Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jihočeském městečku žijí v malé vilce sestry Fany a Andělka. Všichni je považují za poněkud bláznivé, ale mají pro jejich svérázné nápady shovívavé pochopení. Toho dne, kdy přijíždí na nečekanou návštěvu jejich neteř Hermínka, aby jim představila svého snoubence, číšníka Michala, se však Fany stane očitou svědkyní loupežného přepadení místní spořitelny. Shodou okolností a nešťastných náhod však považuje za pachatele chudáka Michala. Situaci ještě zhorší rozhodnutí obou tet zahájit vlastní vyšetřování s cílem pomoci dopadnout pachatele. Sice kapitánu Jedličkovi občas pomohou, ale každá pomoc se nejprve musí prodrat jejich roztržitostí a svéráznými názory. Vyděšená Hermínka, která sleduje, jak tety neomylně vedou vyšetřovatele na Michalovu stopu, vyplašeného přítele raději "uklidí" zpět do Budějovic. I když se situace vyjasní a Michal je přijat jako snoubenec, tety se nevzdávají lákavé myšlenky, že by přece jen mohl být lupičem ze spořitelny. Zejména když se ukáže, že nerudný soused Tomeček, další vyhlédnutý pachatel, není ten pravý. (TV Nova)

(více)

Recenze (198)

DeadRover 

všechny recenze uživatele

Prostě koncert, bezchybná pravá česká kriminální veselohra mistra Z. Podskalského, nic víc ale ani nic míň. Nelze nezmínit z celé plejády es českého filmového herectví zpívajícího Jirku Hrzána s Ivou Janžurovou, legendy filmu Sváťu Beneše v roli záporné! a samozřejmě tety, Fany, Nataša Golová a Andělka, Eva Svobodová, jako za mlada .... Jo a ještě "hasáčkové" Bobina a Fifina :)) Vše podbarveno příjemně mazlivou "westernovou" hudbou mistra V. Hybše. Hodnocení: 100%, s tím že tolik opravdového člověčenství a pohody už dneska člověk hned tak neuvidí :(( ()

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Na ohodnocení docela tvrdý oříšek. Na jednu stranu je to taková blbůstka s přehrávajícím Hrzánem a nadbytkem písniček, na druhou stranu celkem milá bláznivá krimi komedie. Třeba scéna v hospodě, kdy díky pohledům herců a kamery odhalíme nevěru bez slůvka nápovědy, to je hotová hitchcockárna! Nebo scéna s policejním portrétem, ta mě vždycky rozesměje. Ale zase jen 75 minut stopáže, a to je ještě znát, jak film nuceně nastavovali písničkama. Asi by bylo lepší natočit to jako hodinový televizní krimi příběh, nebo to dějově nějak rozvést a zahustit, těžko říct. Taková milá blbůstka. Silné tři hvězdičky. ()

Reklama

Allan 

všechny recenze uživatele

Nejsem schopen objektivně zhodnotit proč, ale i po několikerém zhlédnutí na mě tenhle film působí vysloveně nepříjemně. Není zde jediný herec, ke kterému bych cítil sympatie - obě tety jsou na zabití a Hrzán i Janžurová jen opakují role, které už hráli desetkrát před tím. Vím, že Drahým tetám nikdy na chuť nepřijdu. ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele

Za mě mezi 2 a 3*. Ten nápad vůbec špatnej neni, ale nějak to na mě prostě nefungovalo. Janžurovou i Hrzána mám rád jako málokoho, tak bych čekal, že spolu ve dvojici budou i tady sázkou na jistotu, ale ať se na mě nikdo nezlobí - to, jak tady ten Hrzán estrádně až groteskně přehrává, to prostě hezký neni. Písničky/popěvky a některý hlášky jsou jinak skvělý, jen je to na mě všechno příliš afektovaný. A ty dvě báby jsou tak nesnesitelný a otravný, až mi z toho místama teda bylo až nepříjemně - "mile potrhlé sestry" z popisu filmu si představuju rozhodně jinak; podobnej typ důchodkyň-drben ve mě vzbuzuje spíš odpor než cokoli pozitivního. Možná i proto jsem si ten film neužil víc. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Film se natáčel ve Vlachově Březí, kam jsem jezdil jako kluk. Pochválen buď Zdeněk Podskalský za to, že jako jeden z mála režisérů ve svých filmech nezapomněl na Jižní Čechy. Tahle komedie je sice trochu průměrnější, ale i přes určité výtky (vždycky mě trochu štvaly ty Hrzánovy písničkové parodie, chvílemi jsou postavy až příliš praštěné) ji mám rád. 65%. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (15)

  • Kyž vejde Andělka (Eva Svobodová) do drogerie, tak je na dveřích cedulka „Jsem ve skladu“Když jde ale poté za Bobinou, tak už cedulka na dveřích není. (Duoscop)
  • Přestože byly Nataša Gollová a Eva Svobodová kamarádkami na celý život, během natáčení této komedie spolu nemluvily. Gollová totiž nechtěla Svobodové napsat rodinný recept na svíčkovou. Usmířily se až na premiéře. [Zdroj: ahaonline.cz] (SONY_)
  • „Drahé tety“ Nataša Gollová a Eva Svobodová se setkaly již za války v komedii Roztomilý člověk (1941). Společně také působily v Městských divadlech pražských a pojilo je celoživotní přátelství. (Olík)

Reklama

Reklama