Reklama

Reklama

Pěsti ze železa

  • USA The Man with the Iron Fists (více)
Trailer 2

Quentin Tarantino uvádí film svých parťáků RZA (Ghost Dog: Cesta samuraje, Americký gangster) a Eliho Rotha (Hanebný pancharti) Pěsti ze železa, krví nasáklé a zlámanými kostmi nabité akční dobrodružství na motivy klasiky kung-fu. Někdo ukradl zásilku císařského zlata a každý bojovník kung-fu, vrah i nájemný zabiják v Číně udělá cokoliv, aby se neskutečného bohatství zmocnil. V hlavních rolích filmu se představují držitel Ceny Akademie® Russell Crowe, RZA, Lucy Liu a hvězda bojových umění David Bautista, který se utká se soupeři, jako jsou Rick Yune, Jamie Chung, Cung Le nebo Byron Mann. (Magic Box)

(více)

Zajímavosti (8)

  • Režisér RZA v říjnu 2012 oznámil, že Pěsti ze železa budou mít tzv. "crossover", tedy že se postava z jednoho filmu krátce objeví ve filmu druhém, se snímkem Nespoutaný Django (2012). Konkrétně se měl sám RZA objevit ve scéně dražby otroků coby mladší já postavy kováře. Z časových důvodů nakonec z plánů sešlo. (KlonyIlony)
  • Natáčenní probíhalo v lednu 2011 převážně v čínské Šanghaji. (gogos)
  • V jedné z rolí se objevil Cung Le, ve Vietnamu narozený Američan, který získal titul šampiona pod kickboxerskou organizací ISKA a IKF v Kickboxu a Sanshou se zápasovým skóre 17:0. V době uvedení filmu zápasil v MMA v organizaci UFC. Současně je bývalým šampionem organizace Strikeforce ve střední váze. (JardaBauer)
  • RZA původně plánoval dva čtyřhodinové snímky. Producent Eli Roth mu však povolil pouze jeden film, a to o délce zhruba 90 minut. (Geriel)
  • Nejdříve představitel RZA 90stránkový příběh, poté jej Eli Roth přesvědčil, aby raději připravil hotový scénář, který bude mít větší šanci na realizaci. RZA a Eli Roth poté připravovali společně scénář přes dva roky. Dopodrobna se věnovali každému aspektu příběhu a detailům jednotlivých zbraní. (Geriel)
  • Prvý zostrih filmu mal niečo cez štyri hodiny. (Crybaby)

Reklama

Reklama