci a nové spôsoby tréningu. Z Michaela Sheena charizma srší po celý čas. Človek s ním prežíva trápenie, keď ho nechce akceptovať tým, keď kľačí pred kamarátom, aby ho vzal späť. Kde sú časy keď Leeds kraľoval Anglickej súťaži? Asi už dávno preč. Ešteže majú na čo spomínať. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Ne, tenhle film opravdu není ani tak o fotbalu (originálně pojaté ztvárnění samotných zápasů je výrazné plus!), jako spíše o jednom geniálním talentu, který musel dojít k osobnímu prozření. Michael Sheen je coby Brian Clough absolutně dokonalý. Nekompromisní vyřídilka, nepopiratelné charisma, ale taky sobectví a bezohlednost jsou všechny vlastnosti této anglické trenérské legendy, které zvládá s naprostým přehledem. A je to hlavně on, kdo tomuto konceptuálně ne až tak tradičnímu životopisu přihrává k finálnímu skórování do branky diváckých sympatií. Že je ten závěr faulem minimálně na žlutou kartu nepopírám, ale proč někdy nepřivřít oči. 4 a ½. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Anglický fotbal zbožňuju, pro své tradice, pro atmosféru, která vládne na stadionech, kvůli lidem kteří jím žijí celou svou duší. O jednom takovém člověku nebo spíše o dvou je tento film. Michael Sheen překvapil, nejenže sem jej nepoznal ale když jsem se na závěr v titulcích dozvěděl že Briana Cloughe hrál tentýž herec co se objevoval ve slátanině Underwordu, málem sem dostal infarkt. Na závěr snad jen napíšu že Damned United je zatím nejlépe zfilmované dílo o kopané co jsem měl možnost vidět. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Moc dobrý film. O Premier Leaugue v 70. letech jsem nevěděl zhola nic stejně tak o Brianu Cloughovi. Po zkouknutí toho, co dokázal s Derby County a Nottinghamem Forrest mi už loňský titul Leicesteru nepřipadá tak jedinečný. Michael Sheen tu byl perfektní a to ho jinak moc rád nemám. Líbil se mi kámošskej vztah s Timothy Spallem. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Jakého trenéra teď hledá fotbalový svaz ? ......Nového, mladého s novými myšlenkami, ve sportovním úboru a hlavně náročného. Film se odehrává na dvouch rovinách a to v roce 1969 a v roce 1974. Nejdřív sledujeme vzestup klubu Derby County http://en.wikipedia.org/wiki/Derby_County_F.C. pod vedením trenéra Briana Cloughta a pak sledujeme jeho....ale podívejte se sami. Je to celé o fotbale, zúčastněný musejí dát do toho vše....city, lásku, oddanost i krev, bude - li to nutné. Brian není nejlepší trenér v Anglii, ale jak on sám řekl, " jsem jen lepší než druhý ". CITÁT - Tahle bláznivá ctižádost. Přijde a odejde. Někdy je i dobrá. To teda jo. Jako oheň. Kterej všechno vybudí. Pak ale tahle věc všechno zachvátí. A zničí, co máš v životě dobrý.... Ve filmu mimo jiné zazní i song Hight of the Red skupiny Deep Purple. Podařený snímek o kopané a vše co se kolem ní děje. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (17)

  • Film je natočen velmi věrně podle skutečných událostí, například všechny citované výsledky fotbalových utkání jsou naprosto přesné. (curfew77)
  • Předohou pro film byla novela The Damned Utd, kterou napsal David Peace. Kniha mimo jiné obsahuje scénu, ve které Clough spálí na parkovišti u stadionu Elland Road v Leedsu starý stůl Dona Revieho. Nikdo ale nikdy nedokázal, že se něco takového opravdu stalo, proto se zmíněná scéna neobjevila ve filmu. (curfew77)

Reklama

Reklama