Reklama

Reklama

Znuděný k smrti

(seriál)
  • USA Bored to Death
Trailer
USA, (2009–2011), 10 h 2 min (Minutáž: 21–29 min)

Tvůrci:

Jonathan Ames

Kamera:

Vanja Cernjul

Hudba:

Pat Irwin

Hrají:

Jason Schwartzman, Zach Galifianakis, Ted Danson, Heather Burns, Olivia Thirlby, Oliver Platt, Bebe Neuwirth, John Hodgman, Kristen Wiig, Trieste Kelly Dunn (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Hrdina komediálního seriálu z produkce HBO je třicátník Jonathan Ames, spisovatel z Brooklynu, který bolestně prožívá rozchod s přítelkyní, má problémy s alkoholem a nedaří se mu napsat další román. Než by čelil realitě, raději se noří do svých fantazií a předstírá, že je soukromý detektiv jako vystřižený z románů svých oblíbených autorů Dashiella Hammetta a Raymonda Chandlera. A protože se chce stát hrdinou a mužem činu, ujímá se řady případů, které řeší s větším či menším úspěchem... Seriál byl natočen podle povídek skutečného Jonathana Amese, který dal fiktivnímu spisovateli své jméno, v hlavní roli uvidíme Jasona Schwartzmana (Darjeeling s ručením omezeným), jeho šéfa a vydavatele George Christophera ztělesnil Ted Danson a Jonathanova nejlepšího kamaráda, knižního ilustrátora Ray Huestona, hraje Zach Galifianakis. ... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Původně jsem úplně náhodou viděl na HBO jeden díl a zrovna k mému štěstí končil "to be continued". No jako fanoušek dvojepizod jsme se hned musel podívat na celý seriál a rozhodně nelituju. První řada se sice trochu rozbíhala a chvíli trvalo se naladit na humor seriálu. Navyklý pak už první sérií jsem si pak druhou neskutečně užil a třetí nápodobně. Škoda zrušení a toho relativně otevřeného konce. nejlepší epizody: 1x06 - The Case of the Beautiful Blackmailer, 2x03 - The Gowanus Canal Has Gonorrhea! ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

-Proč nejsme emocionálně dostupní? -No, jsme, jen ne ženám. (8.8.2012) Nejradši mám na tomhle seriálu to, že je takový lehký a netlačí v ničem na pilu. Prostě pohoda. ____ (8.3.2011) nezávislý a nepříliš známý, přesto vynikající seriál, který jen tak lehce ozobává a poletuje okolo a paroduje především vše umělecky pokleslé. věřím, že hlavní trojku těch bláznů si nakonec každý oblíbí, ale je jasné, že herecky dominuje fascinující i fascinovaný Ted Danson, Galifianakis v humoru nejdřív dost zadrhnutý, ale ukazuje, že v kombinaci s Dansonem funguje nejlépe, Schwartzman je příjemně ňoumovitý a naivní v hlavní roli, i když, oni jsou ostatně naivní všichni tři a možná to je na tom to hezké. Seriál docela škobrtá a upřímně mě překvapilo, když se objevila třetí série, protože vše nasvědčovalo tomu, že bude konec, takže doufám, že to dlouho vydrží a třeba se to ještě pořádně rozjede. Má to rozhodně na víc, než ukazuje, ale nemůžu skrývat své nevím odkud se beroucí sympatie pro hlavní hrdiny. S1/74%, S2/81%, S3/73% ()

Reklama

KarelR

všechny recenze uživatele

Pilot: Rozjezd tak za tři hvězdy. Schwartzmanovy detektivní patálie jsou relativně zábavné, pokud ale chtějí být hodny noirového odkazu, měly by v budoucnu přidat především na atmosféře a hraní si s filmovými odkazy. Jestli v dalších dílech přijde vodopád osudových žen, Galifianakisových hlášek a promyšlených zápletek, nemůže být zle. #2: Takhle nějak jsem to myslel. Filmový svět potřebuje víc rolí pro Kristen Wiig! :) #3: Přesně takhle jsem to nemyslel... ()

TomStrom 

všechny recenze uživatele

Se seriály z produkce HBO je to u mě složité. Tak jako nemám rád většinu filmů, kterou produkují Disneyovci (Princ z Persie, Piráti z Karibiku), u HBO seriálů ve většině případů dojdu k závěru, že daný seriál není špatný, ale je to prostě průměr, který mě není schopen nadchnout. Bored to Death je přesně ten případ. Nijak nenáročný seriál, u kterého se člověk občas trochu usměje. Pro mě je to takový ideální seriál k obědu, který za těch cca 25 minut stopáže stačím sníst. Po v nudě utopeném Pacifiku a výrazně lepším, přesto však ne úplně má očekávání splňujícím Nahoru a dolů mě ani Bored to Death nenadchnul. Teď doženu menší restík a podívám se na Game of Thrones, a jestli mě ani ten seriál nenadchne, tak už vážně nevím, jestli s v HBO proti mě nespikli. ()

Arcadan 

všechny recenze uživatele

Jak by to vypadalo, kdyby se Wes Anderson rozhodl natočit seriál. Už úvodní titulková sekvence dává najevo, že máme co dělat s velmi stylovou záležitostí. V tom nejlepším slova smyslu. Kostkovaná saka, tóny saxofonu, cigaretový kouř, záhadné dámy na barech, nebezpeční gauneři a detektiv v baloňáku. A na druhé straně newyorské kavárny, autobiografické komiksy a rozebírání Oscara Wilda. Hlavní dějová linka je jakási noirová detektivka s pramálo noirovým detektivem, který je ale natolik allenovsky sympatický, že mu nejde nefandit. To ale platí o všech třech hlavních postavách. Jsou to podivíni, ale úžasní podivíni a není těžké si je zamilovat. Zároveň s vyšetřováním se tu taktéž řeší vždy zábavně a o to víc pravdivě věci ze života (především vztahy) a překvapivě to velmi dobře vypovídá o problémech s autorstvím a to jak na literárním, tak i výtvarném poli. Vlastně je to často výborný náhled do života dvou kreativních lidí v moderním médiu (komiks / sebe ironický román). Je to ze života o lidech, kteří tak úplně ze života nejsou. Není to pro každého, ale pro ty z nás, pro které je realita stejně tak podivná, jako pro hlavní postavy, to je jako na míru stvořené. "I am good at platonic. It's my default sexual setting... After nervous." ()

Galerie (190)

Zajímavosti (2)

  • Úvodní znělku k seriálu nahrál a nazpíval představitel Jonathana Jason Schwartzman společně se svou kapelou Coconut Records. (josieaddms)
  • Hlavní postava se jmenuje stejně jako autor seriálu - Jonathan Ames. (Brousitch)

Související novinky

Seriálové popravy a znovuzrození

Seriálové popravy a znovuzrození

23.12.2011

Skončila nám podzimní televizní sezóna a kabelovky vyhodnocují čísla sledovanosti. Které seriály dostanou povolení pokračovat a které budou nemilosrdně zaříznuty? Nejdříve k těm úspěšným: Dexter bude… (více)

Reklama

Reklama