Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Předčasné mateřství způsobuje závažné problémy emoční i psychické, mladičká maminka oklamaná ve své první, ještě naivní lásce, si myslí, že si ještě nic neužila a už se musí starat o miminko. I dokončení středoškolského studia se stává velkým problémem, jehož zvládnutí si vyžádá hodně sebeobětování. Příběh je ovšem nadmíru zjednodušený a schematicky vedený, jen obtížně přesvědčuje o své věrohodnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

anderson 

všechny recenze uživatele

Slobodné matky a navyše študentky to iste nemajú ľahké. Spracovanie ale zodpovedá dobám najtvrdšej normalizácie. Navyše z filmu dýcha "depka" nechutne betónovej Bratislavy a sivého totalitarizmu. (5.9.2008) ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Ten film je zvláštní. Tak třeba v prvních patnácti minutách nám tvůrci představí spoustu nedůležitých vedlejších postav, zatímco na hlavní hrdinku se zaměří až později. Samotný příběh je hodně idealizovaný, v normálním životě by to těžko mohlo dopadnout takovým všeobecným happy endem. Postavy se chovají někdy normálně, ale většinou spíš divně (viz třeba postavu mladé učitelky) a nepřesvědčivě. Nejlépe tak z filmu vychází postava matky, která se chová nejnormálněji. ()

Reklama

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Dalsi velmi mily filmik, ktory zivotni invalidi dnesnej konzumnej doby zjavne vobec nepochopili. Ludske, citlive, zo zivota, o zivote, o laske, obeti, povinnosti.. Presne tie veci, ktore nenajdete v dnesnom kino-shit biznise. Co na tom bolo 'normalizacne' prosim pekne??? Iba ak to, ze to bolo vysoko normalne a malo moralny motiv. Vsetko zostalo, ludia svicky, co moralizuju kym sami nevyprodukuju nechcene dieta, opustene mamicky, co sa vedia obetovat a nedaju zavrazdit svoje dietatko priamo vo svojom bruchu. Vsetko zostalo, iba sa to nevola budovatelsky komunizmus ale odhnity kapitalizmus. 4* v pohode, som prekvapeny, ze sme vedeli na SK tocit pekne filmy. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Socialistická štúdia o živote mladých ľudí, ktorí dospievajú akosi rýchlejšie. A že to nie je med lízať, bolo známe vtedy aj dnes. Čo sa týka posolstva, nie je filmu čo vyčítať. Hlavné postavy boli obsadené sympatickými a v podstate aj zdatnými hercami. Hlavne mladá Skopálová je ako lusk. Ako športového fanúšika ma potešila jedna z vedľajších línií príbehu - športová dráha jedenj z hl. postáv v nie práve filmom vyhľadávanom športe - rýchlostnej kanoistike. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Rodinná dráma slobodnej matky a zároveň študentky sa síce snaží o istú atraktívnosť a odvahu, socialistický realizmus ho však dokonale ubíja. Film pláva po povrchu, je hodne šablónovitý a využíva vtedajšie socialistické moralizovanie. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v Bratislave a okolí. (dyfur)

Reklama

Reklama