Reklama

Reklama

Po smrti otce se čtyři sourozenci (Jason Bateman, Tina Feyová, Adam Driver, Corey Stoll) v různě složitých životních situacích vracejí do domu svého dětství, aby tu strávili týden pod jednou střechou společně s přehnaně starostlivou matkou (Jane Fondová) a nesourodou změtí drahých poloviček, bývalých partnerů i promarněných lásek. Na přetřes tak přichází jejich minulost a vztahy s lidmi, kteří je milují a znají nejlépe. Jejich společné soužití nakonec vyústí v hysterické a emocionální situace plné chaosu, humoru, lásky a vykoupení, které umí dát jen rodina. Ta nás sice vždycky dovádí k šílenství, ale stále nám připomíná naše nejčistší a nejlepší já. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (145)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Mile mě překvapilo, že film disponuje docela slušnou dávkou humoru a mnohokrát jsem se od srdce zasmál. Bohužel postupem času zábavnosti ubývalo a naopak prim začala hrát klišé (o předvídatelnosti celého filmu stejně jako jednotlivých vztahů se snad ani není potřeba zmiňovat). K tomu se přidal falešný sentiment, patos, křečovitost, trapnost, důraz na „správné“ hodnoty a životní „pravdy“ (z nichž jsem mohl bez ironie souhlasit led tak s „Někdy je prostě těžké vidět lidi z tvojí minulosti, když je tvoje přítomnost tak moc podělaná, víš?“) a film byl s každou minutou čím dál méně snesitelnější, o konci ani nemluvě. Ve výsledku to tak dělá pouze průměr. „Promiň, že jedu pozdě.“ – „Jsi hajzl!“ – „Řekni mi něco, co nevím.“ – „Máš tričko naruby.“ – „Tak to jsem nevěděl.“ ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Paskvil kde se mermomocí scénář snaží dělat srandu.Kdyby nic tak by vám mělo vykouzlit úsměv na tváři hovínko v nočníku.Něco tak nemožného jsem už dlouho neviděla a nezachrání to ani zasněný pohled Batemana do silikonového výstřihu své matky vzpomínajíc na doby,kdy ten výstřih byl jen jeho a nebyl silikonový.Je to docela nářez... ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Je to víceméně klasická rodinná komedie, kde se dysfunkční rodina dospělých kvůli něčemu sejde a na základě toho vznikají komický situace. Ale ať se děje co děje, člověk z má filmu dobrej pocit a působí americky šťastně. Takže kromě pár fórů žádnej zázrak. Ale mně moc zaujalo, jak řeší dost zásadní životní situace, ve kterých bych asi dost tápal, a proto si tenhle kousek cením. Mimo herců, kteří si vzájemně i do svých rolí skvěle sedli. [monitor, 5.1] # příběh *** | hudba *** | humor * | akce – | napětí * | pustil bych si znovu *** ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

A tohle mě bavilo. Jedná se sice námětem o tuctovou komedii, ve které se po pohřbu sejde celá rodina pohromadě a na světlo začnou vylézat vzájemné rozdíly a tahá se špinavé prádlo, ale je to natočeno s nadhledem, lehkonohým vtipem a ty dramatické sekvence, kterých tu zase tolik není, nehrají účelově na city. Alespoň většina z nich ne. Proti hercům také nemůžu říct ani popel, takže velká spokojenost a 80% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Kto vraví, že Levy nevie? Takúto pohodovú rodinnú seansu som naposledy zažil pri Wish i was here. Bateman v jednej z najlepšie napísaných postáv priamo nemu na telo. Rose Byrne je ako obvykle dychberúca a z Adama Drivera sa začína stávať môj obľúbený herec. Pre mňa rovnaký duševný reštart akým bol pre mňa minulý rok Walter Mitty. Komornejší, zábavnejší a úprimnejší. Tropperov scenár je plný krásnych momentov a detailov a Levy ich umne spája do celku. Nepadá to do sentimentu, je to len čertovsky úprimné a príjemné. Také tie návraty domov, ktoré vás nakoniec posunú na novú životnú cestu a do novej etapy. Na koniec roka príjemné pohladenie pri šálke čaju. Značne motivujúce a s pekným soundtrackom. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Auto, ve kterém přijede Wade Beaufort (Dax Shepard) do nemocnice, a které ve filmu převrátí na střechu, je Jaguar E-Typ III. řada. (Laslo)
  • Ve scéně, kdy Wendy (Tina Fey) pije s Juddem (Jason Bateman) na střeše víno, se stále mění množství vína v její skleničce, přestože ji Judd vzal láhev, aby už nepila a tak si neměla jak dolévat. (hansel97)

Reklama

Reklama