Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Není nad to pořádně si zafandit... Tři kolegové z projektové kanceláře Sekáč, Bariak a Drozd jsou vášnivými fotbalovými fanoušky. Tak vášnivými, že fotbal je pro ně přednější než práce nebo rodina. V posledním týdnu je smyslem jejich života získat vstupenky na nedělní zápas Československa s vrcholem fotbalového světa, s Brazílií. Kolegové jsou kvůli tomu ochotni podstoupit lecjaké útrapy. Mladík Drozd například před šéfem vyzkouší osvědčenou školní fintu s náhlou horečkou. Když se už podaří vstupenky sehnat, musí zase Sekáč řešit nenadálou domácí krizi: nedělní oslavu tchýniných narozenin. Zdá se, že utkání je pro naše tři kumpány zakleté. A to se ještě do věci nevložila policie… Satirickou komedii o fotbalových fanoušcích a výtržnících natočil v roce 1960 režisér Ján Lacko. Do hlavní role zaníceného fotbalového fandy Sekáče obsadil jednoho z nejpopulárnějších slovenských komiků té doby, Františka Dibarboru. (Česká televize)

(více)

Recenze (52)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Počínaje Poláčkovými Muži v offsidu bylo rozhodnuto o jedné z nejoblíbenějších národních vášní. Skalní v ofsajde směle navazují a dokazují, že téma fanouškovství je stále aktuální. Ján Lacko zde ukočíroval celé trio Dibarbora, Mrvečka, Garlatty a už jen za to by měl dostat metál. Pro další generaci tu budou Ženy v ofsajdu. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

pravdepodobne "kultova" slovenska komedia (vela slovenskych komedii nieje, hlavne tych dobrych), mna vsak prilis svojim humorom nerozosmiala a to i vdaka nasim trom hrdinom, ktori sa vacsinou chovaju ako hlupaci, ale finale na futbalovom zapase celkom vyslo ako i komedialne tempo na zaciatku (hlavne strih ma prekvapil svojou vydarenostou a spravnym nacasovanim)... ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Rodina a futbal nejde dokopy a podobne ani mne nepasuje dokopy futbal a komédia. Rozpačitý začiatok a ešte viac rozpačitý koniec. Keď sa športovo založení súdruhovia VB prejavia s ľudskou tvárou, to sa ani za socializmu asi nedalo uveriť. Niektoré veci ale ako komédia fungujú, čo sa nedá povedať o zaručenom recepte mydlo+káva+krieda na horúčku. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Príjemný humorný filmík o športe a čo všetko je skalný fanúšik schopný obetovať pre jeden zápas. Dokonca aj šťastie rodiny, či vlastné zdravie. Miestami často pritiahnuté za vlasy a pár scén zaváňalo dnes už trápnosťou, ale inak je to milé, nespútané, usmievavé a hlavne pomerne naivné. 70%. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Komedie, která v druhé půli začne nabírat na obrátkách a zvrhne se v šílenou crazy šílenost. Líbí se mně, že není poplatná své době, jako mnoho podobných snímků z počátku šedesátých let. Žádné budování se nekoná, tady jde čistě o sportovní nadšení a s ním spojené absurdně humorné situace. Nejlepší je, když se trojice kamarádů musí dostat na fotbalový zápas s Brazílií, jenže jsou zadrženi na policii a tak si musí přivodit horečku pomocí mýdla, křídy a kávy, aby je mohli odvézt do špitálu, kde by dostali injekci a hned mohli vyrazit na toužený zápas (tuhle vymakanost ještě několik let po natáčení praktikovali žáci a studenti na školách :)). Je to fakt kolikrát hodně ujetý, ale zábavný, často připomínající nějakou grotesku. Události, které František Dibarbora (Sekáč) prožívá s rodinou během jednoho týdne by se snad ani nedaly stihnout, proto je to fakt bláznivý. Nejsmutnější a tragický však zůstává fakt, že dva herci z trojice kamarádů spáchali sebevraždu. Anton Mrvečka trpěl nesnesitelnými bolestmi hlavy (až po smrti doktoři zjistili, že měl rozšířenou mozkovou atrofii) a v roce 1985 skočil z okna psychiatrické léčebny. Bylo mu 51 let. Arnošt Garlatty měl obrovské problémy s alkoholem a strašlivá rodinná tragédie zapříčinila to, že se oběsil v koupelně na prádelní šňůře. Zemřel v roce 1962 ve věku 45 let a Skalní v ofsajde byl jeho posledním celovečerním filmem. Přetěžké osudy.... ()

Galerie (4)

Zajímavosti (19)

  • V pôvodnom filmovom scenári, ktorý sa nachádza v Slovenskom filmovom ústave, nebolo v známej scéne, keď si Mrvečka (Michal Drozd)) „hodí menšiu horúčenku“, nič viac. Vtipný rozpis chýrneho receptu: „Mydielko, kriedička a kávička - a o chvíľu je tu horúčka ako hrom..." Ten doplnili herec až priamo na filmovaní. (Raccoon.city)
  • Film mal byť natočený vo farbe, ale pôvodné dokrútky futbalových zápasov boli nakrútené čiernobielo a farba vo zvyšku filmu by pôsobila rušivo. (Raccoon.city)
  • Futbalové scény sa nakrúcali prevažne na štadióne Slovanu v Bratislave a komparz tvorili študenti a dôchodcovia. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama