Reklama

Reklama

Série(8) / Epizody(128)

Hlavní inspirací pro jejich příběhy je manuální nešikovnost. Důležitá však není jen legrace, ale i optimistický postoj Pata a Mata k životu. I když je vše ztracené, nikdy neskládají ruce do klína a nakonec jsou vždy se svým řešením spokojeni. Sláva hvězd rostla až do roku 1995. S novým tisíciletím se Pat a Mat vracejí opět na scénu v nových příbězích. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (260)

Franta 

všechny recenze uživatele

Tento seriál rozhodně patří k české filmové kultuře. Je prakticky povinnost znát tato dvě nemehla se jmény Pat a Mat. Seriál je rozhodně zábavný, bohužel trpí malou nápaditostí. Každý díl je sice jiný, a také se vždy jedná o to vyřešit nový problém. Všechny díly však spojuje jedno, a to, že dva animovaní panáci něco pokazí, a to už po dvacáté moc vtipné není. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

"A je to" Šikulové je asi slabé slovo. Tahle dvojka Vám ukáže jak si se vším poradí a žádná věc jim nestojí v cestě. Když nevíte, jak si něco sami postavit nebo vylepšit, tak se podívejte na tento večerníček "Pat & Mat", vám určitě poradí. Zajímavost - Nikdy se na sebe nezlobí. Postavy se při činnosti vždy pozorně sledují a nikdy neprojevují pochybnosti i při zjevně chybných pokusech toho druhého o řešení problému. Když se ukáže, že se situace skutečně místo vyřešení zhoršila, nikdy se nezlobí, jen zavrtí hlavou a i to působí spíše jako konstatování zjevného neúspěchu než negativní hodnocení úsilí toho druhého. / Viděné epizody *78.dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 8/10 ) ()

Reklama

MerlinPolcic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Geniálni úkaz Československa. Hoci všetko nakoniec poserú, ich práca má niečo do seba, pretože oni dokážu domrviť aj to, čo sa domrviť nedá :DDD . Sú taktiež ukážkou toho, že rôzne veci (mixér, antény, autá, nábytok atď.) už nikdy nebudú také aké bývali za komunizmu. Jedná sa o prvý seriál, ktorý som vôbec sledoval. A na záver ešte otázka: Kedy už konečne dostanú Nobelovú cenu ??? xDDD 100% ()

mnaucz 

všechny recenze uživatele

Až jako starší jsem pochopil, že Pat a Mat, ač jsem si to možná dříve myslil, není zábava jen pro děti. Takto vlastně i měl působiti tento seriál když začínal. Ty epizody jsou opravdu dobře vymyšlené a co jako starší musím oceniti je geniální hudební doprovod. Petr Skoumal uměl udělat řadu hudebních doprovodů, ale zde se předvedl s famózním dílem. Některé instrumentály se už ikonické.  Co mě také těší je mezinárodní úspěch. Jestli autoři dostali někoho do světa, byl to právě Pat a Mat. Je známý opravdu skoro všude, v řadě zemích je i dabován a třeba fanouškovská základna v Polsku je až neskutečná. Takový třebaže jednoduchý počin a vlastně geniální. První epizody od roku 1979 jsou excelentní. Stejně tak i epizody z roku 1989/1990. Série z roku 1992 také rozhodně není k zahození a byl to náznak slušného porevolučního pokračování. Epizody vysílané v sérii Pat a Mat a Pat a Mat se vracejí/vrací byli také slušné. Nový hudební doprovod nebyl špatný. Epizody z roku 2009 a novější už mě tolik neoslovují, ale špatné nejsou. Nicméně první čtyři série - tam mám rád vše a vždy jsem schopen si to pustit. 5 hvězd. ()

JurajKa 

všechny recenze uživatele

Neprekonaný zábavný seriál o dvoch skvelých priateľoch, susedoch nie len v CeskoSlovensku, ale na celom svete, dovolím si tvrdiť. Dokonalý nápad!!! Dôkaz, že skutočne skvelý seriál pre deti a určite aj pre dospelých sa dá robiť bez strieľania, bez blikajúcich subliminačných efektov, bez idiotských dialógov a bez politického vymývania mozgov. Kto tomuto seriálu nedokázal dať 5 hviezd*, potom ho asi vôbec nedokázal pochopiť. Možno preto, že mu chýbajú práve negatíva, ktoré som už opísal. Nič v zlom. :) :) :) :) :) ()

Galerie (139)

Zajímavosti (85)

  • Jedná sa o prvú epizódu, kde je na začiatku epizódy napísané "zo seriálu Pat & Mat". (MerlinPolcic)
  • Pat a Mat má cez 130 častí a s touto minutážou sa radí medzi najdlhšie české večerníčky. (EvilMatus)
  • Když Mat spadne do auta, lze si povšimnout, že kutilové na svém autě používají pneumatiky značky Barum. (OJan)

Reklama

Reklama