Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V lehké komediální nadsázce sledujeme příběh slušného, hodného, ale do dnešního života se skoro nehodícího doktora Čeňka Dobeška. Byť svědomitým lékařem, neumí svého povolání či poslání využít ke svému prospěchu jako jiní jeho kolegové ze studií nebo ze špitálu. Spokojen se svým životem po boku hezké manželky Zuzany a i bohužel úděsné tchyně Marie Košvancové v panelákovém bytě 2+1 ochotně a v jakoukoliv dobu vyhoví prosbám všech, kteří zazvoní u jejich bytu, žádající jeho služby. Svou pokornou skromností a ochotou pobuřuje svou tchyni, která by ráda měla za zetě doktora s velkým D, tedy někoho, kdo je především uznávanou osobností, vydělávající velké peníze. A nesloužit komukoliv a zadarmo, jako to činí Čeněk. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (589)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Já si pořád myslím, že Troška je celkem dobrý režisér a je schopen udělat scénu takovou, aby evokovala to, co chce - vtip, napětí, apod. Problém je ale v tom, že má k dispozici scénář, který je jako celek prostě špatný. Je to hrozně předvídatelné, jednoduché. Postavy nemají žádnou hloubku, a co je nejhorší, není to vtipné. A tohle je u komedie celkem problém. Film navíc slibuje exotiku, ale ta zde v podstatě chybí. Některé motivy jsou nevyužity a film se vleče v banalitách. Ten scénář je opravdu hodně špatný. Kdyby se 50 % postav vyhodilo, nic by se nezměnilo. ()

easaque odpad!

všechny recenze uživatele

nostalgický odpad* tenhle film nemá žádné klady a jen si chtěl Troška s filmovým štábem vyrazit zadarmo na dovolenou do Keni. To jim vyšlo a kupodivu jim výsledek i něco vydělal ... co víc si přát :-) [ PŘÍBĚH: 0 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Nevýrazný , hodně křečovitý film, který se hodí spíš tak někdy k ránu, když se člověk nudí a nemůže spát. Občas se sice i pousmějete, ale jinak je to takový to umělý přehrávání a snažení se udělat za každou cenu vtip. Troška by měl točit radši pohádky ty mu celkem jdou. Ale filmy jako tenhle či Kamenák to je děs. Slunce už znova neudělá, či pohodovou Botu taky znova nenatočí, tak mu zbývají jen ty pohádky. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Vystavět film kolem něčí zadnice dokáže fakt jen rektální specialista Troška. Předlohu neznám, ale pochybuju, že skoro celou dobu recykluje vtip o prdeli. Pro naivky jako já ještě dodám, že o Afriku či nějaké dobrodržuství tady opravdu nejde. Co si vlastně myslet o filmu, kde mě nejvíce pobavila Adéla Gondíková? Asi to nemá cenu dál pitvat, jedna hvězda je hlavně za Alžbětu Stankovou, je k sežrání! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dalo se to přežít. kdo se však těší na komedii natřískanou humorem a Afrikou, bude velmi zklamán. Obojího si ve filmu moc neužije. Troška se tentokrát prezentuje v umírněném stylu, ale i tak sem propašoval svůj podivný druh humoru, který připadá vtipný snad jen jemu, aneb vtipe vylez. Příběh vypráví o poctivém a hodném doktoru Čenkovi Dobeškovi (Jaroslav Šmíd), který nemá velké uznání u své manželky (Tereza Bebarová) a hlavně tchyně (Eva Holubová) a neustále mu je předhazován ambiciozní a uznávaný primář Pištělák (Jiří Langmajer). A nemocnice v daleké Africe je dobrý důvod, jak dát vale všem problémům, a případně přijít k velkým penězům. Jenže problémy na sebe nenechají dlouho čekat a sotva se náš milý doktor aklimatizuje na zdejší podnebí, uřízne si břitvou kus zadku v domnění, že ho do něj uštknul jedovatý had. Je poslán zpět do Prahy, kde se jeho manželka mezitím spustila s doktorem Pištělákem a rozvod i nová známost (Alžbeta Stanková) je na spadnutí. Nevím, v čem tkví kvality Švandrlíkova bestselleru (knížní předlohu neznám), ale pokud se Troška držel předlohy, pak si nemyslím, že byla nějak mimořádně dobrá. Do hlavní role byl tak trochu překvapivě obsazen nepříliš charismatický, na to aby utáhl celý film, a hlavně dostatečně neokoukaný Jaroslav Šmíd, jehož postava však byla postupem děje poměrně upozaděna. Větší prostor dostala Eva Holubová v roli tchyně, která poslední dobou začíná hrát uřvané postavy a asi má dojem, že čím uřvanější, tím vtipnější. Tato uřvaná postava asi měla kompenzovat nedostatek vtipů v celém, ne zrovna krátkém filmu. Herecky sem příliš nezapadli ani Langmajer, Gondíková nebo Klepl. Lépe si s rolemi poradili Bebarová, Pogodová, Vladyka, Stanková, Novotný nebo Navrátil. Troška tam, kde ubral ze svého trapného humoru, režíruje zdatně, ale odbytá realizace (stíny mikrofonů na stěnách) příliš dobrý dojem nedělá a těch opravdu dobrých scén nebylo zase tolik, ale nějaké se určitě našly. V podstatě průměrný film s nevelkou porcí vtipu a solidním hereckým obsazením. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (25)

  • Jídlo filmařům připravovala místní kuchařka. (blackrain)

Reklama

Reklama