Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V království, kde král jezdí jen na lovy, prosí netrpělivá královna svatou Kryšpínu o miminko. Když jí dojde trpělivost, obrátí se na čerta, žijícího nedaleko ve starém rozpadlém mlýně a královně se zakrátko narodí holčička. Malá princezna vyrůstá po boku Štěpána, který je synem královniny komorné a časem se do sebe zamilují. Když vyjde najevo, že královna podepsala smlouvu s čertem a princezna se má stát v den svých osmnáctých narozenin Luciperovou nevěstou, uspořádá král ples, kde se má Štěpánka zasnoubit s princem z jiné země a tak uniknout svému osudu. Jedním z nápadníků je i Luciper, kterého však Štěpánka odmítne. Ten ji zakleje do přízraku, zjevujícího se pak každou noc na terasách zámku. Štěpán se ji rozhodne vysvobodit a pustí se do boje proti peklu. Svou odvahou a především silou své lásky vykoná tři úkoly, které mu čert zadá. Při posledním úkolu svou chytrostí přemůže dokonce i samotného Lucipera a svou Štěpánku vysvobodí z moci pekla. Oba je pak čeká krásný a pohádkový život. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (401)

Chickenka 

všechny recenze uživatele

Další ukázka toho, jak česká pohádka upadá a samotný "pan režisér" Troška je toho důkazem. Pohádka nejen, že nepobaví, ale unudí k smrti. Měla jsem co dělat, abych u ní neusla. Především téměř většinu času se tam nic neděje a zapeklitá situace je vyřešena během pár minut. Volba proměny princezny v temný přízrak není špatná, ale jestli je pohádka určena menším dětem, tak ty z toho budou mít akorát noční můry. Jediné, co se mi líbilo byly kostýmy a výprava, ale to stačí pouze jen na jednu *. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Jásejte a plesejte! 1) Hned na začátku do očí udeří strojenost a falešná výpravnost slavnosti na zámku. Pak se divákových uší zmocní příšerné dialogy a Troškův přisprostlý vlezlý humor, lidový v tom nejhorším slova smyslu. Nekvalitní herecké výkony této předlouhé pohádky pak dílu nasadí korunu. 2) Ta hvězdička je za tradičně vynikající lokace. ()

Reklama

Historik 

všechny recenze uživatele

Je to bohužel jen průměrná pohádka. To nemyslím nijak zle, jen v tom smyslu, že se nejedná o nijak výjimečný kousek, který by aspiroval na zápis mezi zlaté pohádkové tituly. Formálně je moc pěkně udělaná, pěkné exteriéry, kamera, kostýmy, v tomto ohledu je na Trošku spoleh. Ale pěkná forma je málo, když není vyplněna plnohodnotným obsahem. Tady jsou rezervy. Souhlasím také s výtkami recenzentů, že film není zvládnutý po jazykové stránce, to skutečně tahá za uši. A kameňácko-sluncesenovské obhroublé vtipy do takovéto pohádky skutečně nepatří! Nebude to rozhodně Troškova nejlepší pohádka. Jestli bude nejhorší, ukážou další léta a ...pohádky. ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Eva je krasna princezna, to se musi nechat. Jeji nevinny vyraz tvare a velke vykulene oci dodavaji veruhodnosti princeznovske naivite a tak to ma byt, tedy myslim, tedy jsem. Postava Vaclava Sandy je take jakz takz dobre ztvarnena, rekla bych. Takovym Troskovskym stylem, jeho typickym. Tim nerikam, ze je to spatne. Vlastne se mi to i libilo. Sabina je skvela herecka, naramne me bavila i pobavila, tezko ji pasovat na kralovnu, kdyz neustale i ve svem veku vypada spise jako princezna, ale zahrala to bravurne. Kral normalni. Nic extra, nic spatneho. Zkratka nevycuhoval. Ovsem postava certa me privadela k lehkemu silenstvi, to se neda poprit. Ve sve promenene postave s kamizolou to bylo jeste horsi nez v postave certa, abych rekla pravdu. Nejen, ze herecky vykon stal temer za sebevrazdu, ale uplne nejhorsi na nem, a to v obou postavach, je jeho hlasovy prednes. Neda se poslouchat. Tehle hlas proste nebyl stvoren pro platna. Mluvi, jako kdyby umirala ryba na schodech do kostela. Mozna spise pulec. Procitene to je asi jako kdyz panenske drevo se snazi vydavat sexy vzdechy. Vyvolava stejne pocity a temi je chut vzit kus spalku a pretahnout je oba po hlave. Trosku to vylepsil vyplazovanim jazyka v podobe certa a kulicima se ocima. Ale byl to velmi chaby a tezko zaznamenatelny pokus k naprave. Upozornit ovsem musim na to, ze to neni scenarem, tahle role nabizi velke moznosti, jen se ji musi chopit herec a ne blbec. Pak me jeste pozastavuje, ze Lucifer v podani tak velkeho herce, nebyl zase tak dobre zahran. Ovsem, celkovy dojem byl uchazejici. Maloktery reziser dokaze, aby pohadkova atmosfera opet dychala. Zdenkovi se tohle velmi dari u vsech jeho pohadkovych del a tak davam horsi ctyri hvezdy. Amen. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Pryč jsou ty časy, kdy české pohádky byly pojem, kdy překypovaly laskavým humorem a s poctivou filmařinou vyštípávaly z žebříčků ostatní filmy své doby. Nyní na trůn dosedá Subina Laurinová, debilní čertík (již okoukaný z Princezny ze mlejna) opět klimbá falešným ocasem a celý tým režiséra Trošky se bláhově domnívá, že tvoří digitální kult moderní doby. Na druhou stranu natočili film s úchvatnou výpravou a kostýmy. Možná ale proto nezbyly peňauze na pořádného herce, který by to utáhl za všechny přítomný a přihodil tak na stranu filmu nějaký ten pozitivní ohlas navíc. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (26)

  • Na Buchlovicích se točilo po nedorozumění s vedením zámku za plného provozu, ale návštěvníci dle režiséra byli velice vstřícní. Na Ploskovicích, kde byly využívány výhradně interiéry a přízemní grotta, podobné problémy nebyly. (Robbi)
  • Natáčení snímku probíhalo po dobu 39 dnů, a to na zámku Ploskovice, zámku Buchlovice, na zřícenine hradu Choustník či nedaleko Týnu nad Vltavou. První klapka podla 25. července v lokalitě Židova strouha u Bechyně, poslední pak 17. září téhož roku v barrandovském ateliéru č. 4. (M.B)
  • Při natáčení scény odchodu na ples zaútočila na přítomné dámy vosa. Z nějakých sedmadvaceti si vybrala právě královnu (S. Laurinová) a zapadla jí do dekoltu. Zanechala tam několik žihadel, místo samozřejmě oteklo, ale natáčení ani zdraví herečky to nijak nepoznamenalo. (Robbi)

Související novinky

Zemřela herečka Jana Andresíková

Zemřela herečka Jana Andresíková

20.10.2020

Včera odpoledne opustila svět českého filmu herečka a dabérka Jana Andresíková. Bylo jí 79 let. Zprávu o úmrtí sdělil médiím její manažer René Kekely spolu s informací, že herečka, zotavující se po… (více)

Reklama

Reklama