Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wolverine (Hugh Jackman), nejslavnější hrdina ze ságy X-Men, se v novém, výpravném akčním dobrodružství podívá do současného Japonska. V pro něj zcela neznámém a nesrozumitelném světě se střetne se svou největší nemesis. Z nelítostné bitvy na život a na smrt odejde navždy poznamenaný. Prvně v životě se cítí zranitelný, ocitá se na samé hraně svých fyzických a psychických možností. Zdaleka nebojuje jen se smrtícími samurajskými meči, ale i s vlastní smrtelností. Z těchto vnitřních a vnějších bojů pak vyjde mnohem silnější, než kdy býval. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (1 280)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Dějově nepřehledné, režijně rutinní. Jedinou emoci, kterou jsem cítil, byla nekončící iritace nad zbytečností a ztrátou drahocenných minut, kterých si tento blockbuster (jak je poslední dobou "dobrým" zvykem) nabírá na pováženou víc, než by bylo vhodné. Nevěřil jsem, že by to mohlo být horší než Origin, zvlášť když se tvůrci dušovali, že si chyby uvědomují, ale je. Vlastně se nebojím nadhodit, že nový Wolverine naplňuje spíš opak toho, co si fanoušci představovali a tvůrci slibovali. Pokud totiž příznivci brutálního zabijáka se srdcem na správném místě něco nesnášejí, tak změkčování této postavy. Přitom zde zobrazovaný Logan je v prvé řadě ukňouranější než facebookové statusy čtrnáctiletého emaře a sledovat jeho citové výlevy hraničí s nesnesitelností. Po URNě jsem si ale vědom mnohem hlubšího dna, takže nebudu nějak víc prskat. Už aby přišli X-Meni. Pokud Wolverine k něčemu je, tak k připomenutí, že týmovka mutantů nám má důvod chybět. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

I povstal znukleovaný Worvalín a pravil: ,,načti si všechny ty komicky, jinak budeš mimo misku!" Však Kulyk neuposlechl briskně, ba naopak, zamyslel se s prstem v nose natolik, až si nehtovým lůžkem polaskal zrakový nerv, i takto mu odvětil: ,,neser a baf mě, šašku! Chci si jen tak polehávat a trávit to vaše pitomování po plátně." Spokojen byl gentleman, jenž rodovým jménem Kulyksson se zove. A to natolik prý, jak se traduje, že kdyby se ku konci dílo neproměnilo v nelogickou píčovinu, i čtvrtým hudlanem by jej po líci poceloval. ()

Reklama

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Tak tohle to je tedy fakt bída a velká podpásovka, pro fanoušky X-Menů. Jedná se o film, který v podstatě nemá co nabídnout a vlastně nemá ani vůbec co společnýho s mutanty. Pokud by se totiž jen trochu změnila charakteristika postavy a dal by se tam ne-mutant, vznikla by z toho jen velmi podprůměrná kriminálka odehrávající se napříč Japonskem. A ten směšný obr na konci, škoda slov. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Určitě vážnější kousek než minulý Origins, přesto se nemůžu zbavit pocitu, že celé to šlo udělat ještě mnohem lépe. Prostřední odpočinková sekvence je jako vystřižená z Bonda. Naopak co potěší tak určitě úvodní výbuch, pohřeb a hlavně geniální vlaková scéna. Zkrátka Mangold když chce tak umí. Filmu ubližuje jeho délka, chtělo to malinko zkrátit, ale zase raději ne o moc. Ještě teď mě děsí vzpomínky na pouze 90minutový Origin. Pro dospělého diváka je rozhodně lepší cestou menší roztaženost. Moc jsem nepobral snové sekvence s Jean Grey, ale zase oceňuji že díky nim film jakoby plynule navazuje na 3. X-menovský díl. Stojí za úvahu zda je dobře když Wolverine dostává jednu nakládačku za druhou, když jsme zvyklí, že jindy zachraňuje svět. Potitulková scéna již vnadí na Budoucí minulost. Sečteno podtrženo: tenhle Wolverine měl zcela určitě obrovský potenciál, který bohužel zase tolik nevyužil, ale jsem ochoten mu to odpustit za předpokladu, že se někdy příště dočkám podobných scén jako na střeše japonského šinkanzenu. 65% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Väčšina negatívnych komentárov sa potvrdila. Je to presne tak. Človek čakal drsného, zabijáckeho Wolverina a dostal prďolu, čo sa pri každej príležitosti skláti k zemi. Toto scenáristi určite podcenili a museli byť hrozne nerozumní a naivní, keď si mysleli, že nápad s Wolverinovou ohrozenou nesmrteľnosťou bude ľudí baviť. To môže akurát tak naštvať. Ani akčné scény nebavili tak ako v minulých dieloch, zdali sa mi akési umelé a mnohokrát hrozne prehnané. Je v poriadku, keď mutanti predvádzajú svoje kúsky, ale keď sa im už svojimi "schopnosťami" začínajú podobať aj smrteľníci, tak to už zaváňa komickosťou. Viem, že Japonci dokážu veľa, ale čo je moc je moc. Dejovo to tiež nebolo bohviečo, nedokázal som sa s ním celkom stotožniť, miestami to bolo uťahané a hrozne nudné. Som zvedavý, čo v ďalšej časti scenáristi vymyslia s Wolverinovými drápmi, ale obávam sa, že Wolverinova samostatná dejová linka bude ďalej upadať. 50/100 ()

Galerie (123)

Zajímavosti (73)

  • Harada (Will Yun Lee) je ve filmu člověk-ninja-lukostřelec, v komiksu ale vystupuje jako Stříbrný samuraj. (Shadowspark)
  • Nakrátko sa v pozadí mihne bilboard spoločnosti Trask Industries, ktorá o rok neskôr hrala výraznú rolu vo filme X-Men: Budúca minulosť (2014). (Jumar)
  • Začiatok natáčania bol presunutý kvôli vlne tsunami z roku 2011 a poškodeniu jadrovej elektrárne vo Fukušime. (Majoslav11)

Související novinky

Aronofsky a motorkář Tatum?

Aronofsky a motorkář Tatum?

15.09.2015

Loňský Noe sice rozdělil diváky na nadšené a trochu zmatené, nakonec ale vydělal 362 milionů dolarů, takže se dá považovat za úspěch. Co chystá režisér Darren Aronofsky (Fontána, Černá labuť) dál?… (více)

Marvelácký Ant-Man přišel o režiséra

Marvelácký Ant-Man přišel o režiséra

24.05.2014

Opustit projekt těsně před natáčením je v Hollywoodu nezvyklé, ne však nemožné. Darren Aronofsky takhle nechal na holičkách Wolverinea, Guillermo del Toro se vzdal režie Hobita... a podobně těžké… (více)

Další sólový Wolverine nejdřív za tři roky

Další sólový Wolverine nejdřív za tři roky

18.03.2014

Už za dva měsíce se Hugh Jackman posedmé vrátí do role věčně nabroušeného samotáře Wolverinea. Učiní tak v epickém crossoveru X-Men: Budoucí minulost, kde se o osud světa poperou mladé i staré verze… (více)

X-Men budou čelit Apokalypse(ovi)

X-Men budou čelit Apokalypse(ovi)

07.12.2013

Režisér Bryan Singer přes Twitter oznámil: „X-Men: Apocalypse očekávejte 27. května 2016“. Nic víc, ale to prozatím stačí. Znamená to, že studio Fox chce pokračovat v rozjeté sérii a režisérem bude… (více)

Reklama

Reklama