Reklama

Reklama

Vyměřený čas

Trailer 1

Ve světě, kde se neplatí penězi, ale časem, můžete buď žít věčně, nebo záhy zemřít. Justin Timberlake a Amanda Seyfried září v hlavních rolích akcí nabitého závodu s časem o muži křivě obviněném z vraždy a jeho pokusu svrhnout zkorumpovaný systém, ve kterém musí bojovat o vlastní život, protože každá vteřina se počítá. (Magic Box)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (2 098)

choze 

všechny recenze uživatele

Kapitalismus a kult věčného mládí ad absurdum. Chytrý (až na pár nelogičností) scénář, kde se sice čas neustále bláznivě přelévá a co chvíli se ho někomu fatálně nedostává, ale režii chybí drajv a tak se žádná nonstop nervydrásající honička s časem nekoná. Niccol akční scény neumí a ani mu o ně nejde, ale co ta slabá dynamika vyprávění? Spíš než časový tlak (když se opakovaně dostanete do situace, kdy vám zbývá jen hodina nebo dokonce jen minuta života, zvyknete si na to) jsem tak vnímal všudypřítomný materialismus, kdy má vše svou nemalou cenu, kterou jednou je a jindy není problém zaplatit. Film k zamyšlení a méně už ke koukání. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Taková jména jako Seyfried, Pettyfer, Wilde a Murphy tak ohromila, že zazdí i tu jednu malinkou chybičku - Timberlakea. Do jeho role bych si uměla představit hned několik lepších a oslnivějších herců, takhle se mi zdá, že na to zkrátka nemá, aby utáhl celý film a navíc mě stále ještě nepřesvědčil, že umí hrát. Každopádně se dal snést, když jsem si všímala především příběhu a ostatních herců, skvělému zážitku nic nestálo v cestě. Místo penězi se platí časem a to už samo o sobě zajišťuje akční a docela drsnou podívanou. Tím zběsilým utíkáním mi to připomínalo Správce osudu, ale to je asi jediné pojítko. Jinak je tohle více nabité akcí, napětím a já vlastně nemám moc co vytknout..Scéna s Olivií Wilde, kdy běží vstříc synovi,aby jí dal trochu času a SPOILER nakonec to nezvládne, mě vážně dojal. 4,5*. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Upřímně, zpočátku si mě tento film získal na svou stranu, bylo to originální a přitom takové "civilní" (i když se film odehrává v budoucnosti, je to vlastně přítomnost, nikde nejsou létající auta či podobné sci-fi vychytávky) a to mám rád. Jenže potom mě to začalo nudit. Dva herci, na jejichž účast jsem se nejvíce těšil (Olivia Wilde a Johnny Galecki) tam dostanou asi pět minut (dohromady!) Navíc postupem času zjišťujete, že tento film má ke genialitě, či nějaké vyšší myšlence, opravdu daleko. Navíc je v tom filmu tolik logických děr, které jen uměle vytvářejí "napětí", až jsem z toho byl na konci otrávený. Nemůžu je říct, aniž bych spoileroval, za všechny uvedu jedinou, která mě nejvíce uhodila do očí - SPOILER! hrdinové mají "dávkovač", na kterém je milion let života a oni dva, ačkoliv jim zbývá tak hodina, si nevezmou samozřejmě nic, ihned jej předají těm potřebným a raději utíkají… KONEC SPOILERU! Takhle, Justin u mě nikdy nebyl pan herec a nechápu, proč ho všichni TAK obdivují, ale ok, nebyl špatný. Amanda nezklamala, ale to mikádo jí moc nesedělo, dlouhé vlasy jsou přeci jen krásnější. Kdo mě vyloženě zklamal, je režisér - vážně, Andrew? Po šesti letech čekání od parádního snímku Lord of War přijdeš s něčím takovým, kde je X logických kiksů? Kde příběh se snaží být originální, ale vše stojí na jediné myšlence, která je ke všemu nevysvětlená (viz. prolog - "Nemám čas lámat si hlavu tím, jak k tomu došlo. Je to tak, jak to je. Jsme geneticky upraveni tak, abychom přestali stárnout ve věku 25 let.") Zkrátka a dobře, nemám rád filmy, které jsou udělány jen "na půl". Tohle je jeden z nich. 60 % jen za herce a fakt, že jsem se až tak nenudil. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Excelentní premisa, která jediným nápadem přetváří všední svět ve futuristické sci-fi schopné zaujmout a pohltit diváka na první pohled. Bohužel zde genialita oblíbeného Andrewa Niccola končí, jeho podání thrilleru - honby za časem - s drobným přesahem v podobě narážek na nefér rozdíly ve společnosti, se není schopno vymanit s šedi průměru. S každou klíčovou scénou přibývá obrovský, nezodpovězený otazník, Sci-fi svět Vyměřeného času zdaleka není komplexní, právě naopak je děravý jako cedník, přináší sice chytlavý a nenudící zážitek na první zhlédnutí, ale následně není schopen ustát jakékoliv hlubší zamyšlení ať už nad logikou, nebo i prostou motivací/uvažováním některých postav. 6/10 ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujimavy namet o nelutostnom boji o zivot, ktory sa da predlzit, ak o to tvrdo bojujete. Ked som si o tom nieco precital, nechapal som, ako je to myslene. Trailer mi to naznacil a film uplne vysvetlil. Jednoduchy dej, kde nie je nudza o napätie. Opät je tu ta bohata vrstva ludi, ktora si zije v pohode a ma desiatky az stovky rokov zivota a ta chudobna vrstva, ktora musi o kazdu minutu zivota tvrdo bojovat. Akcny sci-fi thriller, ktory ma ani chvilku nenudil, ale do plneho hodnotenia mi tam nieco chybalo. Cillian Murphy je skvely zaporak. _________ Justin Timberlake - (Will Salas) +++ Cillian Murphy - (Raymond Leon) +++ Amanda Seyfried - (Sylvia Weis) +++ Shyloh Oostwald - (Maya) +++ Johnny Galecki - (Borel) +++ Olivia Wilde - (Rachel Salas) +++ Matt Bomer - (Henry Hamilton) +++ ()

Galerie (91)

Zajímavosti (29)

  • Minuteman Fortis (Alex Pettyfer) jezdí v Cadillacu Seville, strážci času používají Dodge Challenger a Dodge Ramcharger (scéna na mostě), velké černé limuzíny vycházejí z Lincolnu Continental. (Adrai)
  • Automobil, který používá strážce času (Cillian Murphy), je upravený Dodge Challenger ročník 1970 v černé matné barvě. Vůz, který si Will (Justin Timberlake) za svých 59 let koupil, je zase Jaguar XK-E ročník 1969. (Ruuzha)

Související novinky

Dámské posily...

Dámské posily...

04.10.2010

...pro tři napjatě očekávané projekty. Především je tady Emma Stone (foto), jejíž hvězda prudce stoupá už od Zombielandu a nedávno si připsala na konto nečekaný hit Easy A. Teď se z ní stane učiněná… (více)

Reklama

Reklama