Reklama

Reklama

Blue Valentine: Milostný příběh

  • Česko Blue Valentine (více)
Trailer 1

Příběh nalezené a ztracené lásky, jež se odehrála v minulosti a přetrvala do přítomnosti. Tento upřímný a dojemný portrét sleduje manžele Deana (Ryan Gosling) a Cindy (Michelle Williams), kteří tráví noc v odloučení od své dcery, aby se pokusili zachránit svůj upadající vztah. Srovnání hravých scén jejich romantických začátků před šesti lety a lámání srdcí, jenž přichází s doznívající láskou a planými přísliby vás jistě nenechá chladnými. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (400)

alyne 

všechny recenze uživatele

„So there’s a child molester and a little boy walking into the woods. The child molester and the little boy keep walking further and further, and it’s getting darker and darker, and they’re going deeper and deeper into the woods. The little boy looks up at the child molester and says, ‘Gee, mister. I’m getting scared.’ And the child molester looks down at him and says, ‘You think you’re scared, kid? I have to walk out of here alone.“ ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Jako by vás někdo postavil před dva hádající se lidi a vy jste nemohli odejít... Film o obyčejném životě dvou obyčejných lidí, kteří se bláznivě milovali, ale čím šílenější jejich zamilovanost byla, tím rychleji vyprchala. Scénáristé chtěli ozvláštnit děj prolínáním minulosti a současnosti, ale způsob, kterým to dělají, učinil film leda tak nepřehledným a troufám si říct, že i předvidatelným. Jediné, proč tenhle film stojí za pozornost, jsou herecké výkony Michelle Williams i Ryana Goslinga, který se krásně změnil ze sympatického mladíka v slizkou odpudivou gaučovou bramboru. ()

Reklama

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Promiňte, ale teda slabší 3 hvězdy a to jsem se ještě rozhodovala, jestli jednu neubrat... Michelle Williams mi byla krajně nesympatická, Ryan byl sice herecky vynikající, ale jeho postava mi k němu také zrovna moc neseděla. Celý film se vlastně točí jen kolem vývoje vztahu k horšímu a celkově je to trochu nemastné neslané, prázdné. Hodně se mi líbila hudba, kamera a záběry z minulosti, ale pár scén bych upravila nebo dokonce vynechala úplně (potrat, společná sprcha v hotelu a další), detaily v nich byly podle mého názoru přebytečné a filmu spíše ublížily.. Z mé strany tedy bohužel velké zklamání. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vzťah jednej mladej ambicióznej inteligentnej ženy a o niečo menej bystrého chalana. Riešia sa otázky typu čo to znamená pravý chlap, čo je to využiť svoj talent, alebo to naosudovejšie: otázku "v dobrom a zlom". Dá sa vďaka tomuto sľubu všetko tolerovať? Proste žiadna romantika, tvrdý život. Michelle sa znova nehanbí to pred kamerou v sexe poriadne roztočiť. Pripomenie to 5x2, dramaturgia je však odlišná. 70%. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ordinary people, ordinary life, boring film. Jeden nezajímavý a nesympatický pár řeší dvě hodiny své nanicovaté, vlastními blbými vlastnostmi způsobené problémy. Asi po dvaceti minutách mě naprosto přešla chuť film dál sledovat, neboť (a) mi postavy byly strašně protivné a (b) hned na začátku jsem vycítil (díky "chytrému" přeskakování v časových liniích), k čemu Blue Valentine směřuje. Takové filmy tu už byly, a to v mnohem zajímavější formě. Přesto jsem dokoukal až do konce a ve svém názoru se utvrdil. Rádoby uvědomělá indie nuda. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (33)

  • Cindyino (Michelle Williams) auto má ŠPZ CHT8635. Bola to rovnaké ŠPZ ako na aute, ktoré šoféroval Jim Halpert v seriáli Kancl (2005). (Pat.Ko)
  • Stejnojmenné album Toma Waitse bylo námětem k názvu filmu. (HellFire)

Související novinky

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

04.06.2011

Starý koncept z Bodu zlomu (a mnoha filmů před ním, hlavně westernů) o muži zákona a ne až tak špatném zločinci, naposledy úspěšně oprášila série Rychle a zběsile. Po podobné linii, ale v hávu… (více)

Reklama

Reklama