Reklama

Reklama

Apokalypsa: 2. světová válka

(seriál)
  • Česko Apokalypsa 2. světové války (více)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Apokalypsa: 2. světová válka používá provokativní záběry pořízené amatérskými filmaři, odtajněné přísně tajné záznamy a zpravodajské záběry, které v dané době nebyly odvysílány. Tyto znovu objevené záznamy byly obarveny, aby si diváci mohli představit, jaké to bylo zažít válku zblízka. Síla tohoto pořadu spočívá ve snaze vyprávět příběh 2. světové války novým způsobem a pomocí netradičních záběrů, které diváci ještě neviděli. Například v 2. díle uvidíte záběry francouzských školáků v malé vesnici nedaleko Arden. Je to jejich poslední den ve škole, předtím než budou muset vesnici opustit a obsadí ji Němci. Diváci také uvidí strašidelné opuštěné školní třídy bez dětí. Díky těmto záběrům je snazší si představit civilní či také "každodenní" podobu války. (National Geographic)

(více)

Recenze (198)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Když zatroubil první anděl, nastalo krupobití a oheň smíšený s krví a bylo to svrženo na zem. Shořela třetina země, shořela třetina stromů a shořela veškerá zeleň. ... Druhý pak vylil svou číši do moře. To se obrátilo jakoby v krev mrtvého a veškerá živá duše v moři zemřela. ... Čtvrtý pak vylil svou číši na slunce a bylo mu dáno pálit lidi ohněm. Lidé byli páleni velikým žárem a rouhali se jménu Boha, který má moc nad těmi ranami, avšak nečinili pokání, aby mu vzdali slávu. ... Ehm, Bible - Nový zákon, byl sepsán asi v letech 50-150 našeho letopočtu. V apokalypse je však stále aktuální a čím dál víc připomíná zbraně a hrůzy, které dnešní válečné konflikty přinášejí. .... Apokalypsa: 2. světová válka je další vynikající dokumentární cyklus o událostech, které navždy změnily svět. Mrzí mě, že jsem stihl jen málo dílů, ovšem i z nich mohu posoudit kvality celku. Zde snad ani není jiná možnost než plný počet. ()

porky93 

všechny recenze uživatele

Skvěle zpracovaná dokumentární série o největším válečném konfliktu všech dob. Předností jsou především výjimečné autentické záběry, které jsou zde navíc převedené do barvy. Nutno říci, že dokument je určen spíše pro řadové diváky. Člověk, jenž je v tomto tématu více zainteresován, zřejmě nezíská moc nových poznatků (zejména poslední dva díly byly poměrně dost stručné), ale i tak se jedná o přehledné a působivé shrnutí této apokalypsy. ()

Reklama

Pitrsss 

všechny recenze uživatele

Šestidílný dokument o 2. světové válce, jehož hlavní předností jsou hodiny neokoukaných BAREVNÝCH záběrů, které to peklo činí ještě uvěřitelnější, než kdy jindy. Nicméně vměstnat všechny podstatné události (nejen ty evropské) do ani ne 6ti hodin je skoro nemožné. Některé souvislosti úplně chybí, jindy je patrné přílišné zaměření se na něco "ne tak důležitého" (týkajícího se Francie - což je pochopitelné). Abych to shrnul, co do historičnosti - najdou se mnohem ucelenější dokumenty, ale množství neobvyklých a osobitých válečných záběrů (místy beroucí dech) jistě zaslouží pozornost. 80% ()

Gulde 

všechny recenze uživatele

Bezpochyby nejlepší dokument o druhé světové válce, na kterém dosud mé oko spočinulo. Kolorované záběry působí hodně neotřele, a depresivní dokresová hudba v pozadí dotváří celkovou atmosféru zmaru, která ke druhé světové válce bezpochyby náleží. Navíc dokument mapuje nejen události na frontě, ale i co se dělo v zázemí, takže člověk získá přesný přehled o tom co se kdy v důsledku čeho událo. Tleskám! ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně sugestivní záběry barevné války, které předtím nikdo neviděl. Člověk musí obdivovat práci restaurátorů, kteří na tomhle seriálu určitě nechali ruce. Mrzí mě jenom jedna jediná věc. Že to mělo šest dílů. Dovedl bych si představit klidně desetinásobek epizod, mapujících kompletní události oněch šesti let. 100% ()

Galerie (63)

Zajímavosti (3)

  • V druhém dílu dokumentárního cyklu s názvem "Zdrcující porážka" je v českém dabingu trestuhodná chyba. V části, kde je popisována kapitulace Francie v Compiègne, je řečeno: "...tentýž vagón, ve kterém bylo v listopadu 1919 podepsáno příměří stvrzující porážku Německa." Tento akt se udál v roce 1918 a tím skončila 1. světová válka. (Petronylek)

Reklama

Reklama