Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Pohádka

Poslední recenze (92)

plakát

Sanitka - Epizoda 9 (1984) (epizoda) 

Dobrou linku zničí zbytečná pasáž o Anglii a Mádorvi, která dělá opět agitaci proti západu. K tomu mohu říci, že to dobré, co tento seriál nabízí, musí prostě nějak zničiti. Jakoby to tam bylo napsáno, jen aby někdo neřekl, že je to kritika socialistického lékaře.

plakát

Lotrando a Zubejda (1996) 

Upřímně jsem nikdy na hudební pohádky nikdy moc nebyl, ale tady to je jedna ze světlých výjimek. Dobrá písničky, jednoduché melodie a spojení dvou pohádek Karla Čapka velice krásným a šroubovaným způsobem. Spojení Čapek - Svěrák fungovalo velice dobře. Stejně jako před lety Werich - Svěrák. Asi nejlepší porevoluční hraná pohádka u nás. O obsazení (u Svěrákových scénářů) převážně netradičního obsazení pohádku posunulo možná ještě dál.

plakát

Bylo nás pět (1994) (seriál) 

Jeden z nejlepších seriálů, který se u nás natočil po Sametové revoluci a ještě k tomu po rozpadu Československa. Obsazení špičkové, i děti hráli dobře a myslí, že tento seriál původní knihu Bylo nás pět, která má takový... šedivý konec, posunul dál. Znalci předlohy poznají drobné rozdíly a časové posunutí do dob Československých. Což televizní adaptaci silně pomohlo.