Reklama

Reklama

Mladá učitelka Jana byla v parku přepadena, znásilněna a uškrcena. Všichni tuší, že hrůzný čin spáchali mladíci Dostál, Hagar a Daniš, žáci sedmé třídy. Janin bratr Tomáš se průběžně informuje na policii o průběhu vyšetřování. Když však ani po šesti měsících nejsou pachatelé uvězněni kvůli nedostatku důkazů, rozhodne se nastoupit do místní školy jako nový učitel. Rychle zjišťuje, že o studium tu nikdo nemá nejmenší zájem. Řediteli záleží jen na  jeho klidu a učitelé, kteří chtějí žáky opravdu něco naučit, nemají žádné zastání. Když žák Dostál zbije tělocvikáře baseballovou pálkou, přijdou detektivové z kriminálky, mezi nimiž je i vyšetřovatel Janiny vraždy, a Tomášova identita je odhalena… (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (841)

Fr 

všechny recenze uživatele

KDYBY BYLO NA MĚ, TAK BYCH JE NECHAL VŠECHNY POVĚSIT..... /// Nechci psát rasisticky zaměřenej komentář. Ostatně tahle situace není jenom černá, ale je černobílá. Samotnej příběh – překvapuje mě, jak moc lidí nevěří tomu, co se týká v tomhle filmu BASTARDŮ – je sympatickej tím, že se nebojí ukázat onen ,,matroš“, se kterým se (čím dál tím víc) pracuje. Bohužel to ostatní shazují debilní dialogy (jejich autor asi na podobné škole studoval), podivné (ne)herecké výkony, ředitelské etudy a snaha narvat sem problémy školství jako celku. Tohle totiž nejsou PROBLÉMY školství , ale NAŠE! Ty věci, který dělaj film filmem problém ztrapňují a prostě to jako celek nefunguje. Stejně jako rodiny BASTARDŮ. Jestli vás nezajímají spratci ve škole (a na ulici), pak film (stejně jako příběh) moc radosti nepřináší. Krom toho, že to skončí dobře. Jo jo, kdyby bylo na mě...... NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chci vidět hodně dětských herců, jenž se nemuseli učit text a přesto mohli mluvit celej film. 2.) Zajímá mě (filmová) Miss Roma 2010 – Iveta (jen pro pořádek – není to italskej film). 3.) Přesvědčím se, že J.Hanušová ještě není mrtvá. 4.) Přemýšlím o ,,smíšené“ škole (jako žák, učitel, rodič, ministr). 5.) Potřebuji intenzivní procvičení ,,sprostého“ jazyka. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

DJ Obelix odpad!

všechny recenze uživatele

Tak takhle tedy ne. Ač jsem od Bastardů žádné zázraky neočekával, pan Magnusek a spol. "předčili" i mé nejšílenější představy. Vezmeme to popořádku. Technicky nezvládnutý film hlavně po zvukové stránce, kdy kolikrát není rozumět polovině dialogů. Herecké osazenstvo vypadá na první pohled slušně, ale zůstává záhadou, na copak je páni tvůrci nalákali, aby hráli v tak nebetyčné konině. Zkušeným hercům ovšem bohužel "vévodí" Tomáš Magnusek, kterého herecká múza tedy rozhodně nepolíbila, ale spíše nakopla do míst, kde záda ztrácejí dobré jméno a každá jeho replika zavání středověkým právem útrpným pro diváka. A teď k samotnému příběhu. Vezmu to krátce - ostatně ani pan scénárista si s tím o moc větší práci nedal. Jestli bylo smyslem ukázat nepřizpůsobivost jisté menšiny, tak BRAVO! Našli jste svatý grál a jistě to nikdo netušil, že se něco podobného děje. Ale dál? Chvilku se film tváří jako podivná verze Nebezpečných myšlenek, aby se záhy změnila v nechtěnou parodii sebe sama. Postavy přicházejí a odcházejí (vrcholem je naprosto zbytečný Hemala a jeho inspektor, stejně jako vousatý perverzák prznící školačky), jednají iracionálně a závěr filmu je tak směšný, až se mi to ani popisovat nechce. Prostě naprostý, odpudivý odpad. Nikdy více... ()

Reklama

AllShallFall odpad!

všechny recenze uživatele

Jak se mám vyjádřit k tak ubohému filmu? To je samá píča, kunda, děvka, čurák......Vyjádřím se asi tak, jako snad každý, kdo viděl tenhle film a také si nebudu vidět do pusy. To že jsou negři (negr není urážka. Je to výraz pro jednotlivce dané rasy. O inteligenta se určitě nejedná a o tom jsme se mohli přesvědčit sami) dementní, to snad víme všichni. Ale to, že se bílé děti chovají ještě hůře jak oni sami, to je smutné. Nad tím by se měli tvůrci snímku zamyslet. Co tím chtěli říct? Že je zde problém, který je třeba řešit? Možná. Ale spíše než natáčet takové blbosti, na které z 99% půjdou při premiérách v kinech jen ti samí co ve filmu hráli a budou se těm kundám a píčám připitoměle smát, by bylo lepší problém těchto parazitů řešit. A myslete si co chcete. Pozitivního nemá film vůbec nic...... Snad je to, že skončil. Kdyby existoval bůh, tak by nikdy nedopustil, aby někdo takovou kravinu natočil. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Ze všech čtyř dílů za mě ten nejstravitelnější a až na pár wtf, alá to by nikdy nefungovalo, momentů i nejuvěřitelnější. Tím chci říct, že oproti ostatním dílům je tady těch momentů nejmíň, ač teda jsou, protože scénárista je tak trochu člověk, který má snad větší fantazii než opasek. Souhlasím s komentářem, že to zase tak přitažené za vlasy nebylo. Též sdílím pohled, že není škola jako škola a učitel s praxí na jedné nemůže objektivně posoudit celé školství, někde jsou děti zvladatelné a celkem v pohodě, ale někde jinde už to nebude zase tak daleko od pravdy tohohle díla. Dost dělá složení žáků, mentalita i kraj. Bohužel. Díky maratonu, kdy jsem sjela všechny čtyři filmy během 24 hodin, jsem si nemohla nevšimnout, jak mnozí, kteří tu první díl totálně strhali, neodolali a zkoukli i ty další filmy, které tu pak v komentářích strhali.  Pobavilo, jak rádi se tu týráme a pouštíme si cíleně filmy, o kterých víme, že nás nebudou bavit. Za mě jsou Bastardi komplet jako série televizní brak, ale jak už jsem napsala u čtyřky, brak, kterej mě tak nějak bavilo sledovat víc jak kdejakej art, ač ho znova vyhledávat nebudu. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Učitel versus žáci. To je bitva, která zřejmě nemůže mít v tomto filmu vítěze, respektive ať vyhraje jedna či druhá strana, tak to vždy bude za cenu velkých obětí a nečistého svědomí, s nímž bude muset vítězná strana bojovat. Film Bastardi je z mého pohledu film velmi zvláštní, okamžitě mě vtáhl do děje a já jen s napětím sledoval celý příběh, který skutečně neměl hluchá místa a u něhož jsem se ani chvilku nenudil. A kvalitami tohoto příběhu jsem byl příjemně překvapen o to víc, že jsem nikdy netoužil tenhle film nějak extra vidět a zhlédnul jsem ho vlastně jen díky tomu, že na žádné jiné TV stanici v tu dobu nic zajímavějšího nebylo k vidění. Tím pádem je patrné, že jsem od filmu ani neměl žádná přehnaná očekávání, ale o to více jsem si ho užil. Film mě přenesl do zvláštního světa problémových dětí, kteří v lepším případě nevěnují kantorovi ani tu sebemenší pozornost, v tom horším případě neváhají dokonce učitelovi fyzicky ublížit. Nevím, nakolik je základ filmu reálný a jestli se toto skutečně někde na školách děje, ale já jsem byl celým příběhem fascinován a zároveň šokován. Rozhodně se jednalo o zajímavý film, na který hned tak nezapomenu a který si dle mého názoru zaslouží nadprůměrné hodnocení, takže uděluji čtyři hvězdy. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (21)

  • Čtvrt roku po premiéře filmu Kristýna Leichtová sdělila médiím, že byla ve dvanácti letech znásilněna. (Fenk)
  • Film se natáčel především na základní škole v České Skalici. Skatepark, ve kterém si mladý Dostál (David Dolanský) kupuje marihuanu, se nachází v Králově Dvoře. Dům rodiny Dostálů se pak nachází v Zahořanech na Berounsku. (skudiblik)
  • Filmem zazní i melodie singlu "Cigánský sen" od Rytmuse. Její autor DJ Wich považuje právě tuto melodii za svou nejlepší instrumentální skladbu, kterou vytvořil. (MTHRFCKR)

Související novinky

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

03.10.2021

Ve věku 91 let zemřela herečka a malířka Blanka Bohdanová. Již jako malá chodila do baletu a v dětských rolích vystupovala na jevišti v rodné Plzni. Po studiu na obchodní škole vystudovala brněnskou… (více)

Reklama

Reklama