Reklama

Reklama

Počas dňa je Arthur Poppington iba prostoduchý stavebný robotník, ale v noci si oblieka elastický kostým a brázdi ulice kriminalitou prežratého veľkomesta ako samozvaný strážca práva zvaný Defendor. Nemá žiadne superschopnosti, jeho zbrane pripomínajú skôr inventár kreslených grotesiek pre deti než sofistikované prostriedky pre boj so zločinom. Niet pochýb, že Arthur je psychicky chorý. Ale v skazenom reálnom svete môže byť naozajstným hrdinom iba cvok. V okruhu jeho známych dominujú len dve osoby - psychiatrička a mladá prostitútka, s ktorou sa spriatelil počas nočného pátrania v uliciach. Ale pozor, nepodceňujme nikoho, najmä nie tých, čo majú permamentné nutkanie konať dobro. Čo ak sa napokon stanú skutočnými hrdinami? (TV Wau)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (486)

Ketri 

všechny recenze uživatele

Hned na začátku tohoto filmu jsem nemohla nevzpomenout na podobný skvost z korejské dílny "Syupomaeniottdeon sanai". Začínám mít pocit, že k tomu, aby byl člověk spravedlivý, ohleduplný a slabším pomáhající, musí být totálně na hlavu. A to nejen v dnešní době. Doufám, že mě teď místní pravověrní neupálí, ale během studií jsem došla k "překvapivému" závěru, že lidé, kteří se jali pomáhat druhým a přiklonili se buď k Bohu nebo prostě jen k Dobru obecně, učinili tak po nějaké tragické události v jejich životě a nebo byli poněkud "jiného" smýšlení. Za tu druhou kategorii buďme všichni vděčni. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Komu zcela neplánovaně neukápla na samotném konci slza jako hrach, tak to celé vůbec nepochopil. Já vím, proč Woodyho miluji. Je to zlatíčko. Kromě toho, že v té škrabošce byl k zulíbání, tak znovu a opět dokázal, jak neskutečně úžasný herec to je. Není to první drama s komediálním nádechem, které jsem s ním viděla. Tady sice nebylo nic moc extra k smíchu naopak, ale jako Defendor, co měl svého Defendoga, jako takový Forrest Gump byl ve svém vážném a skutečném boji se zločinem tak moc milý, až to bralo dech. Každopádně jsem se zrovna stala součástí čistokrevného dramatu o jednom docela neobyčejném, lidském osudu. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

V prvom rade by som tento film neporovnával s Kick-Assom (2010), jediné čo majú spoločné je nápad superhrdiny, ktorý vlastne nie je superhrdina. Narozdiel od Kick-Assu je Defendor viac drámou ako komédiou. Áno, nájdu sa aj tu vtipné scénky, niekedy som sa i celkom slušne pobavil, ale nad všetkým kraľuje čistokrvná emotívna dráma s príjemným melancholickým nádychom, ktorá sa odvíja hlavne od psychológie jednotlivých postáv. Len škoda, že kým bolo ponorenie do duše Defendora absolútne bravúrne zvládnuté, troška sa zanedbala postava Kat Dennings. Emotívny náboj, hlavne na konci, tak mohol byť ešte väčší. W. Harrelson podal famózny výkon, Defendor je podľa mňa jedna z jeho najlepších postáv akú kedy hral. Preto každému jeho fanúšikovi odporúčam, nenechajte si ho v tomto filme ujsť. Herecká virtuozita na jednotku. 89/100 ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Ač sám veliký fanda komiksu, nesdílím všeobecné nadšení nad tímto kouskem. Parodie je sice pro tento subžánr celkem běžnou formou, tady ale působí trochu rušivě. Místo abych s Woodym sympatizoval, byl mi většinou protivný, místy jsem ho litoval, a občas mu to i přál. Ostatní postavy byly značně nevěrohodné, ploché a leckdy zbytečné. Škoda, pro mě celkem slabota. Zkusím to ještě jednou, jestli to nebude lepší, ale nevím, nevím:-) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Zacatek slusnej. Sice to lehce pripomina parazitovani na ocekavanym uspechu Kick-Ass, ale to je vedlejsi. Predstavuje se "superhrdina" Woody v smesnym oblecku s vybavenim z hrackarny a psychopatickym vyrazem a vyrazi bojovat se smejdama pomoci obusku a kulicek. Potud to slape docela solidne, Woodyho naprosto idiotsky akce jsou zabavny. Postupne to zacne taky nabirat takovej trochu smutnej rozmer o chlapkovi, kterej je idiot a delat superhrdinu je jeho jedina zabava, bohuzel dostane vzdy narezano. Porad to je jeste ale slusnej film. Bohuzel nekdy v pulce se to zacne utapet v hromade kecu, nic moc se nedeje a to pocatecni ocekavani, kdy to konecne prijde, se rozplyne do prazdna a do konce uz jsem to pak dokoukal jen tak aby se nereklo. Velky plus filmu je pak psychopatickej Woody, bez nej by to bylo polovicni. Ale i tak jsem cekal vic. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (7)

  • Zákopové pálky jako ta, kterou je vyzbrojen Defendor (Woody Harrelson), se používaly za první světové války na obou stranách fronty. Používaly se převážně při nočních přepadových akcích. Byl to tichý a velmi efektivní způsob, jak zabít nebo zranit nepřítele v zákopech. Obvykle byly vyrobeny ze dřeva s okovaným koncem k maximalizování zranění, používaly se i pálky s nasazeným prázdným granátem nebo pálky s jednou nebo více železnými koulemi, které byly k pálce připevněny řetězem nebo provazem. (Maulincio)
  • Přestože má Defendor (Woody Harrelson) na plakátu k filmu plášť, ve filmu se s pláštěm neobjevuje. (7ynek)
  • Scenár k filmu bol hotový už v roku 2005. (Greenpeacak)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 v Praze

Fresh Film Fest 2010 v Praze

28.07.2010

Letošní sedmý ročník Mezinárodního festivalu debutů a studentských filmů Fresh Film Fest proběhne od 25. do 29. srpna v Praze, kam se přesunul z Karlových Varů. Pětidenní filmová přehlídka se… (více)

Reklama

Reklama