Reklama

Reklama

Halloween

  • USA Halloween (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Před čtyřiceti lety dokázala Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) jako jedna z mála přežít řádění maskovaného zabijáka Michaela Myerse. Útok, který se odehrál o halloweenské noci, v ní však zanechal hluboké jizvy na duši. Od noci, během které vyšinutý mladík ubodal její přátele, jen aby mohl připravit o život i ji, se důsledně připravuje na jeho návrat. Žije v ústraní, v domě plném důmyslných pastí, zoufale si nerozumí s dcerou (Judy Greer), která ji kvůli téhle posedlosti považuje za blázna, a velmi těžce si hledá i cestu k dospívající vnučce. To vše navzdory tomu, že Myers dožívá v jedné z nejpřísněji střežených psychiatrických léčeben a možnost jeho útěku je jen teoretická. Blíží se však Halloween a všechny Lauriiny obavy se rázem zhmotní po havárii vězeňského autobusu, který převážel nebezpečné psychiatrické pacienty do nového ústavu. Některým z nich se podařilo uprchnout. Michael Myers byl mezi nimi a o svou nezdravou fixaci na Laurii nepřišel. (Cinemart)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (632)

Indiana 

všechny recenze uživatele

Neni to čistejch 5*, ale některý scény mi fakt nahnaly husí kůži a po dlouhý době jsem měl pocit, že jsem viděl zase pravej poctivej horor. K tomu absolutně boží hudba, ze který jsem měl podobný šoky, jako třeba před lety z Věci. Z Michaela Myerse jsem pořád ještě zesranej strachy a návrat Jamie Lee Curtis potěšil . 90% ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Nový Halloween se jaksepatří povedl. Oproti prvnímu dílu, který mě nikdy nijak zvláště nenadchnul se jedná o poctivý slasher, který až na jedno šlápnutí do úsměvu zabíjí poměrně reálnými způsoby. Hlavní je tady ale četnost vraždění, kde si tvůrci vůbec neberou servítky a zabíjí hezky dům od domu. Díky tomu nemá klasický divák čas zívat nad údajně postupným budováním atmosféry. Tím neříkám, že bych takový postup neměl rád, ale v originu mě to absolutně nebavilo - tam na mě působila jen hudba, která tady dostala trochu složitější motiv, což je na jednu stranu škoda, ale na druhou to nikterak neobtěžuje. Lehce to možná kazí jen přestřelený konec, který měl skvělé momenty (třeba vydlabané hlavy), ale občasně jsem musel nad logikou trochu přivírat oči. I tak je to ale jasný progres a Michael si čtyři hvězdy zaslouží. ()

Reklama

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Green dokáže i zbytečným vedlejším postavám dát jednu sympatickou scénu, po níž budete doufat, aby zrovna tohohle nebožáka nechal maskovaný golem na pokoji. Ale v souladu s pravidly subžánru, z nichž moc často nevybočíme, nemá naprostá většina z nich šanci. Samozřejmě až na nezlomnou Jamie Lee Curtis, která poněkolikáté a zase z trochu jiného úhlu čelí řádění svého soka. Zároveň stihne i v souladu s dobovými požadavky stát v čele girl power, jež musí zachránit bezmocné či neschopné chlapy. Inu, Green dokázal vystihnout dobu a prostřednictvím osvědčených metod v aktuálním hávu vlastně definovat leccos z dnešní doby i žánru. Dobře odvedená práce, ale za mě se žádné zpovykané nadšení nekoná. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Atmosféra založena jen na nostalgickém nádechu této sáhodlouhé série, zajímalo by mne, jestli tato zbrusu nová Michaelova vyvražďovačka dala znalcům něco nového, třeba pohled do jeho mysli plné zloby, jež proměňuje ve skutečnost. U mě nic, já zhlédl jen klasický příběh, ve kterém má, vždy na správném místě se objevující, vrah nejdříve navrch a krom novorozeňat v postýlkách či malých koledníků bezmyšlenkovitě podřeže každého na potkání. Nakonec si ho vychutnají ženy tří generací. Omlouvám se fanouškům, ale jedno zhlédnutí mi bohatě stačilo. [Kino Citadela] ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Tak a je to potvrzený, dobrej Halloween vzniká jednou za dvacet let, páč jak H20 tak tohle se kurva povedlo a navíc to má výhodu, že díky masce na držce nám Míša nestárne a víme hovno jestli toho dědulu na začátku hned po nasazení masky nevystřídal ramenatej třicátník. Podle mě japan páč jinak by se tam Míša belhal s houserem, místo masky by nasazoval zubní protézu, nemluvě o tom, že místo nože by svíral hůl a než aby udržel ve vzduchu chlapa, tak by se snažil udržet stolici (myslim hovno, ne nábytek). Tudíž jeho nálepka drsnýho bad ass, kterej vycházkovou chůzí doběhne všechny sprintující oběti, zůstává nezkurvena. Kromě umění se teleportovat a držení bobříka mlčení stále rád píchá všechny a všechno, co se mu dostane pod ruku/kudlu. Jamie Lee je stále supr čupr, jen pohled zespodu na zaříznutý džíny si mohli tvůrci odpustit přeci jen škeble stárne a tahle lastura je už přes limit. Každopádně Halloween vzdal hold óžiginálu a já nostalgicky jednu hvězdu nadsadím, až tak štědrá kurva budu. PS: Těším se na rok 2038 ()

Galerie (47)

Zajímavosti (32)

  • I když jsou ve filmu scény, v nichž nemá Michael Myers (James Jude Courtney) masku, jeho tvář není nikdy vidět. (tyzmrde)
  • Režisér John Carpenter se rovněž podílel na scénáři, zaštítil film finančně a se svým synem Cody Carpenterem složil soundtrack. (ČSFD)

Související novinky

Nový Vymítač ďábla je v problémech

Nový Vymítač ďábla je v problémech

12.01.2024

Hollywoodská studia Universal Pictures a Blumhouse Productions měla velké plány, co se týče nedávného oživení série Vymítač ďábla s podtitulem Znamení víry. Společnost NBCUniversal v roce 2021… (více)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Vymítač ďábla se dočká rebootu

Vymítač ďábla se dočká rebootu

27.07.2021

Po úspěchu s oživením hororové série Halloween se režisér David Gordon Green pokusí provést to samé s další žánrovou klasikou, tentokrát Vymítačem ďábla. Práva k nové trilogii – ano, trilogii –… (více)

Reklama

Reklama