Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Desetiletá Julie, která žije se svým otcem v Berlíně, je otrávená, že stráví prázdniny u své matky na Šumavě. Nemůže matce odpustit, že ji kdysi opustila, ani to, že vystěhovala její pokojíček kvůli nějakému bohatému lovci z ciziny. Naštvaně a unuděně pozoruje malý německý cirkus, který měl nehodu, a bude se tu proto muset na nějakou dobu usadit. Ani netuší, jaké dobrodružství ji čeká. Cvičeného cirkusového medvěda totiž chtějí dospělí obětovat jako divoké zvíře, určené k odstřelu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Pro nostalgii z dětství, krásy Šumavy, pod jejichž křídly vyrůstám i pro natáčecí lokace, které dobře znám na vlastní kůži, když je mám vlastně za humny, pro mě tenhle nevinný koprodukční šumavský snímek nikdy nezapadne v zapomnění. Z komediálního hlediska bych jej vůbec neřešil, jako ale příjemné dobrodružství, které by jako ústřední postavy chtěl zažít každý malý divák, je tahle rodinná fraška dostačující. Dneska bych se u toho ale nejspíše pekelně nudil. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Docela šílená blbost, ale tenkrát za mlada se mi to celkem líbilo. Utkvěl mi v paměti celkem vtipný dabing té malé holky. "Co to bude?" "Píšťalka." :-D No a to je asi tak vše, jinak je třeba říct, že když jsem podruhé zahlédl asi posledních dvacet minut, tak jsem řval. Ujetá hovadina pro dospělé, solidní zábava pro děti. 40% ()

Reklama

topi80 

všechny recenze uživatele

Osamocený ostrov dětského filmu. Kdy naposled před "Medvědem" někdo natočil film v duchu tradic českého dětského filmu? A vznikl nějaký ještě potom? Nejsem si jistý. Musím uznat, že Hurá na medvěda je trošku slátanina, přesto se Daně Vávrové povedlo trochu poetiky z filmů, jež vznikaly dvacet let předtím jak na běžícím pásu, dostat i sem. Dětské "davové scény", trocha exotiky v podobě cirkusu, venkovská příroda, všechno tady funguje, jen ten příběh by to chtělo doladit. Pokud váhám s hodnocením, tady jednoznačně dávám plus, dobré úmysly se také počítají. Škoda předčasného úmrtí Dany Vávrové a děkuji jí za tento pokus oživit zaniklý žánr. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Zbytečně zdlouhavé. Tam, kde by měla přijít hravost, se objeví křeč (kladivo na medvěda; blesk, který uhodí do stromu). Samotná postava lovce/myslivce (Henrich Schafmeister) připomíná karikaturu Pampaliniho. Toho že by se měl leknout medvěd? Nápad s cirkusem i setkáním českých a německých dětí v pohraničí je velmi dobrý pro výchozí zápletku,ale scénáristické zpracování je průměrné. Přitom je patrné, že herci si natáčení užívali. Technicky dobře zvládnuté závěreční titulky. Potěší i Dana Vávrová v roličce koktavé listonošky. ()

Heroine

všechny recenze uživatele

Asi se budu muset zdržet hodnocení, protože si fakt nejsem jistá. Nevím co by na to řekl někdo, komu je tak mezi 4-8 lety, možná by je to i bavilo. Že jsem to ale viděla až teď, mi to připadá totálně děsný. Od malička nesnáším filmy s touhle tématikou: děti a zvířátka. K tomu ještě pitvorná partička dospělých, a cirkus. Hrůza. Má to příšerný dabing, připitomělý příběh, otravnou hudbu, a celkově se s technikou nepohnulo asi tak od roku 1975. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Rejštejně na Šumavě a v okolí, u řeky Otavy a na zřícenině hradu Rábí. (Taoworld)

Reklama

Reklama