Reklama

Reklama

Charley (Anton Yelchin) je středoškolák před maturitou, který si užívá života plnými doušky – je oblíbený a chodí s Amy (Imogen Poots), nejžádanější dívkou na škole. Vlastně je tak sebevědomý, že se dokonce posmívá i svému nejlepšímu kamarádovi Edovi (Christopher Mintz-Plasse). Problémy ale nastanou ve chvíli, kdy se do vedlejšího domu nastěhuje Jerry (Colin Farrell). Nejprve působí jako sympatický člověk. Ale něco na něm není tak docela v pořádku a nikdo jiný, ani Charleyho matka (Toni Collette) to podle všeho nevidí! Poté, co je svědkem Jerryho velice podivného chování, dospěje Charley k jednoznačnému závěru: Jerry je upír, který tu loví své oběti. Protože není schopen o tom nikoho přesvědčit, rozhodne se Charley vyhledat pomoc a rady populárního lasvegaského iluzionisty a samozvaného odborníka na upíry Petera Vincenta (David Tennant), než vezme věci do vlastních rukou, aby se monstra zbavil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (11)

Trailer

Recenze (486)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Od dob Billa Comptona a Erica Northmana tu nebyl tak sexy upír, jako Colin Farrell:) Mně se Fright Night líbila. Originál jsem neviděla a ani mě to nějak netrápí. Obsazení je výborné, Anton Yelchin umí sakra hrát, Imogen Poots je kráska, Toni Collette má talent na role starostivých maminek a David Tennant je dokonalý magik:) Do toho hraje skvělá hudba, vtipných situací je tu hodně a scénář má v rukávu také přichystané množství hlášek. A přátelský soused Jerry (HA! HA! Upír jménem Jerry:D) chlastá Budweiser. Just perfect :) ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Od průměrného originálu k průměrnému remaku. Co ale v osmdesátých letech bavilo svou přepáleností a komickostí (opravdu špatné vizuální efekty, herecké výkony) je dnes jen obyčejné hororové béčko se všemi klišé a scénami, které jsme tisíckrát viděli jinde a lépe. Hnusné CGI finále, které svou úrovní triků připomíná spíše televizní seriály z devadesátých let než současnou hollywoodskou produkci, je pak velmi nevkusným hřebíkem do už tak hodně zchátralé rakve. Colin Farrell z ní radši neměl vylézat. 5/10 ()

Reklama

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Teda slabota.. Pozrieť sa to síce dá, ale keď si spomeniem na skvelý originál, nenapadá ma jediný dôvod, prečo (a komu) by som tento film odporúčal. Vhodné akurát tak pre amerických tínedžerov (a pre dievčatá, čo vlhnú pri pohľade na Farrella - mimochodom tomu som to teda neveril.. Celkovo herci nie sú žiadna výhra, potešil ma ale Fógl aka McLovin.:) ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Ale jo, celkem solidní jednohubka, která se tváří stylověji, než doopravdy je. Na to, že upíry moc nemusím, mě ale celkem pobavila a odsýpala. Především mi sedlo sympatické obsazení. 3D: *** Nebylo úplně špatné, asi dvakrát jsem se lekla, několikrát něco (třeba krev) vylítlo div né na mě, ale pořád se jedná spíš o 3d standard, než nadprůměr. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Tak to tedy bylo vážně něco! Mírně odlehčený, ale jinak naprosto fantastický horor. U něhož mohu bez okolků konstatovat, že jde pravděpodobně o jeden z nejlepších upírských. Hvězdné obsazení se rozhodně postaralo o své. Nemusím ani chodit nijak daleko, jelikož již samotný antagonista, Colin Farrell, byl ve své roli nenahraditelný! V žádném případě však nemohu upozadit ani vedlejší role, v nichž jsou rovněž velice kvalitní a znamí herci. Jakožto celek, nejenže to má perfektní atmosféru, což má za následek značnou strašidelnost, ale hlavně se dílo může pyšnit takovým spádem, že se ve filmu prakticky neustále děje něco zajímavého. A to právě i v těch klidnějších pasážích. Divák se tak nestačí nudit snad ani na chviličku. Výše zmíněná odlehčenost díla je navíc servírována v podobě několika humorných odkazů a jinak úsměvných scén, jenž zpravidla nikdy nenaruší tajuplnost celku. Na závěr už jen povím, že bych nikdy nečekal takové finále jenž přichází ve třech vlnách. Přičemž jsem si pokaždé říkával, že tady to již zkrátka musí končit! To pravé finále bylo ovšem ze všech nejlepší a teď prosím přestaň číst pokud si film ještě neviděl; ale i když může happy end mnohdy působit vyloženě trapně, tak zde byl bezpochyby na místě. 83% ()

Galerie (64)

Zajímavosti (11)

  • Ve scéně ve sklepě, kdy Jerry (Colin Farrell) mluví k Charliemu (Anton Yelchin) a Vincentovi (David Tennant), Jerry obchází sloup světla, aby jej sluneční svit nezranil. Jakmile však sloup obejde, je možné si všimnut, že Jerryho pravá ruka vrhá stín. (Illuminare)

Související novinky

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

17.11.2020

Režisér Tom Holland (Dětská hra) pracuje na pokračování svého klasického upířího hororu Noc hrůzy z roku 1985. V tuto chvíli si jistě mnozí z vás říkají, že Noc hrůzy přeci už má jednak pokračování z… (více)

Reklama

Reklama