Reklama

Reklama

Odsouzené

(seriál)
  • Slovensko Odsúdené
Slovensko / Česko, (2009–2010), 73 h 57 min (Minutáž: 46–66 min)

Hudba:

Martin Hasák

Hrají:

Zuzana Mauréry, Marek Ťapák, Gabriela Dzuríková, Elena Podzámska, Hana Gregorová, Judita Hansman, Zuzana Porubjaková, Juliana Johanidesová, Anna Javorková (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(86)

Zuzana Mauréry se musí naučit žít ve světě, kde platí jiná pravidla. Každý tu žije na vlastní pěst, přátelství se nenosí, respekt je třeba si tvrdě vydobýt...

Do ženské věznice přichází nová odsouzená, Eva. Jejíma očima prožíváme děj celého seriálu, poznáváme postavy, vztahy mezi vězenkyněmi, vedením věznice, bachařkami a dalšími zaměstnanci věznice. Eva je odsouzená za dopravní nehodu, způsobenou v opilosti. Málem při ní zahynul i její dvanáctiletý syn Filip. Manžel Roman se od ní odvrátil, jen její rodiče stojí při ní a snaží se obnovit proces. Roman nedovolí, aby Eva měla jakékoliv informace o zdravotním stavu syna. Jejich společnou firmu chce převést zcela na sebe. Co se vlastně odehrálo před tou nešťastnou dopravní nehodou? Eva se musí naučit žít a přežít v úplně jiném světě, než ve kterém dosud žila. Zde platí jiná pravidla, každý tu žije na vlastní pěst. Přátelství se tu nenosí. Respekt je třeba si tvrdě vydobýt. Šance, že člověka tohle peklo nezlomí, je mizivá. Každý chybný krok může být tím posledním. Eva se musí přizpůsobit, ale zároveň si chce zachovat svoji důstojnost. Dokáže to? A za jakou cenu? Dokáže srdcem poznat, která strana je ta správná, co je přátelství a co je past? Vězení je místem, kde má trest mnoho podob. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (124)

Sagara 

všechny recenze uživatele

A idem na päť, doteraz totiž neexistoval slovenský/český seriál, pri ktorom by som sa nevedel dočkať ďalšej časti. Odsúdené takým seriálom pre mňa je, a ako to najlepšie z domácej produkcie si plné hodnotenie zaslúži. Najobľúbenejšie postavy (aj ich predstaviteľky): Nevada, Grófka, Brenda a Magorka (sa podobáš na tú z Trnavy čo som ju... e e e e e e) ()

Innos

všechny recenze uživatele

Prison Break po slovensky :-D . Hodnotit zatial netreba, kedze som videl len prvu cast. Herci dobrý, Dzuríková skvela. Scenár na slovenske pomeri obstojnny, kamera slovenska. Pre slovenskych fanusikov co zeru slovenske serialy ako panelak, alebo ordinaciu v tej zahrade a nevedia ze existuju zahranicne serialy to bude orgasmicke.Slovenske komedialne serialy ako mafstory a profesionali mam rad (vlastne len tie dva), ale tieto "vázne"serialy mi pridu umele a hlupe, ale vyzera to tak, ze tento bude najmenej umely a hlupy. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Nápad natočiť niečo aj o ženskej väznici je chvályhodný. Zbytok však nesplnil moje očakávania. Nezaujal ma ani dej ani scenár, možno postavy sem tam zaujali, ale napríklad takú postavu, ktorú hrala Gabriela Dzúriková by som nerád opäť videl v podobných stvárneniach, lebo bola pre mňa úplne nepresvedčivá, nereálna, až komická. Od seriálu očakávam, že ma prinajmenšom obrazne povedané pripúta k sedačke, to je to najmenej, čo očakávam, tu som radšej prepol na niečo iné. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Po 6. časti: nechápem prečo keď sa na Slovensku snažia ľudia písať scenáre, vždy vyznejú smiešne a nerealisticky (možno preto, že vulgarizmy a spisovný jazyk k sebe vôbec nejdú). Aj v tomto seriály sa nájdu zle napísané dialógy, no jeho výhodu nevidím v pokuse o realitu a žánrovo pre nás klasickú ľudskú drámu, ale v prvkoch, ktoré by boli charakteristické skôr pre Prison Break. Jasné, že tieto dva sa porovnávať nedajú, ale grófka, dozorca, či šialená psychopatická "Pipina" - to veru nie sú zrovna klasické postavy "ako zo života". Napriek ich nereálnosti sa ale starajú o poriadne hustú atmosféru (spolu s viac- menej dobrými hereckými výkonmi a hudbou ako z PB) a seriálu sa tak darí vyvolať aj napätie. Má to síce ešte ďaleko od toho, aby niektoré situácie vyzneli tvrdo a úderne a nie naivne a úsmevne, ale je to na dobrej ceste. ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Ze současně běžících seriálů špička - syrové pojetí, jednotný vizuál, uvěřitelné herecké výkony (výborná je hlavně Dzuríková v naprosto šílené roli, Gregorová a Javorková), snaha nevršit na sebe zbytečné motivy a nakládat s rámcovaným příběhem nevinně odsouzené Evy a pozadí jejího "zločinu". Ovšem nevím, jestli druhá řada toto pojetí nenaruší. Dobře se pracuje i s vypjatými a akčními scénami, seriál má i přes okleštěné prostředí dynamiku, která jde sice často proti realistickému vykreslení problémů, ale zase do domácí seriálové tvorby přináší nové, svěží vzory. Slováci prostě mají lepší představu o tom, jak má vypadat kvalitní televizní dílo a je jen dobře, že se Češi na jejich tvorbu poslední dobu napojili. Druhá řada: obavy si díkybohu nenaplnily, tvůrci pořádně přitvrdili a nenechávají jedinou skulinku pro oddych, všechny linie získávají na zajímavosti, žádná se nezdá být "do počtu", postavy jsou dále prokreslovány a výborně variovány a posunovány - můžu říct, že na území Československa snad nevznikl seriál, který by tolik lákal na další epizody a tak suverénně pracoval s napětím. Tudíž se slabších čtyř nyní velmi silné čtyři. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (12)

  • Pre seriál vzniklo nové „štúdio“ v ateliéroch na Kolibe, pričom sa pre potreby nakrúcania prerobili dovtedy nevyužité priestory v hlavnej budove a časť dvora. (MathewCon)
  • Seriálové väzenie má aj vlastnú knižnicu, v ktorej sú umiestnené skutočné knihy z antikvariátov. (R4D0)
  • Aj keď sa zdá, že scény sa nakrúcajú v reálnom väzení, pravda je iná. Špeciálne pre seriál "Odsúdené" dala TV JOJ postaviť ateliéry, ktoré majú sídlo na Bratislavskej Kolibe. (R4D0)

Reklama

Reklama