Reklama

Reklama

Začínajícímu spisovateli Aaronovi právě zemřel otec, na jeho velkolepý a důstojný pohřeb se sjíždí celé příbuzenstvo. První problém nastává v okamžiku, kdy Aaron zjistí, že tělo v rakvi patří cizímu muži, tím ale potíže spojené s pohřbem zdaleka nekončí. Aaronova matka Cynthia neustále srovnává syna s jeho úspěšnějším bratrem, spisovatelem Ryanem. Aaron totiž zatím nevydal žádnou knihu, a navíc nedokázal ani zplodit potomka. Ryan přiletěl na pohřeb první třídou a Aaron doufá, že bratr bude financovat polovinu pohřbu. Ryan však tvrdí, že nemá žádné peníze. Všichni očekávají, že smuteční proslov přednese Ryan, Aaron však trvá na tom, že jako prvorozený syn bude mluvit on. Pohřeb se brzy podobá velkému rodinnému cirkusu. Každý, kdo přijel, přivezl s sebou své problémy a nevyřešené konflikty. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (274)

kinghome 

všechny recenze uživatele

Milionkrát lepší a zábavnější než originál! Já tyhle negrovský komedie můžu. Většinu filmu jsem se příšerně smál a byla to prostě prdel. Od tohohle filmu jsem čekal málo ale příšerně mě překvapil a je to o hodně lepší než originál. Ten je oproti tomuhle jen trapná komedie, ve které se ani pořádně nezasmějete. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem sledoval před chvílí MacGrubera alias MacGyvera po těžkém úrazu hlavy, musím tuto černou komedii ohodnotit trochu jiným skóre. Titulek "Umřete smíchy" sice neplatí, ale v záplavě slušného hereckého obsazení si najdete ty své oblíbence a ikdyž ani ti nehýří extrémními hláškami, dokázali ze smutečního obřadu udělat celkem vtipnou, až na vyjímky nefekální komedii a i proto poráží "zeleninu" MacGrubera 3:2. 45% ()

Reklama

JimWayne 

všechny recenze uživatele

Herecké obsadenie tohto filmu ma zaujalo hned od prvej minúty ale čo s tým ked zostalo len u toho hereckého obsadenia. Boli pasáže na ktorých sa dalo aj zasmiať to nehovorím že nie ale remake po tak krátkej chvíli predsa nemôže uspieť.Od Angličanov sa musia ešte veľa naučiť ako spraviť komédiu na 100 m štvorcových. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Je pravda,že jsem nikdy nebyl příznivcem komedií plně zastoupených afroamerickými herci.Zde se to jimi doslova hemží a navíc jsou to vesměs tváře ve světě filmu sice dosti známé,ovšem zároveň i většinou tváře již dost zapadlé.To však nic nemění na tom,že Death at a Funeral mohu označit za čestnou vyjímku a mě tato doslova černočerná komedie opravdu pobavila.Od začátku nabere slušný spád,humor je sice většinou poměrně dost hrubozrnějšího a vulgárnějšího rázu,ale přesto má Horší než smrt šťávu a opravdu vtipných scén je tu překvapivě vážně kupa.Párkrát tu sice autoři i přestřelili a sjeli spíš až k trapnosti,ale těch momentů je tu naštěstí jen minimum.V žádném případě ale nelze očekávat od této komedie nějak inteligentní humor,jde čistě o situační vtipy,podané co nejjednodušejším způsobem,což jí ale nemám v žádném případě za zlé,neboť tu zkrátka a jednoduše fungujou a baví.Co mě překvapilo ale možná nejvíc,byli herci.Zkušení komici,jako Rock a Lawrence tu totiž totálně vyhořeli a patřili jasně k tomu nejslabšímu z celého obsazení.Naopak pár aktérů,kteří zrovna dvakrát ke komickým rolím netíhnout opravdu hodně překvapili a třeba Glover a především Marsden tu neuvěřitelně kralují jak hláškama,tak mnoha povedenými komickými výstupy.Americké Horší než smrt je prostě zástupcem laciné a přímočaré zábavy,ovšem když to šlape jako zde,je těžké si jím nenechat velmi příjemně zlepšit náladu.P.S.původní Death at a Funeral absolutně neznám,takže nemohu porovnat,ale je mi jasné,že dějově půjde možná o podobné snímky,ale stylem humoru budou každý naprosto někde jinde. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Originál jsem neviděl, ale urychleně si ho nejspíš seženu, abych viděl, co zase Američani dokázali sprasit. Černošské komedie v zámoří asi hodně letí, jinak si nedovedu jejich stále častější výskyt v nabídce amerických kin vysvětlit. Tahle se od těch, které jsem měl tu možnost zhlédnout, kvalitativně neliší. Dalo by se říci, že jde o hvězdné obsazení z druhé afroamerické herecké ligy, herci buď dostali scénář k originálnímu snímku, nebo na tom jsou opravdu tak špatně. Smál jsem se jen vtípku s drogami, ale to já většinou (viz třeba Nějak se to komplikuje), vtipný už je sám o sobě fakt, že šli tvůrci s filmem na trh s úmyslem vydělat. Naivita holt nezná mezí, ne každý je výdělečný jako Tyler Perry (i když u něj to také nechápu) a pouze černá síla nestačí. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu hraje Peter Dinklage stejnou roli jako v stejnojmenném filmu z roku 2007. (Gerret)
  • Postava Dannyho Glovera ve filmu pronese stejnou frázi, která zazněla ve všech filmech série Smrtonosná zbran, a to: “I'm too old for this sh*t." (Kroeger055)
  • Po filmu Modrý Blesk (1999) se jedná již o druhý snímek, který Martin Lawrence a Luke Wilson natočili společně. (Lembi4)

Reklama

Reklama