Reklama

Reklama

Do morku kosti

  • Česko Zmrzlá kost (více)
Trailer

Ree Dolly je sedmnáctiletá dívka, jejíž otec je nezvěstný a matka trpí těžkými depresemi. Ree se tak musí sama postarat o svou chudou rodinu žijící v drsném prostředí missourské vysočiny Ozark. Když se dozví, že otec dal jejich dům jako záruku za vlastní kauci, musí ho najít dřív, než jim majetek zabaví soud a vyžene rodinu hluboko do lesa. Ree tak poruší tradiční zákon mlčení a riskuje svůj život, čelí lžím, podvodům a výhrůžkám příbuzných, ale nakonec začne krůček po krůčku odhalovat pravdu. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (257)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Nuda! Americkej studenej prdelákov, spíš osada. Holka hledá tátu, aby nepřišla o barák. Táta vařil drogy, ostatní příbuzní jeli v podobným kšeftu. Prostředí nehostinný, lidi nesympatický, příběh rozvláčnej. Akorát mě zajímalo, jak to dopadne, ale stejně jsem poslední třetinu přetáčel. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh ** | hudba ** | humor - | akce - | napětí * | pustil bych si znovu * ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Knižní předloha je z příběhu dívky, která se v zapadlém kraji snaží udržet rodnou chatrč a kus lesa, hodně cítit. Všichni muži chlastají, fetují, vraždí a jsou suroví na ženy. O většině žen to platí taky. Snímek je asi proklamací nezávislosti, které se spodina drží zuby nehty a čerpá z ní svoji hrdost. Proto nejsou některé záležitosti, které by jinak z filmu udělaly detektivku, vůbec rozehrané. Nejsou pro příběh zajímavé – tady jde o dívku a její v krvi zděděnou nezlomnost a obranu vlastního způsobu života, přestože mnohým by se jevil jako strašný. SHRNUTÍ: Americký vidlákov je jen pro otrlé. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Sú filmy, ktorých prínos je ocenený najmä v krajine jej vzniku a tým-pádom tunajší divák nedokáže dostatočne prijať všetky pozitíva spojené s týmito filmami. 'Winter's Bone' je jeden z nich. Po hereckej stránke súhlasím s nomináciami akadémie, s tými ostatnými sa nestotožňujem ani v najmenšom. Príbeh nám prináša ukážku drsného života jednej rodiny, ktorá je bičovaná krutými okolnosťami vyplývajúcich zo zmiznutia otca a musí čeliť ťažkým skúškam. Takých bolo, takých bude. Vždy je to vďačný materiál pri možnosti útoku na city diváka, tentokrát ma však celý film nechal chladným asi tak ako prostredie v ktorom sa odohrával. Aj napriek pomerne jednoduchému deju plynul príbeh pomerne dobre, čo má na svedomí kamera, niektoré zaujímavé postavy, pár dialógov a hudba. V ostatných aspektoch naozaj nič výnimočné. 60%. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Tohle že je vítěz Sundance a oskarový kandidát? Ne, je to film se strukturou vyprávění ne nepodobnou starým počítačovým hrám-hrdina někam přijde, chce něco vědět, tam někdo čeká a pošle hrdinu dál za někým jiným. A pořád dokola až do omrzení. Všechno, čím chce tento film být, je jenom rádoby. Postavy jsou jenom karikatury a řezání rukou motorovkou je parodické samo o sobě. U scény lovení veverek a jejich následné konzumace jsem se musel také uchechtávat. Režisérka asi četla Štorcha. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Zápletkou až nápadne podobné s True Grit. Výborná Jennifer Lawrence v depresívnom skorothrilleri z dokonale odpudivého amerického prdelákova, vedľa ktorého sú aj rumunské lazy úplný Manhattan. Akurát že tu sa žije podľa drsného, ale pevného a zrejme pre danú komunitu fungujúceho kódexu. Celý čas som čakal, kedy do záberu vstúpi Raylan Givens a začne to tam všetko strieľať hlava-nehlava. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (8)

  • Seržant Russell Schalk, který si zahrál armádního náboráře, je jím i ve skutečnosti. Jde o válečného veterána, který sloužil u 1st Cavalry Division. (Mr.Hudson)
  • Mnoho z herců – např. Isaiah Stone jako Sonny, Ashlee Thompson jako Ashlee a William White jako Blond Milton – stejně jako komparz, pochází z Forsyth v Missouri a práce na tomto filmu byla jejich první herecká zkušenost. (HellFire)

Související novinky

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

25.06.2014

Možná si ještě pamatujete, jaké kontroverze mezi českými novináři loni vzduzovaly politické názory Olivera Stona. Letošní ročník nejznámějšího českého filmového festivalu by mohl být podobně… (více)

Reklama

Reklama