Reklama

Reklama

Suzanne je čtyřicátnice, žena doktora, matka dvou teenagerů, která žije na jihu Francie. Její nudný, měšťácký způsob života ji ničí. Rozhodne se vrátit ke své původní práci fyzioterapeutky, ve které byla skvělá, dříve než se rozhodla život věnovat výchově dětí. Manžel souhlasí a navrhne vybudovat její ordinaci vzadu za domem. Stavby se ujme dělník Ivan, bývalý vězeň. Když se s ním Suzane poprvé setká, je pohlcena náhlou a zničující přitažlivostí. Vzdá se všeho a zcela se oddá všepohlcující vášni. Jeden okamžik jí však stojí v cestě: ROZCHOD s manželem... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (106)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Minimalistický film s obdivuhodným výkonem Kristin Scott Thomas, hrající ženu, která hledá útěk z nudného (ale lukrativního) manželství v náručí muže, který má temnou minulost a ničím zajímavou budoucnost. Bohužel i přes minimální filmovou stopáž, se film nepříjemně vleče. Ale už jen kvůli Kristin stojí za vidění. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Po Neuilly jsme s mojí milou opět zvážněli a zavítali do MK2 Hautefeuille a nechali se unášet svižným psychologickým dramatem. Dovoluji si nabídnout srovnání s filmem Regrets, oba snímky spojuje blízké datum premiéry, přítomnost Yvana Attala a podobné žánrové a dějové zaměření. Po všech stránkách vítězí Partir. Především staví na vynikajícím scénaři, scénarista přesně věděl, co chce a jak děj vygradovat do závěrečného finále. Místy mi to zavánělo Truffautem a konec naopak Chabrolem. Při závěrečných titulcích jsem zjistil, že bylo ve filmu použito několik skladeb z filmu Žena od vedle, takže jsem se nemýlil v tom, že se tvůrci v Truffautovi inspirovali. Úsměv na tváři mi vyvolává fakt, že tohle francouzské drama je reprezentováno skvělými výkony Angličanky, Španěla a Izraelce :-) ()

Reklama

farmnf 

všechny recenze uživatele

Za sedmero řekami a sedmero Ardénami žila jistá fyzioterapeutka, která dělala hovno a nechala se živit svým židovským doktorským manželem. Ten měl každý den skývu chleba plně namazanou ale opravdu píchat začala až se španělským trestaným primitivem. A to se jí tuze zalíbilo. Pak jim došly prachy. A ten židák, svině, si to nenechal líbit a né že by tu stárnoucí fyzioterapeutku tak nějak miloval ale prostě ho to nasralo. No a pak začaly vážné ekonomické problémy a pak tragédie. No a teď děti vážně. Je to opravdu režisérsky vymakaný snímek o tom jak může ženská zblbnout. Kristin Scott Thomas mě připadala nevhodnou ošklivkou pro tento snímek ale nakonec zjišťuji, že má nesmírný půvab. Nezbývá než doporučit! ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Naprosto realisticky vyvedený film o tom, jak se skvěle zajištěná a do té doby "šťastně žijící" žena ve středních letech nečekaně zamiluje a začne za sebou pálit mosty....Kristin Scott Thomas ve svých skoro padesáti letech obdivuhodná, postelové scény si může se svojí postavičkou klidně dovolit ( na rozdíl od svého o 5 let mladšího filmového partnera-tlouštíka) ()

danliofer 

všechny recenze uživatele

Tento snímek bohužel nevyužil pro mě plnou měrou svůj potenciál. Už od samého začátku je jasné, že to nedopadne dobře... ale jako by to byla jen touha scénáristy... jako by pro hlavní hrdinku fakt nebyla šance se vymanit z osidel manželova ega... jenže kdyby se filmaři vydali opačným pozitivním směrem, film by trval možná mnohem déle, nešel by tolika zkratkami k neodvratnému tragickému konci... osobně by mě zajímalo pokračování... ona ve vězení, jak se zachová její nová láska... kam se ten osud bude ubírat... Možná, že kdyby měl film pokračování, vyvážil by onu první melodramatickou část, dal jí nějaké reálnější základy, učinil ji uvěřitelnější... Ale jedno ponaučení si z toho filmu lze přece jen odnést, a to i navzdory své životní roli neodevzdávat celý svůj život do rukou jiného, ač třeba zpočátku milovaného člověka. Odpovědnost za svůj život si neseme sami... Pak by to ale byl úplně jiný film... P.S. Jinak ve filmu stojí za to velmi citlivě nasnímané erotické pasáže, i fyzické bojůvky mezi manželi. Po herecké stránce je film opravdu kvalitní a Kristin Scott Thomas je stále herecky ve formě. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel ve francouzském regionu Languedoc-Roussillon. (claudel)

Reklama

Reklama