Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Objevte nekonečnou pestrost života na Zemi a ty nejvýstřednější taktiky přežití, které se u zvířat a rostlin vyvinuly. Tak vypadá evoluce v akci – jedinci pod extrémním tlakem musejí překonat nástrahy protivníků a prostředí a posunují tak hranice svého chování. Jedinečná technika zachycuje ty nejúžasnější momenty, které jsou v přírodě k vidění! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (130)

truby 

všechny recenze uživatele

Pro mně je tohle především o naprosto fascinujících záběrech přírody. Ten komentář je také výborný, ale když jsem o tom přemýšlel, tak nejdříve musely vznikat záběry a pak doplňující komentář, čili ten každý jednotlivý díl se odvíjí od pořízených záběrů, mně by to vyhovovalo naopak - teorie doplněna potvrzujícími záběry, ale chápu, že je velice obtížné vůbec ony záběry pořídit a dávám za 5. ()

Gediman 

všechny recenze uživatele

David Attenborough je záruka dobrého dokumentu, a platí to i tady. Musím pochválit dechberoucí záběry, nad kterými zůstává rozum stát... jak se jim to podařilo vůbec natočit? Jistě za tím stály dlouhé přípravy a skvělé načasování. Taktéž se mi líbí, že tu zobrazují i méně známá fakta a zajímavosti, což je dobře. ()

Reklama

heethen 

všechny recenze uživatele

Úžasné, dech beroucí, fascinující. Štáb oddaných filmařů BBC procestoval celou zeměkouli, aby nám mohli přinést tuto sérii naprosto dokonalých dokumentů o životě v přírodě. Namluveno nepřekonatelným Davidem Attenboroughem, kterého určitě znáte ze série Planet Earth. Došly mi superlativy, tak se jdu koukat. A co vy? Na co ještě čekáte? ;-) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Asi nemá cenu psát po tisícípadesátésedmé pořád to samé, už mně to samotného ani nebaví. Nicméně... dechberoucí záběry, úchvatné záběry, velkolepé záběry, úžasné momenty a vlasy trhající nervák, který nikdo jiný vytvořit neumí. Navrch skvostná hudba a naprosto famózní komentář. Prostě klasická vysoce kvalitní špičková produkce ve spolupráci BBC a Davida Attenborougha. Tím jsem možná měl začít, protože opravdu není třeba k tomu dodávat víc. Ke štěstí stačí tak málo. 100%. ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Tak úchvatné, až som začal podozrievať pána Attenborougha, že si dal všetko namieru vyrobiť u zdatných remeselníkov od Petra Jacksona alebo Georga Lucasa. parádny obraz, zvuk a samozrejme doprovodné slovo, ktoré podfarbuje neskutočný vizuálny zážitok. Keď nad tým tak uvažujem, ak by na našej modrej planéte neboli ľudia, určite by o nej na 100% platilo staré známe slovné spojenie, že je to raj na zemi. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (6)

  • Pro perfektně ostré záběry pohybujících se objektů použili filmaři systém s gyroskopickou stabilizací využívaný u letadel a balistických raket. (gogos)
  • Natáčení trvalo čtyři roky, během nichž obkroužili filmaři celý svět. Navštívili všechny kontinenty a na nich desítky zemí. V součtu strávili autoři natáčením tři tisíce dnů. (gogos)
  • Natáčení hmyzu v dutinách stromů či v podzemí umožnila miniaturní HD kamera. Některé netradiční události byly filmově zaznamenány vůbec poprvé. (gogos)

Reklama

Reklama