Reklama

Reklama

Kličkující rychlá auta, šílení taxikáři a osm miliónů potrhlých chodců patří ke každodenní práci Wileeho (Joseph Gordon-Levitt), jednoho z nejlepších poslíčků na kole v New Yorku. Vyžaduje to zvláštní povahu, jezdit na speciálním lehkém jednorychlostním kole bez brzd. Takoví jezdci musí být výbornými cyklisty, ale stejně tak jsou to sebevražední cvoci, kteří riskují, že se rozmáznou na zemi kdykoliv vyrazí do provozu. Ale chlapík, který je zvyklý hodně riskovat, tentokrát zažije daleko víc než kdy dřív. Rutinní zakázka se změní v závod o život ulicemi Manhattanu. Když Wilee vyzvedne poslední expresní zásilku toho dne, zjistí, že věci nejsou jako obvykle. Tentokrát se ho někdo doopravdy snaží zabít. (HBO GO)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (541)

Dale 

všechny recenze uživatele

Klasický krimi-thriller, akurát tu nie sú naháňačky na autách, ale na bicykloch. Veľa vecí samozrejme riadne pritiahnuté za vlasy, takže by som to zaradil do kategórie brain-off filmov, ale vizuál vyzerá celkom fajn a jazda na biku, to je moje, takže príjemné odreagovanie, keďže je vonku pol metra snehu a nemôžem si zajazdiť v reále. Ale taký job cyklo-messengera by som určite bral, keďže milujem kľučkovanie pomedzi prekážky, či už pohyblivé alebo nie. Inak jazdenie bez prehadzovačky a brzdy je možno efektné na plátne, v skutočnosti by s tým chlapec asi ďaleko nezašiel, ale brain off, have fun. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tak producentům to tentokráte nevyšlo, divákům se ale Koepp trefit do vkusu mohl. Každý kdo nemá přehazovačku jen na hlavě, si může užít nenáročnou jednohubku, která se do análů akční/drama zcela jistě nezapíše, ale svou hravou pitomostí minimálně zaujme. Za vše zlé i dobré může právě David Koepp, ostřílený scénárista (Jurský park, Mission: Impossible, Spider-Man nebo Úkryt) a příležitostný režisér (Ozvěny mrtvých, Tajemné okno). Sledujeme cyklo-messengera s horkou zásilkou v batohu na zádech, kterak se dostává z místa A do místa B a ještě mu připínáčky do cesty házejí zkorumpovaní policajti nebo nepřející kolegové. Nemáme tu sice před sebou film s vypiplaností Telefonní budky, ale hra s dějem a obrazem tu zastává docela podstatnou roli. Dostaneme tak zpomalené ilustrace messengerova kalkulování, kteroupak cestou to bude nejméně bolet, scény z pohledu vícero postav, kdy se pak ještě víc poukáže na detaily, které tuhle pohádku ženou do vyšších pater. Samozřejmě nemůžeme myslet na to, proč dívka v úzkých svěří tak důležité lejstro subtilnímu klučinovi na kole, proč tuhle nemoderní službu využívá mafie, nebo proč je výbušný policajt vlastně tak nedůsledný. Ještě, že tu hlavní hrdina nevytahuje pomocí svého milovaného kola nějaké sedmileté dítě z hluboké propasti..!! ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Říkám to pořád. Filmy, které si pouštíte bez přečtení obsahu a koukání na trailer, tak mají své kouzlo. Po delší době jsem se u filmu bavil. Premium Rush šlápne v prvních minutách do pedálů a nohu nesundá do závěrečných titulků. Super, moc jsme se bavil a film mi utekl jako nic. Joseph zde hraje sympaticky a jeho nejlepší kurýr do takového filmu zapadne. Michael Shannon je naopak správně ďábelský a tyhle zloduchy on umí. Kouskování filmu na krátké příběhy a přepínání dějových linek je uděláno decentně a ve filmu funguje. Příběh není hloupý a hlavně má po celou dobu ten dobrý drive, který film táhne a nepustí. Jo, já se bavil a věřím, že mnoho lidí se mnou. (80 %) ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Párkrát tomu sice ulétne řetěz, ale Gordon-Levitt ho vždycky zavčasu nahodí zpět, takže je to těch 80 minut celkem svižná jízda, při níž skoro neseskočíte z bicyklu. Já vypla mozek, vůbec jsem neřešila, že si na takovou špinavou prácičku místo kurýra s pořádnou károu najali kurýra s kolem, který nemá ani brzdu, natož pak přehazovačku, a užila jsem si slušnej relax, kterej mě takřka nestačil nudit. 70% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tak tu borci z Tour de France nemali šancu. Gordon-Levitt šlapal do pedálov až skoro levitoval. Našťastie bol film ale krásne rasovo vyvážený, hoci mi tam chýbalo trochu viac Rómov a Eskimákov, ale asi sa nedá vyhovieť každému. Film má dobrú akciu bez zbytočnej streľby a výbuchov, zápletka a príbeh jednoduchšie, ale to na tento formát stačí. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (12)

  • Při honičce Wileeho (Joseph Gordon-Levitt) s příslušníkem NYPD nabourá policista do otevřených dveří vozu taxi a přeletí je. Vozem je Ford Crown Victoria, který ale nikdy nebyl vyráběn s bezrámovými okny. Pro účel filmu proto museli filmaři horní část dveří uříznout. (Baldic)
  • Kolo, na kterém Wilee (Joseph Gordon-Levitt) jezdí, je model Affinity Metropolitan. V době uvedení filmu výrobce prodal speciální edici kola obsahující i sadu filmových samolepek. Autorská firma se zavázala, že divákům nabídne stejný frame set v bílé barvě s stejnými polepy jako měl Wilee, a to za pouhých 475 amerických dolarů. (Adrai)
  • Záverečnými titulkami film nekončí, po nich nasleduje ešte jedna scéna, kde môžeme vidieť, ako si Joseph Gordon-Levitt (Wilee) poranil ruku. (Johnny.ARN)

Související novinky

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

22.10.2013

Studio Lionsgate oficiálně oznámilo, že v pondělí bylo v Londýně zahájeno natáčení akční dobrodružné komedie Mortdecai. Název je zároveň jménem hlavní postavy, štramáckého a trochu snobského… (více)

Levitt a Brolin prolévají krev ve Městě hříchu

Levitt a Brolin prolévají krev ve Městě hříchu

10.01.2013

Joseph Gordon-Levitt sice letos neuspěl s Expresní zásilkou (přinejmenším komerčně), ale Looper a hlavně Temný rytíř povstal byly velké hity. Není divu, že se jej mnozí snaží získat do svých projektů… (více)

Reklama

Reklama