Reklama

Reklama

Gakuen mokuširoku: High School of the Dead

(seriál)
  • Japonsko 学園黙示録 HIGH SCHOOL OF THE DEAD (více)

Epizody(12)

Všichni bývali normálními studenty. Měli své obyčejné problémy s učením, v milostném životě, se šikanou. Ale to se jednoho dne změnilo. Svět zachvátila podivná pandemie, která vrací mrtvé zpátky k životu. Takaši s Rei se brzy přesvědčí, že budou muset překonat všechny zábrany, aby přežili. Spolu s dalšími si probojují cestu ze školy, aby zjistili, že svět se zbláznil. Dokáží skupinka středoškoláků a jedna zdravotní sestra přežít, aby se znovu setkali se svými rodinami, pokud již ovšem nejsou mrtvé, nebo přeměněné v zombie? (Zíza)

(více)

Recenze (56)

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

A to jsem tomu chtěl hrozně moc přidat jednu hvězdičku. Fakt jsem se snažil! Jenže by to nebylo důstojné. Otevřeně se přiznávám, že jsem od začátku skočil do vláčku s tvůrci a jel podle jejich not. Zombie vyvražďovačka je prostě cool a tu vypadala fakt dobře. Nikdo se s tím nepáral: rozmazával nemrtvé mozky baseballkama, kosil je vruty pomocí motorky a když se našla střelná zbraň, tak těla padala jak hrušky ze stromu. Taková řežba hřeje u srdce. A když tomu přidáme vskutku kreativní záběry, jak využít jakékoliv (ale doslova jakékoliv!) situace, abychom mohli nahlídnout pod sukni, do výstřihu či rovnou rozhoupat bujné dispozice dívčin (když kulka ve slow motion se mihá mezi houpající se ňadra, tak už je možný úplně vše), tetelil jsem se jak malý. No. Ehm. Ok, sem tam už to bylo přehnaný, ale ecchi vsuvky byly poměrné krátké a sloužily spíš jako omáčka. Jenže, najednou se kosit přestalo a začalo se mluvit, ba začalo se dokonce rádoby přemýšlet a to byl kámen úrazu. Nějaký mudrcování, co je správné a co ne, jestli pomoci těm nebo onem, ba snad nahlížení do minulosti někoho, aby nám bylo vysvětleno, proč je taková masochistka? Ale jděte, vždyť nás to vůbec nezajímá! Jistěže, dialogy jsou na hloupé, postavy nejapné, děj neexistující, ale to bych tomu vše odpustil, když by se holt moc nekecalo. Takhle z toho nebyl ani parádní béčkový zombie-ecchi nářez, ale jen průměrná postapokalyptická otaku stříkačka. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Ecchi mě prostě nebaví, většinou polovinu scén skipnu, protože mi opravdu nic nedají a nic neřeknou, ale tady k ecchi prvku (který byl občas předimenzovaný, kupříkladu když Takaši střílel a obrovité závaží, které Rei nosí na hrudi, se otřásalo a deformovalo) se přišourali zombíci. A na sejmutí zombíka se chuť najde vždycky. Otřesný charakter školní doktorky byl na zabití, kéž by ji zabili... Naopak výtečná posedlost Hirana zbraněmi... Hezký opening, pokaždé měnící se ending... Ta trocha akce, kdy se prostě jen kosilo a kosilo a na kalhotky a popsí nebylo moc času... To všechno shrňme a dostaneme hodnocení tři neúplné hvězdičky. Chtěla bych víc masakru. Začátek byl docela slibný, rozjelo se to, nabralo rychlost a vypadalo to na slušnou jízdu, akorát to po polovině zpomalilo a nabralo to spíše kecací rychlost, která v žánru zombie/ecchi není to pravé ořechové. Poslední díl slibuje konečně akci (All Dead's Attack jeho název), ale dostaneme spíš sentimentální rozloučení než spousty stříkající krve. A dokonce i ty kalhotky jsem zahlídla snad jen dvakrát... :-D ()

Reklama

Kharsh 

všechny recenze uživatele

Jak je již uvedeno u některých komenřářů zde již napsaných, kdyby tam nebyly ty poměrně stupidní scénky, kdy na obrazovce vidíme jen poněkud přehnané ženské zbraně a ve kterých také zjistíme, jakou barvu spodního prádla nosí hlavní hrdinové (respektive hrdinky), byl by to poměrně slušně koukatelný seriál o zombíkách. Akce je tam dost, krve taky, jako ve správném "zombiňákovu". Avšak kombinace vizuální ukázky spodního prádla a zabíjení zombíků? Nemyslím si, že je to pravé ořechové. Postava prostoduché doktorky, která jako by byla ztělesněním všech vtipů o blondýnkách, nezapadá k ostatním postavám. Pusobí akorát rušivě. Nejzajímavější pro mne byl asi blázen do zbraní a šampionka v kendu. Jen kdyby ty zbraně měla trochu přirozenější. Slabší čtyři hvězdy. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Je to kvalitativně sice někde mezi 3 a 4, ale když já mám rád zombíky a prvoplánové tlačení naleštěných prdelek a houpajících se cecků do každého druhého záběru mi nevadí, tak tam klidně tu čtvrtou na oko dám. Sem tam lehčí nelogičnost(demenci z osmého dílu budu dělat, že jsem neviděl), nejde to moc do hloubky(jakože vlastně skoro vůbec), ale je to svižné a dynamické animéčko, které děj posouvá pořád kupředu a těch 12 dílů uteče jako nic. Škoda, že nedošlo na nabízející se pokračování protože takhle utnuté to vlastně ke konci vyšumělo trochu do prázdna....ale neva no. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Rozjezd je tak dobrej, že se málo kdy vidí lepší. O to větším zklamáním pro mě pak bylo, kam se se seriál začal ubírat na konci. Jak je zvykem, Japonci pojali zombie vyvražďovačku trošku jinak, než ostatní země. S hlubší psychologií a s maximálním množstvím záběrů na dívčí kalhotky, nebo hopsající prsa. To mě ze začátku docela kazilo dojem, ale po pár dílech si na to člověk zvykne. Pak už je sranda sledovat, jak nápaditě si tvůrci neodpustěj žádnou příležitost k ukázání dámského prádla. Například scéna, kdy hrdina střílí ostřelovačkou zapřenou o dívčí poprsí a kulka zpomaleně prolétá mezi nohama jiné dívky, která mezitím kosí zombíky. To už se člověk absolutně nemůže ničeho bát, ale smát se. Je na vás, jestli tím budete opovrhovat, budete nad věcí, nebo slintat (ale takových lidí na csfd snad moc nebude). Problém je, že to co autoři chtěli říct, je hotové už někde kolem osmého dílu a pak už následuje jen hrubé ukončení se spoustou fan servisu. To by bylo už lepší to zakončit hentai. Aspoň by tam byl závěrečnej zvrat. Každopádně to má celé fakt nádherné barvy. Škoda, že obloha není tak krásně modrá, jako v seriálu. ()

Galerie (374)

Zajímavosti (3)

  • Seriál vznikl na motivy stejnojmenné mangy od Daisukeho Satōa. (Claude Speed)
  • Benzínová pumpa so znakom Shell sa v seriáli volá Shaun, čo je odkaz na zombie komédiu Súmrak mŕtvych (2004). (Kadas97)
  • Ve 4. díle použije Takashi Komuro lehký revolver Smith & Wesson Model 37. (Zdroj: imfdb.org)

Reklama

Reklama