Reklama

Reklama

Kyle Miller je obchodník s diamanty, který žije v luxusním sídle, má nádhernou manželku Sarah a pubertální dceru Avery. Jednoho dne se vrátí z práce domů a chvíli poté zazvoní u jeho dveří policie, shánějící majitele sídla. Když otevře dveře, do domu vtrhne banda lupičů. Zatímco on je s ženou spoután, jejich dcera si tajně užívá na školním mejdanu, kam utekla přes zákaz rodičů. Čtyřčlenná parta gangsterů se dožaduje otevření trezoru, jinak manžele zavraždí injekcí jedů. Kyleova manželka pozná v jednom z lupičů muže, s nímž měla před časem milostný románek. Celá situace se zkomplikuje v okamžiku, kdy se Avery rozhodne vrátit z večírku a během okamžiku se stává zajatkyní gangu. Když se teroristům podaří Kylea přesvědčit, aby otevřel domácí trezor, v šoku zjišťují, že je úplně prázdný. Situaci se snaží zachránit Avery, která tvrdí, že ví o místě, kde se skrývá velká spousta peněz. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (224)

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Oni vs. Úkryt. Viac klišé to už asi ani byť nemalo a od mien ako Cage, Schumacher a Kidman divák už nečaká v podstate nič, aspoň teda určite nič dobré. A dočká sa (resp. nedočká, chápeme sa). Škody nevyčísliteľných rozmerov páchajú nové a nové „šokujúce zvraty“, ktoré stavajú niektoré udalosti/postavy do iného svetla. To, čo v očiach scenáristu ale zrejme malo byť rafinované a strhujúce, je vo výsledku (podporené nezáživnou „televíznou“ réžiou a hercami sympatickými ako hnilé pečené kura na hnoji) proste len útrpné, nezmyselné, blbé a paradoxne nudné. Krásnu bodku tomu dáva Cageova nesmrteľnosť - chlap už 30 minút pred koncom vyzerá byť tesne pred smrťou a nakoniec pravdaže prežije. Vďakabohu to má len hodinu a pol aj s titulkami, ale už po 50. minútach mi nervózne bzučalo v hlave a po hodine som mal chuť prevrhnúť stoličku, vytrhnúť jej jednu nohu, zaostriť ju nožom a prebodnúť si tým srdce. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage se poslední roky s filmovou kvalitou bohužel míjí. Joel Schumacher to má podobné. I to je možná znovu svedlo dohromady. Rád je mám oba. A zejména Cageovi přeju za všechna ta výborná herecká zastavení (Zběsilost v srdci, 8 mm, Leaving Las Vegas, Adaptace, akční výlety pod dohledem Jerryho Bruckheimera) návrat do sedla. Příběhu chybí originalita. Hrdinům chybí sympatie, lžou si navzájem, každý má kostlivce ve skříni, až je to takové nemile přeplácané. Pár momentů to ale mělo. Ve výsledku ale škoda. ()

Reklama

Real Tom Hardy odpad!

všechny recenze uživatele

"I'M IMPRESSED WITH YOU. YOU HAVE A BENELLI POINTED AT YOUR FOREHEAD AND YOU STILL HAVE THE AUDACITY TO CONDESCEND TO ME." --------------- Joel už nie je tým dobrým milovaným Joelom, akým bol v 90. rokoch, keď točil filmy s tak dusnou a špinavou atmosférou, ktorá ťa jednoducho pohltila, kde sa krížila tak čistá a precízna filmárčina. Schumacher upadol, točí už len haraburdy a inak tomu nie je ani v jeho poslednom (a zrejme skutočne poslednom) filme, kde mi stupídna zápletka začala liezť na nervy v rekordnom čase, kde bol už aj Nicky pred odbitím prvej hodiny nesmierne otravný (a to už keď ja hovorím, čo som jeho fanboy ako nejaká neplnoletá teenka Justina Biebera), celá tá priblblá lovestory, uvrieskané postavy, no nie je možné... Veľká bieda na to, že sa jednalo o thriller s dobrým potenciálom od bývalého majstra temných thrillerov. Trespass nebol ani temný, ani drsný a špinavý, len chcel byť. Aspoňže tam nohy boli, často. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Smrtící finále divoké kariéry Joela Schumachera a držitel rekordu nejrychlejšího stažení filmu z kin všech dob, kdy po 18 dnech a 25 000 vydělaných dolarech (při rozpočtu 25 mega) se rozhodlo, že se zde již nevyplatí ani plýtvat elektřinou do promítačky. V něčem to byla dobrá zpráva, protože Schumacherova tvůrčí únava byla již v neukočírovanosti posledních filmů strašně cítit a navíc se alespoň dokázalo, že ani přítomnost dvou oskarových zasloužilých herců automaticky nenaplní kina, pokud ten zbytek stojí za pendrek. A jakože fakt stojí. Sledovat hodinu a půl naprosto nesvéprávnou bandu mantáků, která není schopna půl hodiny zařídit, aby se dostal Cagův palec na trezorový detektor, ačkoli mají jako rukojmí jeho ženu, je bolest. Impotentní vyhrožování za asistence asi patnáctinásobného hrozivého přebíjení brokovnice přestanete brát vážně po deseti minutách a co máte v home invasion filmu pak dělat? Kochat se interiérem? ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Na papíře to mohlo jako návrh na akční béčko vypadat hezky. Co se stalo mezi nápadem a finálním produktem zkoumat nebudu, ale když jsem vypla zvuk, našla jsem si několik pěkných záběrů na Nicole a docela to šlo. Předpokládám, že ona to vzala jako vzpomínku na spolupráci se Schumacherem na Batman navždy, což pro ni nedopadlo nijak špatně. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • V jednom okamžiku se Nicolas Cage rozhodl od projektu odstoupit, důvodem byla jeho nespokojenost s rolí Kylea Millera. Jeho přáním bylo ztvárnit roli únosce. Daná role byla obratem nabídnuta herci Lievu Schreiberovi. Nicméně se herec před kameru nedostal, neboť se následujícího dne produkčnímu štábu z úst Nicolase Cageho dostalo ujištění, že roli manžela Nicole Kidmanové ve filmu ztvární. (Conspi)
  • Nicole Kidman (Sarah Miller) má ve filmu zrzavou paruku, přestože ve skutečnosti zrzkou je. (Dixieboy)
  • Trespass se už za pouhých 18 dní od jeho uvedení do kin začal prodávat na DVD, čímž zlomil osm let starý rekord filmu Láska mezi superstar (2003), kterému to trvalo 29 dní. (Avalon820)

Reklama

Reklama