Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jihočeském městečku žijí v malé vilce sestry Fany a Andělka. Všichni je považují za poněkud bláznivé, ale mají pro jejich svérázné nápady shovívavé pochopení. Toho dne, kdy přijíždí na nečekanou návštěvu jejich neteř Hermínka, aby jim představila svého snoubence, číšníka Michala, se však Fany stane očitou svědkyní loupežného přepadení místní spořitelny. Shodou okolností a nešťastných náhod však považuje za pachatele chudáka Michala. Situaci ještě zhorší rozhodnutí obou tet zahájit vlastní vyšetřování s cílem pomoci dopadnout pachatele. Sice kapitánu Jedličkovi občas pomohou, ale každá pomoc se nejprve musí prodrat jejich roztržitostí a svéráznými názory. Vyděšená Hermínka, která sleduje, jak tety neomylně vedou vyšetřovatele na Michalovu stopu, vyplašeného přítele raději "uklidí" zpět do Budějovic. I když se situace vyjasní a Michal je přijat jako snoubenec, tety se nevzdávají lákavé myšlenky, že by přece jen mohl být lupičem ze spořitelny. Zejména když se ukáže, že nerudný soused Tomeček, další vyhlédnutý pachatel, není ten pravý. (TV Nova)

(více)

Recenze (198)

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Hrzán se svým ušlechtilým kouzlem zvláště pro staré dámy/panny nebo jak to říkal, byl ztělesněním rozkošně praštěnýho nápadníka. Janžurová byla jeho klidnějším protipólem a tetičky, ty byly místy na ránu. Mně už se tahle komedie líbila jako dítěti a líbí se mi pořád. I s těmi hity... "Lééto, tohleto lééto, budu s mou podobou zahrááádky ozdobou." ;-) ()

Allan 

všechny recenze uživatele

Nejsem schopen objektivně zhodnotit proč, ale i po několikerém zhlédnutí na mě tenhle film působí vysloveně nepříjemně. Není zde jediný herec, ke kterému bych cítil sympatie - obě tety jsou na zabití a Hrzán i Janžurová jen opakují role, které už hráli desetkrát před tím. Vím, že Drahým tetám nikdy na chuť nepřijdu. ()

Reklama

Lyžař 

všechny recenze uživatele

Natašu Gollovou mám rád. Její rozpustilost a hlas, který by člověk poznal na míle daleko. Drahé tety a já je film nabitý (dle mého názoru) hvězdami. Nikdo ale nestačí na Jiřího Hrzána. Na toho zde prostě nemá nikdo. Jeho přirozené charisma, pohybové nadání, sebedůvěra...on dokáže utáhnout film úplně sám:-) Co se týče scénáře, jsem lehce na rozpacích z urychleného konce. Celý příběh plyne pěkně pomaloučku, vyšetřování se blíží ke konci a je proplétáno nehoráznou spoustou vtipných scén, ale onen zatraceně rychlý a uspěchaný konec nechápu. Kdyby z posledních 10 minut udělali tvůrci další půlhodinu, rád bych se bavil dál. Scénář: ****; Režie: ****; Herci: *****; Hudbu tentokrát hodnotit nebudu. ()

consuela1 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí tohoto filmu vím už naprosto přesně, co znamená termín „ambivalentní pocity“. Pro letní atmosféru maloměsta a pro něco neidentifikovatelně příjemného však převažují ty pozitivní a proto se na něj vždy ráda podívám. Nemalou roli hraje rovněž i skutečnost, že některé scény jsou natočeny v roce 1974 v Českých Budějovicích a tak se vracím domů a do doby, kdy jsem možná některým okolo v kočárku jedoucím miminkem… ()

Sygauras 

všechny recenze uživatele

Zasmála jsem se a písničky mi kupodivu nevadily. Písnička "tam dole u tét ..." (ve vesternovém kabátě) byla skvělá. Jde vidět že když se komedie točí z citem a přirozeně, vypadá 100x líp než ty křečovité pokusy bavit lidi padáním, prděním a vtipem tlačeným až z paty. Hezká komedie na lehnutí k telce. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (15)

  • Během natáčení scénky, kdy Gollová se Svobodovou táhnou vozík, krásně svítilo sluníčko, nikde ani mráček. Jenže najednou se z ničeho nic spustily z nebe provazy vody. Paradoxně to bylo pouze na místě, kde se filmovalo. Herečky byly doslova „durch“. Okamžitě je štáb odvezl, osušil a muselo se čekat, až se zase udělá hezky. (SONY_)
  • V době natáčení byla Iva Janžurová v jiném stavu. Produkce nechtěla nic podcenit, a tak jí byla vždy na blízku připravená sanitka. (artcha)
  • Syn režiséra Podskalského Zdeněk Podskalský ml. popsal jednu příhodu z natáčení: „Při natáčení filmu potřebovali narychlo policejní vůz, který neměli. Přesvědčili proto kapitána na místní policejní stanici, ať jim půjčí jejich.  Nejen že kaskadér během hodiny auto zničil, ale když ho odváželi, byl tam propadlý poklop a auto spadlo do fekální jímky. Když ho vytáhl jeřáb, bylo nepojízdné a po strop plné fekálií. Průjezd vesnicí policejním autem se tak stal nejdražším záběrem celého filmu.“ [Zdroj: Teplický deník] (karlos_3)

Reklama

Reklama