Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parodie na detektivní příběhy o šlechetných lordech a nebezpečných zločincích... V pražském Smetanově divadle probíhá představení Bizetovy "Carmen". Postarší hudebník Emil (O. Nový) hraje na bicí nástroje, a má proto dost času, aby mezi jednotlivými úkony mohl číst román Fantom Morrisvillu. Jako sir Hanibal tak ve svých představách prožívá velká dobrodružství: Hanibalovy svatby s krásnou Clarence (K. Fialová) se zúčastní i inspektor Brumpby (J. Marvan) a mladý kriminální reportér Allan Pinkerton (V. Olmer). Po obřadu se objeví v Clarencině pokoji její bývalý manžel, považovaný za mrtvého, dobrodruh a zločinec Manuel Diaz (W. Matuška). Ten se chce zmocnit Clarence, ale především jejího majetku, kterého by nabyla po smrti svého nového manžela. Proto začne Diaz usilovat o Hanibalův život… (Česká televize)

(více)

Recenze (170)

monolog 

všechny recenze uživatele

Další skvělá česká parodie, která si bere na paškál různá filmová a literární klišé a opět velmi kvalitně zpracovaná. Humor je zde laskavý a žertovný, žádné nechutné výlevy. nezapomenu na Jana Skopečka, který tu jako anglický sluha přímo exceluje a úžasný je i jeho projev, když se Marvan, Olmer a Filipovský chystají jít do podzemí.- Před pár lety jsme tu měli instalatéra. Říkal, že problém je někde v trubkách dole. Od té doby jsme ho neviděli. Někdy si myslím, že tam po chodbách bloudí do dnes. Šílený a hladový... a Filipovský na to. - To mi dal tu facku určitě on. To byla šílená facka! Podobných vtípků je tam víc. Například když Alan Pinkerton zvedne kulku odraženou od žulového sloupu (!!!) a jediným pohledem pozná, že to byla ráže 44, švédské pistole s dlouhou hlavní a střelec měl vysoké podpadky. K popukání vzato až ad absurdum. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Fantoma som videl veľmi dávno a pamätal som si iba, že ma ten film vôbec, ale vôbec nebavil. Problémom bolo, že som už netušil prečo. A tak som bol nútený pozrieť si ho ešte raz v zrýchlenom režime. A nestalo sa nič neobvyklé. Tá údajná paródia na staré anglické detektívky ma bavila ešte menej, takže som bol veľmi vďačný vynálezcovi rýchloposunu, ktorý ma uchránil od väčších škôd na mojej psychike. Chcel by som v rámci politickej korektnosti nájsť aspoň niečo, s čím by som bol spokojný. A okrem tigrov nenachádzam nič. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Zábavná parodie z období parodií. Má svůj styl, humor a atmosféru. Má svého snílka, hrdinu, zlosyna, femme fatale a tajemství. Má dobré herce a půvabné mladé dívky. A hodně menších, zato velmi rozkošných rolí. Snílek Emil je zároveň středobodem příběhu v postavě Sira Hannibala Morrise (starý dobrý Oldřich Nový). Když se nepřítel přiblíží nebezpečně blízko, volí tento zámožný muž svou vlastní cestu. Hrdinou je novinář Allan Pinkerton (zajímavý Vít Olmer), muž nemalých znalostí, vědomostí a galantnosti. Zlosynem je Manuel Díaz (zpívající Waldemar Matuška), všehoschopný padouch. Femme fatale je v postavě Lady Clarence Hamilton (elegantní Květa Fialová). Z dalších rolí: Hannibalova mladá sekretářka Mabel (půvabná Jana Nováková), inspektor Scotland Yardu Brumpby (Jaroslav Marvan), doktor Stolly (František Filipovský), stále připravený sluha John (skvělý Jan Skopeček), ošetřovatel tygrů a uživatel hašiše Abu (Lubomír Kostelka), Manuelovi kumpáni Dixi (Jaroslav Rozsíval), Růženka (Jaroslav Heyduk) a Kuřátko (Otto Šimánek), pobíhající trpaslík (František Svačina), Pelhamova sekretářka (půvabná Zuzana Burianová), a samozřejmě fantom (František Němec). Film má pobavit ve svém anglickém stylu. A to dělá v celém svém půvabu příjemné hravosti. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Co to bylo?" - "Facka. Dostal jsem ji, jen jsem tam vlez." - "A dobře vám tak!" Rád jsem si připomněl tuhle parodickou parádu plnou skvělých herců a skvělých a navíc krásných hereček (ach, ta Květa Fialová!), která sice nedosahuje kvalit Limonádového Joa, nicméně i tak je velmi snadno oblíbitelná. Čtyři a kousek. ()

HH 

všechny recenze uživatele

Zpívající Manuel Waldemar Matuška a jeho Alelujá zakončené střelbou...co víc k tomu dodat. A vezmeme-li v úvahu ještě výkon Víta Olmera coby Alana Pinkertona, vycházejí nám z toho jasné čtyři hvězdičky. Ovšem vrcholná scéna je první vstup Františka Filipovského do podzemí...vzpomeňte na to ticho, z něhož se ozve jenom plesknutí facky :-) ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Sídlo, sousedící se sídlem Morrisvillů, je ve skutečnosti lovecký letohrádek v pražské Stromovce. (rakovnik)
  • Sídlo sira Hannibala Morrise představuje Hrádek u Nechanic, který se mimo jiné objevil i ve filmu Atentát (1964). (Robbi)
  • Píseň "Náměsíčník",jež hraje při scéně u trezoru, nazpíval sám Oldřich Nový o 23 let dříve ve filmu Čtrnáctý u stolu (1943). (HJ-FILIP)

Reklama

Reklama