Reklama

Reklama

Obřad

  • USA The Rite (více)
Trailer 2

Nadpřirozený thriller, inspirovaný skutečnými událostmi, vypráví o studentu teologie (Colin O'Donoghue), který je poslán do Vatikánu studovat exorcismus, přestože o těchto kontroverzních praktikách i o své vlastní víře pochybuje. Jeho skepticismus se ale začíná rozplývat, když je přidělen k legendárnímu otci Lucasovi (Anthony Hopkins), jehož praxe zahrnuje tisíce exorcismů. Během obtížného případu, zdánlivě přesahujícího i schopnosti otce Lucase, je mladý seminarista konfrontován s fenoménem, který věda nedokáže vysvětlit ani ovládnout - a se zlem tak mocným a děsivým, že ho donutí pochybovat o všem, čemu věřil. (Magic Box)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (673)

Psema 

všechny recenze uživatele

Typická "håfströmovská" rutina, kterou čas od času pročísne závan atmosféry a dobrého hereckého výkonu (finální vymítání), ale jinak kde nic tu nic. Colin O'Donoghue nemá charisma a ke všemu má svoji postavu napsanou tak hloupě (dvě hodiny sleduju, jak lidi dělají psí kusy, ale pořád si budu kecat svoje), že budete kulit oči v sloup častěji, než kolikrát se ve filmu vyhánějí čerti. A že se to děje sakra často. 5/10 ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Rite nebo-li další vymítání ďábla a přesně takové horory mě baví. Rozjezd sice slabší, ale když jde do tuhého, stojí to za to. Pár nečekených lekaček a hlavně perfektní atmosféra, která je pro exorcismus jak stvořená. Samozřejmě hlavní klad je Anthony Hopkins, který umí zahrát a umí hrát hlavně psychopatické lidi, což se na závěr ukázalo. Závěr je perfektní a to mi nevezme nikdo. Nejsem samozřejmě spokojený na 100%, poněvadž se člověk chvilku nudí a z filmu se stává spíše thriller, ale když se dostane do plného proudu, tak vám bere dech při každé scéně...8/10 =80% ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Inšpirované skutočnými udalosťami? Ten kto takýmto veciam verí, by sa mal okamžite dostaviť k psychiatrovi. Mávanie krížikom pred človekom ktorý je "posadnutý" (skôr posadnutý účinkami craku, amfetamínu, thc alebo inými návykovými látkami) a slepo dúfa, že odriekaním pripečeného verša z biblie dokáže z tela vyhnať diabla, môže vymyslieť len veriaci dement z cirkvi. Osobne si neželám nič iné ,ako pád a smrť celej svetovej cirkvi. Áno som vysoko neveriaci človek a preto "The Rite" hodnotím, ako sci-fi horor bez úvodnej hlášky "inšpirované skutočnými udalosťami" pretože to je úplný nezmysel. Jednoznačne by som dal ODPAD ak by som sa riadil tou komickou hláškou "skutočná udalosť". Ale radšej dám 4* za perfektnú atmosféra, za Anthonyho Hopkinsa a za dobrý SCI-FI horor................. Soundtrack Alex Heffes: 1. The Procedure ,2. Going to Rome ,3. The Accident ,4. The First Exorcism ,5. God's Fingernail ,6. Rosaria Caughs Up the Nails ,7. Michael Remembers/The Hospital ,8. Angeline's Father ,9. Phone Call to Father ,10. The Terror is Real ,11. Exorcism of Lucas Pt 1 ,12. The Final Exorcism ,13. The Farewell , ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Chtěla jsem se zdržet komentáře, nejsem dostatečně fundovaná v oboru, ale přesto si pár slov nakonec nebo na začátek?neodpustím. Z pozice strachu, jak nám byl film naservírován, nemůžu popřít nic z toho, o čem se zde jednalo. Jako totální laik v naboženských praktikách pozoruju stejně ujetou tendenci znázorňovat ďábla jako hnusáka, jenž kleje, je metamorfózní, má odporné nehty a přeje všemožným zvrhlostem, jako si představovat srandovního nafouklého ufouna v zeleném s tykadlama. Obojí je hluboce zakořeněné a není síly, spíš ochoty nějak to změnit. Proč taky, když propaganda funguje jak má a vše se děje ve prospěch něčí vyšší mocnosti. Já si teda víc než cokoli jiného představuji démona i samotného satana jako nádhernou přitažlivou bytost s těmi nejlepšími úmysly. Každopádně jsem chytřejší o význam slova exorcismus. ()

AppleCore odpad!

všechny recenze uživatele

Proč točit pořád dokola jedno a totéž a točit to hůř a hůř, když už nám všechno pověděl Friedkin se svým Vymítačem ďábla, jehož atmosféra nebyla od jeho dob překonána, kde vymítání nahánělo husí kůži, která ve vás zůstala i dlouho po skončení filmu, aniž by se musel ohánět "true story" kecama?! Rituál se právě zařadil na první místo toho nejhoršího, co jsem o daném tématu viděl. První půle postrádá jakýkoli důležitý sdělení pro diváka (můžete koukat od poloviny a o nic nepřijdete), nehledě na to, že absolutně postrádá napětí, nebo něco, co by mě nutilo udržovat pozornost. Půlka druhá sice začne dejchat atmosférou, ani v jednom momentě mě ale nezasáhla. Snad je to hudbou, která se vůbec netváří hororově, možná nudnou režií bez špetky fantazie. Nutno ale říct, že film selhává jako celek (v tak debilnim provedení i Hopkins působí jako nula). Těžko se věří, že Rituál má na svědomí režisér parádního Ondskanu. To působil ale ještě v domovině (důkaz toho, že ne každej talent je rozenej pro Hollywood). ()

Galerie (41)

Zajímavosti (17)

  • Scéna, ve které se Michael Kovak (Colin O'Donoghue) ptá otce Lucase (Anthony Hopkins): “To je celé?“, načež mu otec Lucas odpoví: „A co bys čekal?. Dým, protáčející se hlavu a zvracení?“, je odkazem na snímek Vymítač ďábla (1973). (jurama525)
  • Během scény vzpomínky z dětství, kdy připravuje syn s otcem matku na pohřeb, mluví Rutger Hauer maďarsky. Jeho slova by se dala přeložit jako: „Má lásko, můj květ, mé štěstí.“ (Pavlínka9)
  • Snímek byl do kin distribuován pod krycím názvem Denial. (MeanWhile)

Související novinky

Anthony Hopkins vymítá Ďábla

Anthony Hopkins vymítá Ďábla

26.02.2010

Zdá se, že mu nadpřirozené zápletky zachutnaly. Momentálně se v kinech potýká s Vlkodlakem, zároveň už natáčí komiksovou adaptaci Thor, v níž hraje nejvyššího boha Odina, a mezitím podepsal smlouvu… (více)

Reklama

Reklama