Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V lehké komediální nadsázce sledujeme příběh slušného, hodného, ale do dnešního života se skoro nehodícího doktora Čeňka Dobeška. Byť svědomitým lékařem, neumí svého povolání či poslání využít ke svému prospěchu jako jiní jeho kolegové ze studií nebo ze špitálu. Spokojen se svým životem po boku hezké manželky Zuzany a i bohužel úděsné tchyně Marie Košvancové v panelákovém bytě 2+1 ochotně a v jakoukoliv dobu vyhoví prosbám všech, kteří zazvoní u jejich bytu, žádající jeho služby. Svou pokornou skromností a ochotou pobuřuje svou tchyni, která by ráda měla za zetě doktora s velkým D, tedy někoho, kdo je především uznávanou osobností, vydělávající velké peníze. A nesloužit komukoliv a zadarmo, jako to činí Čeněk. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (589)

cariada 

všechny recenze uživatele

Nevýrazný , hodně křečovitý film, který se hodí spíš tak někdy k ránu, když se člověk nudí a nemůže spát. Občas se sice i pousmějete, ale jinak je to takový to umělý přehrávání a snažení se udělat za každou cenu vtip. Troška by měl točit radši pohádky ty mu celkem jdou. Ale filmy jako tenhle či Kamenák to je děs. Slunce už znova neudělá, či pohodovou Botu taky znova nenatočí, tak mu zbývají jen ty pohádky. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se vypravil jen ze zvědavosti. Zajímalo mě, jestli budu dávat tak nízké hodnocení jako většina z vás, nebo snímek budu hodnotit podstatně lépe. Výsledek už tedy vidíte:-) Co si budeme povídat. Je to troškovina od začátku do konce. Ale určitě ne taková nuda, jak to vidí ostatní. Musím pochválit na české poměry pěknou kameru. Rozhodně překvapila. Herecké výkony nejsou nejhorší, i když někteří herci jsou trochu trapní. Srovnání s Kameňákem není na místě. To je potřeba si uvědomit. Za sebe mohu říci, že existují horší české komedie. Je ale třeba ještě dodat, že ve skutečnosti bych takového doktora a ani tchýni nechtěl:-) Hodnotím 45% ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Já si pořád myslím, že Troška je celkem dobrý režisér a je schopen udělat scénu takovou, aby evokovala to, co chce - vtip, napětí, apod. Problém je ale v tom, že má k dispozici scénář, který je jako celek prostě špatný. Je to hrozně předvídatelné, jednoduché. Postavy nemají žádnou hloubku, a co je nejhorší, není to vtipné. A tohle je u komedie celkem problém. Film navíc slibuje exotiku, ale ta zde v podstatě chybí. Některé motivy jsou nevyužity a film se vleče v banalitách. Ten scénář je opravdu hodně špatný. Kdyby se 50 % postav vyhodilo, nic by se nezměnilo. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Ach ty předsuidky! Tak jsem čekal patlaninu ala "Kameňák" a hle... Ono skoro nic..... Troška sice krade sám sebe svými pitoreskními postavičkami, ale jak říkám - čekal jsem spodinu ala "Kameňák na druhou či x-tou" a ona tak zcela nepřišla. A chvílemi jsem se docela bavil. Ono asi (doufám) pod "Kameňák" jít nelze, ale jako nenáročný film Doktora beru. A tak za snahu 3*. ()

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Švandrlíka jsem měl docela rád, takže asi více než před 20 lety jsem si tuto knížku koupil ve stánku na nádraží, když jsem kamsi jel, už si nepamatuji kam, a po cestě ji přečetl. Sice nic moc, ale jakž takž dokázala zpříjemnit cestu. Toto se bohužel o tomto filmu říci vůbec nedá. Je však otázka, dá-li se vůbec z předlohy vytěžit více. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (25)

  • Většina lokalit byla situována mimo obvyklé turistické trasy, kde byl běloch atrakcí. (blackrain)
  • Ústřední skladbu k filmu s názvem "Doktor od Jezera hrochů" složili Petr Kolář a Viktor Dyk. (blackrain)
  • Vila, kterou si vyhlíží Dobeškova tchyně (Eva Holubová), se nachází na adrese Fetrovská 1, Praha - Dejvice. [Zdroj: Filmovamista.cz] (SONY_)

Reklama

Reklama